Gå til sidens hovedinnhold

Gangavstand til 2. divisjon

Opprykksfinalen: Sotra - Fyllingsdalen

Kristian Skjørli Ree og Kaspar Sælensminde Bergset står på hver side av banen når Sotra møter Fyllingsdalen til opprykkskamp lørdag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det tar dem knappe ti minutter å gå til kamp og trening. Etter lørdagens seriefinale er det kun én av dem som får oppleve sitt lokale lag i 2. divisjon.

Se video øverst på siden

Mer lokalt og kortreist enn disse to spillerne finner man knapt. Kristian Skjørli Ree bor en drøy kilometer fra Sartor Senter og bruker beina til og fra trening på Straume Stadion. Kaspar Sælensminde Bergset bruker kun fem minutter fra der han bor i Myrholtet ned til Varden Amfi.

Lørdag klokken 12.00 blir det Kristian sin oppgave å stoppe Kaspar. Klarer Sotra nettopp det, å stoppe Fyllingsdalen, så rykker de opp. For det er laget fra dalen som må vinne. Hjemmelaget klarer seg med uavgjort.

Rask utvikling

Kristian Skjørli Ree har spilt i Sotra helt siden han var seks år gammel, og debuterte for A-laget forrige sesong. En god 2000-årgang vant Norway Cup for få år siden.

Det er likevel ikke det største han har vært med på.

– Den beste opplevelsen var å slå Lysekloster på hjemmebane denne sesongen, gliser han.

Det kan fort bli toppet hvis det blir opprykk til 2. divisjon. Sotra tapte 0-4 mot Brann i cupen tidligere denne sesongen. Da var det opp mot tusen tilskuere på plass.

– Jeg håper det kommer enda flere og støtter oss til denne kampen, sier Ree.

Midtstopperen er kun 18 år gammel, og fikk sitt gjennombrudd denne sesongen etter at han debuterte for A-laget i fjor. I år har han kun gått glipp av en eneste kamp. Fire scoringer har det også blitt i tillegg til to målgivende pasninger.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Nærmiljøet betyr mye for ham. Er han ikke på Straume idrettspark, så er han gjerne på Sartor Senter.

– Det er her folk møtes, det er her ting skjer. Sartor har betydd mye for meg. Det er her jeg har møtt vennene mine, sier han.

Det handler mindre om shopping, mye om livet ellers.

– Jeg har kirken min her og vi har til og med fått kino, sier han og viser BAs utsendte rundt på senteret.

Familietradisjoner

Kaspar Bergset føler seg mer hjemme på Varden enn på Oasen. Det ligger i familien. Faren Dag Bergset og onkelen Kent Bergset spilte på Fyllingen da laget var i toppen av norsk fotball. Dag spilte cupfinalen mot Rosenborg i 1990.

– Det har alltid vært et tett forhold til klubben. Min far har også vært trener for meg på aldersbestemte lag, sier Bergset.

Selv om han ikke kan huske å ha sett sin far spille for klubben, så han ofte på A-laget sine hjemmekamper.

– Jeg husker vi var med på fotballskoler hvor A-lagsspillerne var med som trenere. Det var stas å se dem spille når vi hadde fått et forhold til dem, forteller 24-åringen.

Selv har han spilt i klubben siden han var seks år.

– Det har vært perfekt for meg med kort vei til banen og treninger, sier han.

Bortsett fra knappe to sesonger for Lyngbø og et år i militæret har han spilt for Fyllingsdalen eller forløperen Fyllingen hele sitt liv.

– Et opprykk ville betydd mye for hele klubben. Fyllingen og Løv-Ham hadde mye historie, så hvis vi kan bygge opp Fyllingsdalen til å få et navn hadde det vært kjempegøy, sier han.

Oasen har ikke kantspilleren noe særlig forhold til.

– Jeg er ikke så ofte her, må jeg innrømme, avslutter han.

Venstrevingen har spilt 22 kamper for Fyllingsdalen i 3. divisjon denne sesongen. 18 av dem fra start. Det har resultert i ti målpoeng fordelt på seks mål og fire målgivende pasninger.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Hvem av de to lokale heltene som blir med sin barndomsklubb opp en divisjon ser du som abonnent direkte på BA.no.

Få fem uker til fem kroner her!

Sendingen starter klokken 11.30 med gjester og intervjuer.

Sotra står med to seire, en uavgjort og to tap på sine siste fem kamper og slo Øystese 6-2 på bortebane i forrige runde.

Kristoffer Stava står med 19 scoringer, mens Ivar Mykkeltvedt er beste tilrettelegger med 13 målgivende.

Fyllingsdalen står med 3-0-2 på sine siste fem kamper, men har vist at de kan når det gjelder. De to siste kampene har de slått Lysekloster 3-1 og Brodd 3-1.

Eirik Kampenes er lagets toppscorer med 15 mål, mens Kristoffer Valsvik står med ni målgivende. Kjetil Kalve har 20 målpoeng fordelt på tolv mål og åtte målgivende. Klarer Sotra å temme disse tre på lørdag er mye av jobben gjort.

 

Kommentarer til denne saken