Kolleger i Fjord Line sender Kyrre til Sri Lanka

Artikkelen er over 16 år gammel

Sine egne oppsigelser har de lagt til side. Nå bruker ansatte i Fjord Line 15 000 av velferdskassen til å sende Kyrre til Sri Lanka.

DEL

Over helgen drar Kyrre Aarland (29) fra Bergen til Colombo, klart til å jobbe som frivillig en måned for Norsk-thamilsk helseorganisasjon.

PRIVILEGIUM

– Det er et privilegium for meg å kunne jobbe der nede og hjelpe til, sier Aarland.

Til daglig er han sykepleier på «Fjord Norway». En e-post fra en kollega om behovet for penger og frivillig helsepersonale satte ham i gang.

I løpet av timer ble det bestemt at Velferden om bord i båten og Norsk Sjømannsforbund i Fjord Line betaler flybilletten hans på 15 000 kroner. Fjord Line betaler lønnen mens han er borte. Dermed er det blitt et spleiselag. I går morges fikk Kyrre beskjed om at han kan dra.

– Det finnes en del bedrifter med mye penger i velferdskassen. Vi oppfordrer andre til å gi, sier Helga Kollen i Norsk Sjømannsforbund og Anita Rongevær i Velferden på «Fjord Norway».

Kyrre har blandede følelser før han setter seg på flyet.

– Det blir spennende. Jeg drar til noe ukjent og vet ikke hva som møter meg. Men jeg har sett de forferdelige bildene. Samtidig ser jeg frem til å gjøre noe positivt, sier Kyrre, som tidligere har jobbet med akuttmedisin i forsvaret og i Kosovo.

Artikkeltags