Navn på stoppesteder

– Ser at Bybanen kan få nye navn på noen stoppesteder. Stedene det er snakk om er ikke vanskelig å lokalisere – andre derimot kan være vanskelige å lokalisere for folk som er ukjent i Storbergen.

Det er flere stoppesteder som har «nesten» samme navn: f.eks. Sletten/Slettebakken, Nesttun x 2, Skjoldskiftet/Skjold, Sandslivegen/Sandslimarka, Kokstad/Kokstadflaten.

Det sier seg selv at dette kan være vanskelig for folk som ikke er kjent i området.

Kan det være så vanskelig å finne passende navn?

Grete

Lønn

– Under hvert eneste lønnsoppgjør er det lærere og sykepleiere som klager, men vil de bli så mye lykkeligere viss de får 1000 kr måneden i tillegg? Før da Arne Johannessen var leder for Politiets Fellesforbund fra 2000 til 2013 var også politiet med i dette hylekoret. De som virkelig er lavtlønnet hører vi ingenting fra.

Hva er vitsen med alle disse tilleggene, da øker skatten og alt blir dyrere. Her har vi mye å lære av Sverige. Det viktigste er at man trives på jobben. Jeg tror ikke de som tjener mye og kan kjøpe alt de vil, har det bedre enn en som må spare til for å få råd til å kjøpe disse tingene.

Når vi blir pensjonister burde alle ha fått samme lønnen, nå har de som har hatt høy lønn hele livet også en meget god pensjon. Tenk på alle konene som har gått hjemme og stelt for mann og barn og som nå er minstepensjonister, det er jo ikke sånn det burde være. Gleden over de små ting forsvinner når vi ikke må kjempe for å klare å kjøpe dette, mens når vi endelig har klart det, er gleden desto større.

«Samle eder ikke skatter på jorden der møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og steler,» står det i Bibelen, da blir det ikke så lett for de med mye rikdom å forlate all velstanden når de tar sitt siste åndedrag.

Terje Mathias Haugland

Dyre sekunder

– Vi var på Lagunen og handlet i mange butikker og brukte tusenvis av kroner. Et par dager etter kommer det en faktura i posten på 85 kroner: 15 for parkering og et administrasjonsgebyr på 70 kroner. Da vi så nærmere på fakturaen viser det seg at vi har parkert 35 sekunder over to timer. Vi skal nok stå i den fakturaen, men går det ikke an å bruke litt skjønn og fornuft? 15 kroner for 35 sekunder blir en timepris på 1543 kroner. Fakturaen er fra Time Park: «Et annerledes parkeringsselskap» står det, paradoksalt nok. Neste gang kjører vi heller til Åsane senter der man har 3 timer på seg til å fordele tusenlappene, og det blir ikke lenge til, feriepengene er rett rundt hjørnet. Kan ikke være nødvendig å gå med stoppeklokke for å handle. 35 sekunder ... nei og nei ...

Trygve

Trafikkulykker

– Veldig ofte hører/leser vi at folk har omkommet i trafikkulykker. Så langt har 44 omkommet. I fjor var det 24 på samme tid. Det går dessverre mot et dystert år med omkomme i trafikken. Men hvorfor skjer dette så ofte? Er ikke sjåførene nok oppmerksomme når de kjører? Eller har det med at de sitter og trykker på sine skjermer i bilene? Eller sitter de i mobilen, eller tekster de? Nyere biler har jo store dataskjermer som kan ta oppmerksomheten vekk fra veien og det som skjer fremfor bilen. Ikke vet jeg hvorfor så mange dør i trafikken. Men det får en til å tenke på hvor sårbar vi er i en bil og på sykkel. Det skal ikke mye til før ulykken er ute. Kanskje er det for mange som er ruset eller går på sterke medisiner? Eller er rett og slett opplæringen for dårlig?

Tommy

Linje 50E

– Jeg bor i Øvre Fyllingsvei og jobber på Kokstad. For å rekke jobben klokken 0630, må jeg gå hjemmefra klokken 0520, fordi jeg jeg må gå til busstoppet på Oasen. Dette er veldig frustrerende, fordi bussen kjører forbi busstoppet på Sikthaugen uten å stoppe. Hadde bussen vært en ekspressbuss, så kunne jeg forstått det, men denne bussen stopper på alle busstopp mellom Oasen og Birkelandskiftet.

Hadde 50E stoppet på Sikthaugen, kunne jeg spart en time hver vei!

Og om kvelden, når jeg har jobbet sent, synes jeg det er skummelt å gå av bussen på Oasen og sitte der alene i 2330-tiden. Jeg har spurt bussjåføren om jeg kan få gå av på Sikthaugen, siden han likevel kjører den veien tilbake til sentrum, og bussen vanligvis er tom for folk, men jeg får ikke lov.

Er det ikke mulig å legge inn dette stoppet på rute 50E?

Hilsen Beate

Svar: Hei! Busslinje 50E er som nummeret tilsier, en ekspresslinje som ikke stopper på alle holdeplasser. Dette er for å sikre at reisetiden ikke blir for lang for dem som reiser lengre strekninger. Hvilke holdeplasser 50E benytter er planlagt opp mot andre busslinjer i samme område. Vi vil se nærmere på holdeplassmønsteret for 50E og tar innspillet ditt med i vårt videre arbeid.

Vennlig hilsen Ingrid Dreyer, pressekontakt i Skyss

Kosting av sykkelvei

– Når vil kommunen koste sykkelveien fra Bergen sentrum og ut til Åsane? Nå ligger det mange blader og grus som er farlig for syklistene. Håper på snarlig løsning!

Hilsen en syklende kveite

Svar: Hei! Natt til mandag 30. mai ble det kostet på fylkesveiene fra Bergen sentrum og ut til Munkebotn, og fra avkjøringen til NHH, rundt Eidsvågneset og til rundkjøringen ved Hesthaugen og Rolland i Åsane. På kartet er veiene merket i blått. Denne strekningene blir kostet hver uke natt til mandag. Statens vegvesen har ansvaret for gang- og sykkelveien som går langs europaveien.

Med vennlig hilsen Ingrid Anette Padøy, Vestland fylkeskommune

Mistet

– Er det noen som har funnet en 10-årsmedalje fra Sandvikens Bataljon. Den ble mistet på Buekorpsenes dag på strekningen Buekorpshuset i Sandviken – Bradbenken.

Ring Thomas tlf. 40455652 eller Kathrine tlf. 95770349

Tusen takk

– Jeg vil takke BA for dekningen av Buekorpsenes dag. Det var alle tiders!

Hilsen Helge Morken

Les flere summetoner her: Er ikke et dyreliv verdt noe?