Det ble grei skuring mot Os på Kuventræ i cupens andre runde. Som da vi møtte dem i cupen forrige gang, i OBOS-året 2015, ble det en komfortabel 6-1-seier.

Folkefesten på Os ble Bård Finnes store kveld. Hele fire mål ble han kreditert, og han var da også siste Brann-spiller på ballen ved selvmålet som ga 3-0. For den hjemvendte benkesliteren herjet virkelig mot tredjedivisjonslaget på Kuventræ. Hele tolv ganger kom han til avslutning i feltet. Og da har jeg ikke tatt med det nevnte innlegget som ble til selvmål på 3-0.

Det er en gåte hvis ikke Finne får starte seriekamper etter hvert. Man kan gjerne si at noen spillere passer best som "superinnbyttere" når motstanderne begynner å gå tom for krefter og at Finne er en annen type spiller enn f.eks. Aune Heggebø. Men når han scorer tre hat-trick på en drøy måned (mot Voss, Mjøndalen og nå altså Os), er det jo på tide at han får starte kamper. Og to av hattetriksene hans har jo kommet nettopp i kamper han har startet - selv om det riktignok har vært i cupen mot lag fra lavere divisjoner.

Forrige Brann-spiller som scoret fire mål i en obligatorisk kamp var... (trommevirvel)... også Bård Finne! Det gjorde han nemlig i 14-0-kampen mot Hovding i cupen for ni år siden! Finne har nå syv scoringer på to cupkamper og elleve mål på seks obligatoriske kamper.

Brann hadde for øvrig full kontroll på laget fra nivå fire. Avansementet var aldri truet og seieren kunne fort blitt enda større. Brann står nå med seier i samtlige ti serie- og cupoppgjør vi har spilt på bortebane mot Os.

Kampen:

Siden seriekampen i Stjørdal var Mathias Dyngeland, Svenn Crone, David Wolfe, Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Frederik Børsting og Niklas Castro byttet ut til fordel for Eirik Holmen Johansen, Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Kasper Skaanes, Isak Hjorteseth, Bård Finne og Ole Didrik Blomberg. Med andre ord; syv bytter, men egentlig uten at laget var veldig mye svekket. Vi har en bred stall...

Hjemmelaget var mest på hugget helt i starten, men det var Brann ved Bård Finne som etter fem minutter kom til kampens første sjanse da han fra syv-åtte meter headet på et innlegg fra Ruben Kristiansen. Os-keeper Kasper Færøvik reddet imidlertid. Det gjorde også osingenes sisteskanse et par minutter senere da navnebror Skaanes avsluttet fra åtte meter.

Etter 14 minutter headet Aune Heggebø like utenfor fra seks-syv meter. Vi begynte å nærme oss, og etter 17 minutter kom 1-0. Det skjedde da Finne satte ballen enkelt i mål fra tre meter på et innlegg fra Ole Didrik Blomberg. Den viktige førstescoringen var i boks og vi hadde nå scoret i samtlige 21 obligatoriske kamper mot de gule og svarte gjennom historien.

Os hadde noen spede forsøk rundt midten av omgangen, men den neste store sjansen var det Heggebø som hadde da han skjøt rett på keeper fra seks meter.

Knapt halvtimen var spilt da Anders Havsgård mistet ballen til friske Blomberg som kunne slå til Finne på bakerste. Sistnevnte fikk en enkel oppgave med å sette inn 2-0 fra tre meter. Nå skulle vel avansementet være rimelig trygt?

Og om det ikke allerede var avgjort, så ble det så definitivt det etter 33 minutter da Os- spiller Marius Mikkelsen satte ballen i eget mål på et innlegg fra Finne. 3-0!

Etter 38 minutter fikk Kasper Skaanes en stor mulighet, men skuddet fra elleve meter gikk rett på keeper.

Før pause fikk vi både en heading fra Fredrik Pallesen Knudsen og to skudd fra tolv-tretten meter av Finne, men ingen av dem endte i mål.

