Gå til sidens hovedinnhold

Parkering hindrer brannbiler: – Folk må bruke hodet!

Artikkelen er over 3 år gammel

Brannbiler må ofte stanse på grunn av parkerte biler som hindrer fremkommeligheten. – I verste fall kan liv ryke til, sier brannvesenet.

Søndag morgen hadde to brannbiler en såkalt fremkommelighetskontroll. I Fjellveien ble de stående bom fast.

– Akkurat denne situasjonen var ikke noe stort problem, for det skjedde ikke noe da vi ble stående fast. Men hadde det vært brann der kunne det fått alvorlige konsekvenser. I verste fall kan liv ryke til, sier vaktkommandør Arne Corneliussen.

Brannbiler trenger tre meter fri bredde for å komme seg frem. Men støtt og stadig må brannbilene stanse på grunn av parkerte biler som hindrer fremkommeligheten.

– Det er mange steder vi har problemer med dette. På Sandvikssiden og Løvstakksiden er det svært ofte problemer. Jeg skjønner at folk må ha et sted å sette bilen, men det ene må veies opp mot det andre, sier Corneliussen.

– Har dere en god løsning på problemet?

– Det eneste er at folk må bruke hodet! Det er vel ikke stort annet vi kan si. Folk må tenke seg om, for neste gang kan det være de som trenger hjelp.

Vanligvis fester brannvesenet en lapp på bilen for at folk skal forstå alvoret.

– Vi har ikke noen sanksjonsmulighet, bortsett fra at vi kan be politiet eller miljøetaten om grunnlag for å taue vekk bilen. Vi ønsker ikke å påføre folk ubehageligheter, men så er det dette med sikkerhet, sier Corneliussen.

Kommentarer til denne saken