I regi av Bergen kommune er det lørdag 4. mai en rekke stands på Festplassen for frivillige organisasjoner.

— Hele 40 frivillige organisasjoner meldte seg på til i dag. Dessverre tror jeg det sure været har stoppet noen av dem i å komme i dag, sier Nordal-Seljestokken og forteller:

– Kommunen arrangerer dette etter forespørsel fra de frivillige organisasjonene. Mange ønsker å vise hva de driver med og bli mer synlige, selvsagt med håp om å verve flere til sin frivillige organisasjon.

(Saken fortsetter under bildet)

Storm Sunshine Cheerleading

Noen av dem som er veldig klare på hvorfor de har valgt å stå på stand denne kjølige og vindfulle lørdagen, er jentene fra Storm Bergen Cheerleading.

– Vi vil at flere skal begynne på cheerleading sammen med oss, erklærer Ylva Olsen-Solheim (11) og får høylytte jubelrop fra resten av gjengen.

– Cheerleading er veldig gøy, og det som er så bra er at du får gjøre litt av alt. Det er både turning og dans, bedyrer Natalie Neteland (12) og legger reklamerende til:

– Vi som er på laget for jenter født mellom 2005 og 2007 trener hver tirsdag og onsdag på Ny-Krohnborg og Nygårdslien. Jeg håper flere vil bli med!

For å ytterligere demonstrere hvor gøy cheerleading kan være, viser gjerne cheerleading-jentene sine kunstner, og om man ikke er overbevist av det har Ylva noen siste ord:

– Med cheerleading får vi være litt «sassy» og bestemt og får vist hva vi kan! Så blir vi veldig glade i hverandre på laget og får gode venner.

Redningsselskapet

Nikolai Matre (14) er medlem av Redningsselskapets ungdomsorganisasjon, RS Ung. Han mener helt klart at de som ikke er det, går glipp av noe.

– Det er veldig kjekt å være frivillig for Redningsselskapet, i hvert fall hvis du liker båt og sjøen – sånn som jeg gjør, forteller 14-åringen som har vært frivillig i ett år.

– Jeg har lært mye også, som hvordan legge til kai og jeg har tatt livredningskurs. Det er lurt å vite siden jeg selv skal på båtferie i sommer sammen med familien. Da kan jeg hjelpe til mye.

– Har du selv vært med å redde noen med Redningsselskapets båt?

– Nei, ikke foreløpig, og det er jo egentlig bra at folk ikke har trengt den type hjelp så ofte, sier han solidarisk.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Viktig å lære barna tidlig

To som er glade i Redningsselskapets maskot, Elias-båten, er Laurits Knudsen Berg (3) og kusinen Hedda Krohn Knudsen (3).

– Jeg har sett Elias på TV, forteller Hedda fornøyd.

– Vi var på tur i byen og fikk øye på Elias-båten, så da måtte vi selvsagt bort hit, sier mor til Laurits, Kristel Knudsen lattermildt.

– Ja, også er det viktig å lære barna om sikkerhet på sjøen tidlig, supplerer Eirik Krohn Knudsen, far til Hedda.

Kristel berømmer både sønnen og niesen sin for å forstå sikkerhetstiltak som ikke alltid er så populært hos treåringer flest.

– De gangene vi har vært ute i båt har de trivdes på sjøen, og har vært flinke og forstått viktigheten av å ha på redningsvest.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Røde Kors

På Røde Kors Bergen sin stand står Johanne Lein (35), Pia Søfteland (27), Linn Synes (38) og Jan Tran (20).

– Vi har allerede hatt noen som har vervet seg her hos oss i dag, forteller en entusiastisk Jan Tran og legger til:

– Vi trenger å holde beredskapen høy, og da trenger vi alltid flere medlemmer.

– Hva gjorde at du meldte deg som frivillig for Røde Kors da?

– For meg er det flott å kunne bidra, men også en god læringsarena siden jeg studerer medisin, forteller den engasjerte 20-åringen.

— Går dere inn i en spesiell travel tid nå som sommeren nærmer seg?

– Det er jo egentlig alltid høysesong for oss, for vi bidrar på aksjoner og arrangementer hele året. I forhold til redningsaksjoner, er vinteren en tid hvor vi hjelper til på fjellet når folk står på ski, og i sommermånedene går mange tur på fjellet, forteller Johanne Lein, men legger ikke skjul på at det særlig i Bergen kan bli travelt om sommeren.

– Om sommeren kommer mange turister som ønsker å gå tur i fjellene, men gjerne ikke er fjellvant. Da er det ofte at vi må hjelpe til.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Vasket Festplassen

Medlemmer fra Den norske kirke har en aldri så liten gimmick på sin stand.

De står nemlig og vasker Festplassen.

– Vi viser mangfoldigheten i det vi gjør. Vi er jo en organisasjon som bidrar i alt fra festlige til sørgelige begivenheter, og vi er opptatt av å ta vare på byen vår, sier kommunikasjonssjef i Den norske kirke, Tor André Ljosland.

– Det er litt for mange tyggiser som er kastet på bakken her, legger han til.

Bente Lill Madsen, Solveig Sjursdatter og Møyfrid Opheim deler også ut kaffe for å friste flere bort til akkurat deres stand.

– Som så mange andre organisasjoner, så går ikke Den norske kirke rundt uten frivillige, så vi håper flere vil bli medlem, sier Solveig Sjursdatter og heller oppi en kopp med rykende, varm kaffe.