Til andre omgang ble det gjort fire bytter: Niklas Castro, Mathias Rasmussen, Frederik Børsting og Sivert Heltne Nilsen kom inn for Wassberg, Heggebø, Hjorteseth og Skaanes. Med andre ord forsterket vi laget på et tidspunkt der man kanskje ikke helt hadde forventet det. For øvrig lite med unggutter på benken i denne kampen.

I andre omgang fortsatte vi presset. Både Ruben, Castro og Finne kom til avslutninger i starten, men ingen av dem endte i mål.

Mål ble det derimot i det 57. minutt da Castro vant ballen fra Petter Hilton 15-20 meter inne på Os sin banehalvdel, kom seg inn i feltet og sentret uegoistisk over til fullstendig umarkerte Finne. Bergenseren kunne enkelt kunne sette inn 4-0 og sitt tredje for dagen i tomt mål fra seks meter.

Et par minutter senere var Os nære på redusering da Kristian Halvorsen skrudde et frispark fra 25 meter like utenfor nærmeste stolpe.

Da rundt timen var spilt hadde Castro et par muligheter. Den ene gangen ble han stoppet av en utrusende keeper og den andre gangen var det et langskudd som gikk i tverrligger.

Så gjorde Brann sitt siste bytte med 29 minutter igjen: Jonas Tviberg Torsvik kom inn for Ruben Kristiansen.

Atten minutter ut i omgangen brente Finne en stor mulighet da han ventet så lenge med å skyte at vinkelen ble for spiss og avslutningen fra åtte-ti meter gikk utenfor lengste stolpe. Her burde det stått 5-0! Det samme kan man si om sjansen like etterpå da Blomberg headet i tverrligger fra seks meter.

Sperrevik på Os hadde et skudd som gikk en meter over etter 66 minutter. Men det var bare et forvarsel. For atten minutter før slutt reduserte Os til 1-4. Det skjedde da Fredrik Pallesen Knudsen hadde et forferdelig balltap til Niklas Lunde Fosen midt på egen halvdel, sistnevnte skjøt ballen i stolpen da han kom alene med Eirik Holmen Johansen, men Roger Ekeland kunne enkelt sette returen i tomt mål. Veldig unødvendig!

Finne fortsatte å komme til avslutninger, men også tretten minutter før slutt skjøt han utenfor lengste stolpe fra skrått hold. Han hadde en del ganske så like muligheter i andre omgang som han bommet på.

Ni minutter før slutt hadde Holmen Johansen en god redning på et Halvorsen-frispark fra 24 meter som gikk over muren.

Med tre minutter igjen kontret Brann med et fremspill fra Sivert som havnet hos Blomberg på høyresiden. Sistnevnte la så over til Finne som var alene på motsatt og enkelt kunne sette inn 5-1 fra åtte-ti meter. Hans fjerde mål i kampen!

Tolv sekunder på overtid kom det også et selvmål som vel faktisk overgikk det utrolige selvmålet vi fikk vår vei mot Ranheim i seriepremieren. Denne gang var det Petter Hilton som satte ballen i eget mål med et tilbakespill fra omtrent fem meter både fra dødlinjen og sidelinjen. Utrolig klarte ikke keeper å stokke beina, ballen trillet forbi ham - og i mål! 6-1 til Brann!

Det ble da også sluttresultatet. Brann gikk enkelt videre til 3. runde i NM.¨

Torsdag kveld kom imidlertid den store cupbomben: Brann fikk, etter 19 strake bortekamper og syv års venting, endelig hjemmekamp i NM. Fredrikstad blir vår motstander på Stadion i 3. runde neste uke.

-

Supporterne:

Vi var et par hundre Brann-supportere på bortefeltet, hvorav kanskje 40-50 som sang. Jeg skal ikke påstå at vi lagde et voldsomt trøkk.

-

Rim og regler:


Andre runde cupen

og til Os gikk turen no.

Aurora, Er-An, Kuventræ

og ein-to-osablod.

