Ingen forsikring dekker redsel

Artikkelen er over 15 år gammel

Beboere på Hatlestad Terrasse må selv betale regningen hvis de vegrer seg for å flytte tilbake.

DEL

Når kommunen erklærer området for trygt har ikke beboere lenger noe krav, selv om de er redde for å vende tilbake til rekkehusene.

– Forsikringen dekker ikke redsel. Det faller ikke innenfor noen forsikringsvilkår, sier informasjonsdirektør Preben Sandborg Røed i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

– Beboere må da selv ta kostnadene med å bo andre steder. De får heller ikke dekket verditap hvis rekkehuset har falt i verdi. Det er ikke noen lett situasjon, sier Røed til BA.

ET PROBLEM

Beboerne i Hatlestad Terrasse understreker at de ikke nekter å flytte tilbake.

– Vi ønsker oss en forsikring om at det er trygt å bo der før vi drar tilbake. Men det er enkelte som er redde for å reise tilbake. Og det blir helt klart en problemstilling når redselen ikke dekkes av forsikringen, sier talsperson for beboerne i Hatlestad Terrasse 30-48, Terje Middelthon.

Beboerne ønsker at en representant fra forsikringsbransjen går inn i området på mandag og ser nærmere på skader og hvor trygt det er. Noen har også ytret et ønske om at nabolaget skal bygget på nytt et annet sted.

PÅ SPRENG

Bergen kommune kan vanskelig gi noen garantier nå.

– Vi jobber på spreng for å avklare situasjonen. Vi henter frem all sakshistorikk fra de siste 40 årene. Før vi har funnet årsaken til raset så kan vi ikke diskutere ansvaret. Det er umulig å kommentere krav om nye boliger nå.

– Men det er veldig positivt at beboerne har organisert seg med talspersoner som vi kan diskutere dette med, sier informasjonssjef Robert Rastad i Bergen kommune.

Artikkeltags