Tegnet redningsheltene

Artikkelen er over 15 år gammel

Søndag fikk redningsmannskapene en personlig hilsen fra barna fra Hatlestad terrasse. De har tegnet sine opplevelser fra rasnatten.

DEL

– Jeg har tegnet masse tegninger, jeg, forteller Simen Kaland (7) og viser frem en tegning av et helikopter med store mengder regn og steinsprut i bakgrunnen. Nederst ligger huset hans i Hatlestad terrasse.

Barna har tegnet litt av sine opplevelser de siste dagene. Det er en god måte å få bearbeidet dette på, sier Terje Middelthon, som er en av talsmennene for beboerne i Hatlestad terrasse.

SKREMT AV SIRENER

Søndag hadde barna med seg en innrammet tegning til hver av representantene for de som deltok i redningsarbeidet. På kort varsel skaffet Foto Knudsen rammer til tegningene i går formiddag da BA ringte og spurte på vegne av familiene.

Dermed kunne barna ta med innrammede tegninger da de og foreldrene møtte redningsarbeiderne til en debrief for å snakke om den dramatiske natten til onsdag.

– For ungene blir det godt å hilse på noen av dem de så natt til onsdag. Noen av dem har skumle opplevelser, blant annet med sirener. Sirenene gikk lenge den natten for å vekke opp folk. Vi vil helst at de ikke skal bli skremt når de ser sirener igjen eller senere treffer på politi, brannmenn eller annet redningsmannskap, sier Middelthon.

TEGNET SYKE PÅ BÅRE

Tegningene fra barna inneholder det meste fra den spesielle natten. Noen har tegnet mennesker som blir båret til sykebiler. Andre har tegnet det voldsomme raset bak husene og det veldige regnet. Og de fleste har fått med det røde huset sitt i Hatlestad terrase.

Foreløpig blir beboerne værende på hotellet på Kokstad. Der blir det fortsatt informasjonsmøter og samlinger.

– Legene har anbefalt at vi bor samlet i en periode. Det er godt å ha de andre i nærheten og kunne snakke ut om det som er skjedd. Hvis vi blir spredd blir det vanskeligere, sier Middelthon.

Artikkeltags