Bård Finne ga oss 1-0,

det var spilt et drøyt kvarter.

Han økte og til 2-0,

og det skulle komme mer:

*

Et selvmål ga oss enda ett,

til pause var det tre.

De gulsvarte fra Os,

de klarte ikkje henge med.

I andre scoret Finne mer,

til fire og til fem.

Med fire mål alene,

tok han ballen med seg hjem.

*

Og mellom der fikk Os òg mål,

men hjalp da også til

med enda et for oss,

det var et flott tilbakespill!

Os var ganske greie;

de ga to til oss fra by'n.

Vi vant - og cupfinalen,

den skal bli et vakkert syn!

*

-

Kuriosa:

* Vi har nå åtte strake seire i obligatoriske kamper. Sist vi ikke vant en tellende kamp var da vi spilte 1-1 hjemme mot Sogndal 23. april. Forrige gang vi hadde så mange strake seire i obligatoriske kamper var da vi hadde ti på rad i april og mai 2018. Vi har dessuten tolv strake obligatoriske kamper uten tap (10-2-0). Sist gang vi tapte en tellende kamp var da vi røk 0-1 for KFUM borte i cupen 12. mars. Forrige gang vi hadde så mange obligatoriske kamper uten tap var fra november 2017 til mai 2018 da vi hadde 16 (12-4-0).

* Vi har nå syv strake seire i obligatoriske bortekamper. Sist vi ikke vant en tellende bortekamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi hadde så mange strake borteseire i obligatoriske kamper var i april og mai 2018 da vi også hadde syv. Vinner vi også borte mot Grorud på mandag er det første gang siden 1999 at vi vinner åtte obligatoriske bortekamper på rad. Forrige gang vi hadde så mange strake obligatoriske bortekamper uten tap (syv) var fra april til juni 2019 da vi hadde syv (6-1-0).

* Vi har scoret i tolv strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for KFUM borte i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange obligatoriske kamper var fra juni til oktober i fjor da vi gjorde det i seksten.

* Vi har nå scoret i syv strake obligatoriske bortekamper. Sist vi ikke scoret borte i en tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange obligatoriske bortekamper var fra juli til oktober i fjor da vi scoret i ni strake.

* Dette var vår andre strake tellende kamp med baklengs. Sist vi holdt nullen var da vi slo Mjøndalen 7-0 på Stadion 30. mai.

* Dette var vår tredje strake tellende bortekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Voss 7-0 i cupen 18. mai.

* Dette var første gang siden 2013 at vi vant begge de to første cuprundene med minst fem mål i hver. Den gang slo vi Hovding 14-0 og Øystese 6-1. I år var også første gang siden 2013 at vi vant de to første rundene sammenlagt med så mye som tolv mål.

-

Brann mot Os innbyrdes i obligatoriske kamper:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

11

9

1

1

37

8

Os

10

10

0

0

42

10

Totalt

21

19

1

1

79

18

Brann har møtt Os åtte ganger i cupen og vunnet alle.

De to siste cupkampene mot Os har endt med baklengsmål.

* I obligatoriske kamper har Brann fire strake seire mot Os. Sist vi ikke slo dem var da vi spilte 2-2 mot dem på Stadion i serien 1980.

* I obligatoriske kamper har Brann 18 strake kamper mot Os uten tap (17-1-0). Sist vi tapte for dem var da de slo oss 2-1 på Stadion i serien 19. mai 1950.

På bortebane har Brann vunnet samtlige ti obligatoriske kamper mot Os.

* Brann har scoret i samtlige 21 obligatoriske kamper mot Os.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste obligatoriske kampene mot Os. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi slo dem 3-0 på Stadion i cupen 1981. Vi har også sluppet inn mål i de tre siste obligatoriske bortekampene mot Os. Sist vi holdt nullen mot dem borte var da vi slo dem 1-0 i serien 1980.

