Gå til sidens hovedinnhold

Folkemengde raste mot Israel

Krever at den norske regjeringen innfører sanksjoner for angrepene mot Gaza.

Lørdag ettermiddag samlet store folkemengder seg ved Den blå steinen for å markere sitt sinne mot israelske angrep mot Gaza.

Trappen ved siden av Narvesen-kiosken var omgjort til scene for arrangørene Fateh i Norge, Det palestinske hus og Palestinakomiteen i Bergen.

Foran trappen sto tilhørerne og ropte taktfaste slagord mens de veivet det palestinske flagget.

– Rett sinnet mot regjeringen

– Jeg er forbannet og jeg skjønner at dere er forbannet. Jeg føler med alle som har familie og kjære i Gaza, Jerusalem og Vestbredden. Men jeg ber om at vi gjennomfører markeringen på en verdig og rolig måte, og bruker sinnet og frustrasjonen på en konstruktiv måte, Rett sinnet deres mot den norske regjeringen, appellerte Morten Heszlein-Lossius fra Palestinakomiteen.

Kasim Al Oqla hadde møtt opp sammen med Hassan Al Masalma og Mohammed Aljumaa. De er alle tre fra Syria, men ønsket å vise solidaritet for det palestinske folket.

– De er våre kamerater. Vi er kommet hit i håp om at alle land i verden vil gripe inn og stoppe Israel. Mange barn er nå døde i angrepene, bare i dag døde ni barn, sier Al Oqla.

Bitter strid

Konflikten mellom Israel og palestinerne er blitt trappet opp de siste ukene. Siden mandag har Hamas gjennomført rakettangrep mot Israel og Israel har gjennomført flyangrep mot Gazastripen.

Bakgrunnen er en eskalerende situasjon i Israel, der avsperring av området rundt Damaskus-porten førte til kraftige protester i starten av april. I dagene som fulgte var det flere sammenstøt mellom israelere og palestinere.

Konflikten tilspisset seg ytterligere da Israel varslet utkastelser av palestinske familier for å gi plass til jødiske bosettere.

Mandag avfyrte Hamas syv raketter mot Jerusalem, mens Israel svarte med egne rakettangrep.

Lørdag ble en bygning som huser flere medieorganisasjoner rammet av israelske angrep.