– Jeg har fått en tert på to kilo, så jeg kan ikke klage, sier Tore Moberg fornøyd, før han kaster ut snøret igjen.

Natt til mandag startet laksefiskesesongen ved Oselvo. Få timer etter midnatt, var allerede ti laks hanket inn av ivrige fiskere. Den første laksen skal ha bitt på kroken bare to minutter etter sesongens startskudd.

– Det er et utrolig godt resultat for å være åpning, men jeg er ikke overrasket – det er godt med fisk uti her, sier Moberg og legger til at han skulle ønske det var mer vann i elven.

Ved siden av ham står kameraten, Svein Hansen, som fikk en laks på åtte kilo i natt.

– Jeg måtte stå og lirke litt, men fikk den inn til slutt, sier Hansen som røper at han skal røke fangsten og spise den til jul.

Maks to fisk per dag

Oselvo er delt inn i fem soner, og hver sone er nøye fordelt mellom fiskerne med fiskekort.

– Fiskerne har lov til å stå her i åtte timer om gangen, men om en skulle få to laks, må man ifølge reglene gi seg for dagen – der går nemlig grensen, sier formann i Os jakt- og fiskerlag, Ove Tumyr.

Godt oppmøte

Selv har han ikke rørt fiskestangen sin på et år, men forteller at det likevel har vært store forberedelser frem mot dagen.

– Jeg har jobbet mye med å informere alle medlemmene i fiskerlaget om fiskekort og medlemskap, men har ikke hatt tid til å forberede min egen fiskestang, ler han.

Formannen forteller at han er svært fornøyd med årets oppmøte.

– Det pleier i grunn alltid å være et godt oppmøte rundt midnatt ved sesongstart, men det er godt at interessen vedvarer.

Savner damer ved elven

Tumyr og kameraten Per Olaf Tangen har fisket sammen i 30 år ved Oselvo, og har begge merket en svak rekruttering av nye fiskere ved elven.

– Det er stort sett de samme man ser her. Vi ønsker oss flere damer, sier kameratene.

Jakt- og fiskeklubben har foreløpig fire damer med i klubben, men Tumyr understreker at det er plass til flere.

– Det handler om å la dem slippe til, og ikke minst om å la dem slippe ut snøret først. Hvis de ikke får prøve seg, synes de ikke at det er kjekt heller, mener han.