-

Hendelsene:

04:46 - Brann: Bård Finne header fra vel syv-åtte meter på et innlegg fra Ruben Kristiansen som slår inn fra dødlinjen. Keeper Kasper Færøvik redder.

07:09 - Brann: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Niklas Jensen Wassberg slår på tvers til Finne i feltet og sistnevnte avslutter fra kanskje åtte meter. Det blokkeres og så får Kasper Skaanes forsøke seg fra samme hold, men keeper redder.

14:17 - Brann: Aune Heggebø header utenfor fra seks-syv meter når Ruben slår høyt inn fra venstre.

15:38 - Brann: Ole Didrik Blomberg forsøker seg på et saksespark i femmeteren når Finne slår inn mot bakerste, men han bommer på ballen.

17:17 - 0-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Isak Hjortseth vinner ballen på egen halvdel og avanserer fremover før han skyter fra 25 meter. Det blokkeres på sekstenmeteren. Vi vinner ballen tilbake og Ruben gir ut til Blomberg som legger inn fra venstresiden av feltet. Tre meter fra mål setter Finne ballen enkelt inn til 1-0!

19:54 - Brann: Hjortseth forsøker seg nok en gang fra 25 meter. Det blir en ufarlig markkryper som går tre meter utenfor.

22:30 - gult kort, Brann: Fredrik Pallesen Knudsen når han feller Niklas Lunde Fosen på en Os-overgang.

23:46 - Os: Kristian Halvorsen skyter fra 26-27 meter. Det går veldig høyt over.

25:37 - Os: Henrik Sperrevik på et dribleraid. Han kommer seg inn i feltet og faller til slutt der inne. Ingenting å blåse for.

25:43 - Os: Anders Havsgård skyter fra 25 meter, men det forandrer retning og er aldri i nærheten av å bli farlig.

27:26 - Os: Fosen skyter fra over 40 meter. Ballen spretter inn til Eirik Holmen Johansen.

28:40 - Brann: Ruben slår inn fra venstre på direkten og Heggebø skyter fra seks meter, men rett på keeper.

29:17 - 0-2, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Havsgård mister ballen til Blomberg 25 meter fra eget mål. Sistnevnte slår flatt inn fra venstre og finner Finne som enkelt kan sette ballen i mål fra tre meter på bakerste.

33:08 - 0-3, SCORING BRANN; SELVMÅL, MARIUS MIKKELSEN: Skaanes gir kort til Finne på høyresiden av feltet. Finne dribler seg rundt og kommer til innlegg. Os-spiller Marius Mikkelsen setter ballen i eget mål fra tre meter.

35:05 - Os: Sebastian Plätzer skyter fra minst 30 meter, men Holmen Johansen har få problemer med det forsøket.

36:48 - Brann: Heggebø kommer til heading fra fire meters spiss vinkel når en corner slås mot bakerste, men det klareres.

37:50 - Os: Roger Ekeland kommer seg inn på deres venstreside av feltet og skyter fra ti meters spiss vinkel, men Andreas Skovgaard blokkerer. Dette var deres første avslutning i feltet. Vi hadde hatt syv.

38:18 - Brann: Wassberg slår inn til Skaanes som skyter fra elleve meter, men rett på keeper.

41:05 - Brann: Fredrik Pallesen Knudsen header utenfor fra seks-syv meter på en frisparksituasjon.

42:24 - Brann: Finne skyter over fra 13 meter.

44:38 - Brann: Finne kommer til skudd fra tolv meter, men Færøvik redder.

45:00: Pause. 3-0 til Brann. 11-1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Niklas Castro inn for Niklas Jensen Wassberg.

45:00 -> bytte Brann: Mathias Rasmussen inn for Aune Heggebø.

45:00 -> bytte Brann: Frederik Børsting inn for Isak Hjorteseth.

45:00 -> bytte Brann: Sivert Heltne Nilsen inn for Kasper Skaanes.

45:28 - Brann: Ruben skyter på direkten fra 13 meter, men det går langt utenfor.

46:07 - Brann: Castro skyter høyt over fra 14-15 meters ganske skrått hold.

