Vellykket åpning av filmfestival


F.v. Festivaldirektør Espen Hjertaas, daglig leder i Gerilja Film og nestleder ved festivalen, Ole Henning Bøe, og programdirektør Bjørn Bøe på åpningskvelden av Os Internasjonale Filmfestival (05.11.2008).

F.v. Festivaldirektør Espen Hjertaas, daglig leder i Gerilja Film og nestleder ved festivalen, Ole Henning Bøe, og programdirektør Bjørn Bøe på åpningskvelden av Os Internasjonale Filmfestival (05.11.2008). Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Os Internasjonale Filmfestival er offisielt åpnet for tiende gang. Det vil bli vist gratis film hver dag frem til søndag.

DEL

67 filmer, 5 dager. Mye skal skje på festivalen som åpnet i går.

- Så langt har det gått veldig bra, sier Festivaldirektør Espen Hjertaas.

Den siste avtalen som angikk festivalen ble gjort en drøy time før den offisielle åpningsseremonien. Det er første gang filmfestivalen på Os holder åpningen på en onsdag.

- På denne måten får vi spredt de 67 filmene over flere dager, sier Hjertas, som har tilbrakt mesteparten av åpningsdagen i telefonen.

OPPLEVELSER SOM VALUTA: Filmfestivalen tar verken inngangspenger fra publikum eller avgift for påmelding av filmer. Det hele drives av dugnadsånd og gode sponsorer.

- Konseptet vårt er at kultur ikke trenger å koste noe, forklarer Hjertaas.

I Norge stiller folk gjerne spørsmålstegn ved alt som er gratis, men vi har veldig god kvalitet på filmene som vises her, forsikrer han.

- Opplevelser er vår valuta, sier programdirektør Bjørn Bøe, før han legger til at det er mange sponsorer og velgjørere som gjør festivalen mulig, og at de er veldig takknemmelige for støtten.

EKSKLUSIVT; MEN FOLKELIG: Hjertaas gleder seg blant annet til å se “Outlander” som har Norgespremiere på festivalen på fredag. På fredag vises også “Interplanitary” akkompagnert av regissør og produsent fra USA.

- De tente på konseptet vårt og takket nei til en annen filmfestival for å komme hit, forklarer Hjertaas. Utenfor står sjåføren som hentet gjestene på flyplassen.

- De var veldig folkelige og lette å prate med, sier han. Den filminteresserte gjengen bak Os Internasjonale Filmfestival har besøkt mange filmfestivaler, møtt andre i filmbransjen og får lett venner.

- Flere av oss har bakgrunn fra film. Vi har slått fra oss å lage våre egne filmer - de var det ingen som ville se. Nå viser vi heller andres filmer som er bra, spøker Bøe.

- Har dere noen overraskelser på lur?

- Det er vel alltid noe. Det er alt jeg kan si, svarer Hjertaas.

PRISUTDELING OG GALLA: Jury medlem Tarjei Lyssand slapper av på bakerstebenk i visningssalen på åpningsdagen.

- Nivået i år har vært veldig høyt, forteller Lyssand. Vi skal kåre den beste filmen i kategoriene langfilm, kortfilm, dokumentar og animasjon.

På lørdag ankommer de nominerte med følge på den røde løperen, og det blir prisutdeling og galla.

Artikkeltags