(Avisa Nordhordland): Røde Kors sitt hjelpekorps i Nordhordland opplyser at de mandag blehindret av folk som ikke ville flytte på seg, da de kom kjørende i Brekkeløypen i Knarvik.

Nå ber de om forståelse for at de av og til må kjøre i turløyper.

– I Brekkeløypen opplevde vi at folk gikk demonstrativt midt i veien foran oss i over 100 meter, istedenfor å gå til side og slippe oss forbi, forteller Kim Espen Karlsen til Avisa Nordhordland.

Tiden kan være avgjørende

Han er leder for Røde Kors sitt hjelpekorps i Nordhordland. De er ute på mellom 40 og 50 oppdrag hvert år, alt fra søksoppdrag til helseoppdrag.

Det å komme seg hurtig frem kan være avgjørende, derfor skrev de tirsdag på korpset sin Facebookside om hendelsen som oppsto i Brekkeløypen mandag.

– Når vi er på oppdrag kan hurtighet være avgjørende. I går var hastigheten vår heldigvis ikke så viktig, men pasienten vi hentet var veldig våt, kald og hadde store smerter. Heldigvis kom vi frem på relativ grei tid, tross situasjonen som oppsto i Brekkeløypen, forteller Karlsen.

Har tillatelse

Han er klar på at Røde Kors ikke ønsker å henge ut verken dem som var i Brekkeløypen i går, eller folk som vanligvis ferdes der.

– Dette er ingenting som hittil har vært et problem for oss i Nordhordland, men hjelpekorps andre steder opplever at folk i skiløyper misliker det når de kommer kjørende på snøscooter. Det er viktig å huske på at når vi er ute og kjører, uavhengig av hvor det er, så er det med god grunn. Da er vi ute på oppdrag, enten for politi eller helse og har tillatelse til å ferdes der, sier Karlsen til Avisa Nordhordland.