49:19 - Brann: Castro med innlegg mot Blomberg som kommer akkurat for sent.

51:46 - Brann: Finne skyter fra meget spiss vinkel like utenfor femmeteren, men det går utenfor lengste stolpe. Via keeper, viste det seg, for det ble corner.

52:12: Brann: Finne skyter fra 13 meter, men det blokkeres.

54:10 -> bytte Os: Petter Hilton inn for Marius Mikkelsen.

54:10 -> bytte Os: Sander Lønne Dyngeland inn for Sebastian Plätzer.

55:34 - Brann: Blomberg er på skrått hold alene med keeper Færøvik, forsøker å runde ham, men keeperen tar den.

56:39 - 0-4, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Castro vinner ballen fra Petter Hilton 15-20 meter inne på Os sin banehalvdel. Han kommer inn på venstresiden av feltet og legger uegoistisk over til Finne som er fullstendig alene på motsatt. Finne setter ballen i tomt mål fra seks meter.

58:32 - Os: Kristian Halvorsen med et frispark fra 25 meters skrått hold. Det skrur innover og like utenfor nærmeste stolpe.

59:11 - Brann: Finne spiller Castro igjennom og sistnevnte kommer til avslutning fra vel tolv meter, men Færøvik er ute og blokkerer.

60:53 - Brann: Castro skyter fra skrått hold noen centimetere utenfor feltet. Det skuddet går på oversiden av tverrligger.

61:13 -> bytte Brann: Jonas Tviberg Torsvik inn for Ruben Kristiansen.

63:08 - Os: Fosen forsøker å skyte fra 15 meter, men det blokkeres i avslutningsøyeblikket av Felix Horn Myhre

63:35 - Brann: Blomberg gir til Finne som strengt tatt er alene når han får ballen i sekstenmeteren, men han bruker for lang tid og får en ganske spiss vinkel når han skyter fra åtte meter. Ballen går utenfor lengste stolpe.

65:00 - Brann: Castro legger inn mot bakerste hvor han finner Blomberg som header i tverrliggeren fra seks meter. Etter hvert kommer Castro til skudd fra 12-13 meter, men det blokkeres til corner.

66:11 - Os: Halvorsen skyter fra nærmere 30 meter. Det blokkeres med en gang av Sivert. Så skyter Sperrevik fra 22 meter, men det går en meter over.

70:21 - Brann: Vi kontrer med Blomberg som til slutt gir mot Finne på høyresiden av feltet, men han kommer for sent i forhold til keeper Færøvik.

71:58 - 1-4, SCORING OS; ROGER EKELAND: Pallesen mister ballen horribelt til Fosen 30 meter fra eget mål. Fosen kommer alene med Holmen Johansen og avslutter fra tretten meter. Ballen går i stolpen, Ekeland setter returen i tomt mål fra seks meter.

74:28 - Brann: Castro skyter fra 22-23 meter, men skuddet triller to-tre meter utenfor.

75:12 - Brann: Finne skyter på direkten fra 18-19 meter. Det går noen meter utenfor, men det var allerede avvinket for offside.

76:49 - Brann: Blomberg header til Finne som kommer til avslutning fra ti-tolv meters skrått hold. Nok en gang flere meter utenfor lengste stolpe.

78:23 - Os: Ekeland kommer opp på venstresiden og lurer av Pallesen. Da er førstnevnte alene med keeper, men med spiss vinkel. Holmen Johansen får hindret ham i å skyte. Myhre og Sivert får klarert.

78:59 - Brann: Etter et lengre angrep der vi aldri fikk komme skikkelig til avslutning, skyter Castro fra skrått hold noen meter innenfor sekstenmeteren. Det går nesten i kast!

80:15 - gult kort, Brann: Jonas Tviberg Torsvik når han legger Fosen i bakken vel 24 meter fra Branns mål.

81:17 - Os: Frispark fra 24 meter ved Halvorsen. Det går over muren, men Holmen Johansen redder glimrende.

