- Riv våre hjem også

Artikkelen er over 14 år gammel

- Vi vil aldri kunne føle oss trygge i Hatlestad terrasse med de løsningene som er presentert nå, sier Ole Hermanrud til BA.

DEL

Han bor i 48 D, en av de seks husene som ligger rett nedenfor rasrekken med numrene 30-48.

I morgen skal byrådet offentliggjøre sin innstilling om hva som skal gjøres med boligene i Hatlestad terrasse.

TO FORSLAG

Bergen kommune har leid inn firmaet Multiconsult som har kommet med to løsningsforslag til hva som kan gjøres med boligene.

Et forslag går på sikring av fjellsiden og sanering av husene som ble direkte truffet av raset. Dette mener Multiconsult vil koste 25 millioner kroner.

Forslag nummer to er å rive alle husene fra 30-48, i tillegg til at man river to av husene sør for rasrekken, husnummer 48 a og b.

– RIV VÅRE HJEM

Nå er Ole Hermanrud og naboene som bor i 48 C, D, E og F, bekymret for at de kan bli de eneste som blir boende igjen i rasområdet.

Som nærmeste nabo vil de få en enorm mur som må holde oppe den nye veien inn til Hatlestad terrasse.

– Det høres kanskje absurd ut, men vi ber faktisk kommunen om også å rive våre boliger, sier Hermanrud.

Han viser til rapporten fra NTNU som understreker at det vil være nødvendig med en detaljert undersøkelse av sikkerheten for husrekke C, D, E, og F ved bygging av ny vei.

– Vi vil ikke sitte og vente på at det skal komme nye ras, sier Hermanrud til BA.

MEGET SPENT

Situasjonen for de rasrammede i Hatlestad er nå meget spent. De vil i forkant av pressekonferansen i morgen få vite hva byrådet innstiller på i saken.

– Kommunen har behandlet oss godt hele veien, men det er klart at løsningen de kommer med nå vil bli svært avgjørende for oss, både for trygghetsfølelsen og vår økonomi, sier Hermanrud.

Saken ble tatt opp på byrådskonferansen i går, og det ble tatt en avgjørelse. Byrådsleder Monica Mæland vil ikke si noe konkret.

– Vi legger det frem for beboerne før saken blir avgjort i byråd på onsdag, sier hun.

Artikkeltags