Folk i Bergen er like dårlige til å kjøre løperhjul som å kjøre bil.

Bilistene er arrogante, mener summeren.

Bilistene er arrogante, mener summeren. Foto:

Av
DEL

Arrogante bilister

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.– Her i Bergen er folk like dårlige til å kjøre løperhjul som å kjøre bil.

For eksempel alle som bruker venstre felt (forbikjøringsfeltet) på motorveiene som vanlig kjørefelt, og når du kommer bak dem og gir et lite blink med lysene at du vil forbi, skjer det ofte at de heller bremser kraftig ned. KUN fordi de er arrogante, eller ikke vet at venstre felt er et forbikjøringsfelt.

Det samme gjelder i akselerasjonsfeltet ut på motorveiene. Du gir gass for å komme opp i samme fart som bilene på motorveien. Det som da ofte skjer er at bilen i høyre felt på motorveien gir gass og begynner å kappkjøre for å tette den naturlige luken du kan bruke inn på veien, (slik at du må bremse ned igjen til nesten null og skaper farlige situasjoner bak deg) istedenfor at de letter litt på gassen og hjelper deg inn (som de er pliktig til) eller skifter over til venstre felt en kort periode for å hjelpe deg inn!

Så ja, her i Bergen er vi super-arrogante! Man trenger bare å kjøre til Oslo for å legge merke til en stor forskjell på denne (u) kulturen.

Også i rundkjøringer er bilistene grusomt dårlig på å utnytte luker for å komme seg videre. Enkelte står og venter til hele rundkjøringen omtrent er tom for biler! Det skaper lange køer inn i rundkjøringene. På denne måten mister rundkjøringene den veldig gode effekten som de er ment og designet for!

Hilsen BA-leser

Til tyven

– Hva tenkte du på, du som fant en pose på Åsane terminal og tok et Visakort? Posen kom til rette og kortet er sperret, så det er ubrukelig, men hvordan føles det å være så uærlig?

Hilsen skuffet


Lær dere trafikkreglene

– Skal du sykle i veien må du sette deg inn i trafikkreglene! Du må kunne flettereglene, vikeplikt, om dødvinkel og skilt. Det skulle kanskje vært en del av obligatorisk læring i 10. klasse.

Hilsen mekanikeren på PedalenNRK

– Nå må NRK slutte å tro at det er en stor nyhetssak for resten av landet at østlendinger

står i kø for å hamstre flesk, sigaretter og sprit i Sverige.

Nær halve Lørdagsrevyen gikk med til denne fantastiske nyheten. Patetisk.

Hilsen Robert TræenSommerjobb

– Etter å ha vært på flere spisesteder i Sentrum denne sommeren forundrer det meg hvorfor der bare er engelsktalende betjening. Mange norske ungdommer sliter med å få sommerjobb. Er det ikke bedre at norske ungdommer får disse jobbene? Det irriterer meg at en må gå over til engelsk i sitt eget land for å bestille mat.

Hilsen leser


Gamle sedler

– Jeg vil få vekslet inn noen penger. Men ser at Nokas har stengt enda. Når åpner dere, så vi kan få veksle , gamle, sedler før tidsfristen går ut.

Hilsen Rigmor

Svar: På vegne av Norges Bank er det Nokas som utfører vekslingstjenesten i Bergen. Norges Bank har pga. koronaviruset midlertidig stengt denne tjenesten. Vi anbefaler å klikke seg inn på Norges Bank sine sider for å følge med på utviklingen. Her finner man også hvilke alternative løsninger som kan benyttes frem til det igjen åpnes for ordinær veksling. Fortsatt god sommer!

Med vennlig hilsen

Ådne Mauritzen

Kommunikasjonsdirektør

Nokas AS


Byens fineste

– Marken er Bergens fineste handlegate. Den er solrik og søt, med brostein og fargerike, små hus.

Hilsen Kristina og Martine

Kiwi Toppe

– Takk til de ansatte på Kiwi Toppe, for glimrende engasjement og kundebehandling i kasse og butikken. Dere stiller alltid med et smil, tar imot ønsker til nye varer og lytter alltid når en har noe å si. – Takk for super oppfølging i kassen og alltid spørsmål om pose og kvittering. Dere gjør en god jobb!

Hilsen nabo og fornøyd kunde!

Hittegods

– Jeg savner et sted å levere inn småting man finner. Et lite hittegodskontor i Sentrum. Forleden fant jeg et par briller, og tidligere har jeg funnet en lue, men jeg vet jo ikke hvor folk vil lete etter det. Det hadde vært fint om vi hadde hatt en liten tapt/funnet- kiosk, som alle visste om, slik at de fikk tingene sine tilbake!

Hilsen en som bryr seg
 Brushytten er åpen hver dag i sommer, forteller summeren.

Brushytten er åpen hver dag i sommer, forteller summeren. Foto:Brushytten

– Veldig kjekt at Brushytten holder åpent hverdager også i sommer! Det var mange små og store som koste seg med både boller, brus og is i finværet i helgen.

Turgåer

Nyte dagen

Dagen starter gjerne

du får på deg klærne

og søvnen stille forsvinner

Om himmelen er blå

skyet og kanskje grå

tanker sinnet finner


Hvordan vil dagen bli

hva har den deg å gi

når timene ruller av sted

Et smil eller et nikk

kanskje et muntert blikk

blir noe du får med


Kun føle du er til

nyt dagen der du vil

ta med deg de stille gleder

Ikke bare nyte

men og noe yter

der veien deg leder


Din tanke nok forstår

av alt som rundt deg rår

ikke noe er tilfeldig

Og du er del av det

som livet er og ble

og kan si deg heldig

gund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken