«Jobb, jobb, jobb! Kjenner dere at det gjør godt?»

For forbipasserende i sykehusparken ved Haukeland er det et uvanlig syn de går i møte. Like ved «Bikuben» står 15 ansatte i AMK sammen med Wibeke Henriksbø fra NR1 Fitness Landås, skjermet for solsteiken under et tre - og bruker deler av lunsjpausen på gratis trening.

Planen var egentlig å ta de spreke ansatte med på trening på helikopterdekket, men i frykt for å være i veien for ambulansehelikopter på vei til landing, ble planene justert ned på bakkeplan. Senere fikk gjengen fra AMK likevel vist frem sine nye kunnskaper på dekket.

– Min måte å hedre dem på

Noen dager er travlere enn andre for Henriksbø, slik som denne tirsdagen der hun planla treningsøkt med både AMK og politiet i Bergen. Initiativet med bedriftstrening er det Henriksbø selv som kan ta æren for.

Hun forteller at ideen slo henne etter at mange kastet seg på trenden med å klappe for de ansatte i helsebransjen.

– Det ble raskt stille. Dette er min måte å fortsette å hedre dem på.

Engasjementet hennes for fysisk aktivitet er stort, og med både god respons og god erfaring i ryggen, er målet å introdusere arbeidere for et ukonvensjonelt tilbud med positive følger.

– Nå har jeg vært flere steder, som sykehjem, AMK og senere politiet, sier Henriksbø. Det glade budskap om bedriftstrening har spredt seg videre forbi helsebransjen også, og Henriksbø har mottatt henvendelser fra bedrifter i helt andre bransjer.

Vivian Bruvik fra AMK tok ansvaret for å melde kollegaene på Henriksbø sitt opplegg.

– Jeg har selv trent med Wibeke tidligere, og jeg vet hvor inspirerende det kan være, forteller hun.

Målet hennes var at treningen skulle nettopp inspirere de ansatte til å utnytte pausene mer effektivt enn nå. Etter tirsdag virker gjengen positive til ideen om lunsjtrening, men om det består som fast rutine for helsearbeiderne gjenstår å se.