82:55 -> bytte Os: Eirik Rysjedal inn for Henrik Sperrevik.

83:00 -> bytte Os: Jonathan Mjånes Lund inn for Anders Havsgård.

83:00 -> bytte Os: Kaspar Klett Døsen inn for Sverre Spaneglo Haga.

85:32 - Brann: Børsting header høyt over fra 14 meter.

87:22 - 1-5, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Sivert sender frem til Blomberg på høyresiden. Han har med seg Finne alene på motsatt og sender over til ham. Finne setter enkelt inn 5-1 fra åtte-ti meter.

88:36 - Os: Ekeland avslutter fra skrått hold en meter eller to utenfor feltet. Det blir ikke noe kraft i skuddet og ballen bare triller inn til Holmen Johansen.

90:00 + 0:12 - 1-6, SCORING BRANN; SELVMÅL PETTER HILTON: Hilton sender ballen rolig tilbake til keeper fra nesten nede ved cornerflagget, kanskje fem meter fra både sidelinjen og dødlinjen. Keeper klarer ikke å stokke beina og ballen går utrolig nok inn i mål.

90:00 + 0:55: Kampen er over. Brann vinner 6-1 etter 23-3 til samme lag i antall angrep med avslutningsforsøk i feltet.

--

Kampfakta:

Os - Brann 1-6 (0-3)

2. runde, NM fotball menn. Kuventræ. 2000 tilskuere. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen, Brann.

Mål: 0-1 Bård Finne (17:17), 0-2 Finne (29:17), 0-3 Marius Mikkelsen (selvmål 33:08), 0-4 Finne (56:39), 1-4 Roger Ekeland (71:58), 1-5 Finne (87:22), 1-6 Petter Hilton (selvmål 90:00 + 0:12)

Os (3-4-3): Kasper Færøvik - Jonas Hovland, Marius Mikkelsen (Petter Hilton fra 55.), Anders Hjelle Havsgård (Jonathan Mjånes Lund fra 84.) - Kristian Hjelvik Halvorsen, Henrik Sperrevik (Eirik Rysjedal fra 83.),Torgeir Lunde, Sverre Spangelo Haga (Kasper Klett Døsen fra 84.), - Sebastian Plätzer (Sander Dyngeland fra 55.), Roger Ekeland, Niklas Lunde Fosen.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Felix Horn Myhre, Fredrik Pallesen Knudsen, Andreas Skovgaard, Ruben Kristiansen (Jonas Tviberg Torsvik fra 62.) - Kasper Skaanes (Mathias Rasmussen fra 46.), Isak Tomar Hjorteseth (Sivert Heltne Nilsen fra 46.), Niklas Jensen Wassberg (Fredrik Børsting fra 46.) - Bård Finne, Aune Heggebø (Niklas Castro fra 46.), Ole Didrik Blomberg.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 21-8 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 11-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 23-3 til Brann (mine tall). 1. omg.: 11-1 til Brann. 2. omg.: 12-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken, NM 2022/23:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.


Voss

Os


Totalt

Kamp

Start

Mål

Gule


b

bBlomberg

63

90


153

2

2

1


Børsting


45*


45

1
Castro


45*


45

1
Crone

9*9

1
Delaveris

9090

1

1Finne

81

90


171

2

2

7


Heggebø


45


45

1

1Hjortseth

90

45


135

2

2Holmen J

90

90


180

2

2Holten

27*27

1
Hove

6363

1

1Haaland

27*27

1


1


Jonsson

9090

1

1Knudsen


90


90

1

1


1

Kristiansen


61


61

1

1Kvinge

27*27

1
Moberg

4545

1

1Myhre

90

90


180

2

2Nilsen


45*


45

1
Rasmussen


45*


45

1
Skovgaard


90


90

1

1Skaanes

63

45


108

2

2Trengereid

45*45

1


2


Torsvik

90

29*


119

2

1


1

Wassberg


45


45

1

1--

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

brann.no