Innbruddstyvene skal ha tatt seg inn gjennom et vindu og utløst alarmen rundt klokken 0445, forteller leder ved fiskerimuseet Gunnar Ellingsen.

– Det har heldigvis ikke skjedd store materielle ødeleggelser, men vi er opptatt av å verne bygget og opprettholde godt vakthold og rutiner. Det er store historiske kulturverdier i selve bygningen, sier han.

Stasjonssjef ved Bergen sentrum politistasjon, Lars Morten Lothe, bekrefter at de ble tilkalt av en vekter like før klokken 0500 natt til torsdag.

– Noen har tatt seg inn i lokalene til museet ved å bryte opp et vindu, og det ble funnet gjenstander fra bedriften på utsiden. Vi gikk gjennom bygget, uten å finne noen, sier Lothe til BA

Tok med seg elektronisk utstyr

Ellingsen forteller at innbruddet gjennom vinduet ikke har forårsaket store skader, men at det skal ha blitt frastjålet en datamaskin som var stasjonert like innenfor kasseområdet.

– Innbruddstyvene skal ha prøvd å stjele verdier fra kassen, men av rutinemessige årsaker er denne alltid tom etter stengetid. Deretter skal de ha tatt seg inn i området bak resepsjonen og tatt en datamaskin, forteller han.

Politiet har sikret tekniske bevis, og opprettet en sak.

Vi undersøker også om det finnes video-opptak fra området, sier Lothe.

Torsdag formiddag er området ryddet og museet vil holde normal drift.

Skaper bekymring hos de ansatte

Andreas Haukenes har vært ansatt på museet i to år. Han forteller at de ansatte har fått gjennomgang på beredskap, dersom uønskede hendelser skulle oppstå.

– Jeg blir jo bekymret når slike ting skjer. Så langt denne sommeren har det vært tre hærverk og innbruddsforsøk, forteller han.

Til tross for at sommeren har bydd på flere hendelser, understreker han at han føler seg trygg på jobb.

– Det er sjeldent at slike ting skjer. Før sommeren var det fem år siden sist vi opplevde noe lignende. Men det er likevel urovekkende at noen velger å risikere ødeleggelser på bygg som er fredet, sier han.

Flere innbrudd

Litt senere, klokken 0951 fikk politiet en ny melding om innbrudd i Sandviken, denne gangen hos en bedrift i Nye Sandviksveien.

– Der har noen stjålet en datamaskin, og det hadde blitt rotet en del inne i lokalene. Vi utelukker ikke at de to innbruddene kan ha en sammenheng, sier Lothe til BA.

–Dersom noen har sett noe i området natt til torsdag, som kan være av interesse for politiet, bes de ringe på 02800.