Føltes nesten som seier

Sandefjord - Brann 3-3

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Avgjørende scoring mer enn fire minutter på overtid. Å komme tilbake etter å ha ligget under 1-3.

Jo, det føles nesten som en seier. I hvert fall i den formen Brann har vært i lenge nå, og med tanke på hvor utrolig viktig hvert eneste poeng kan bli i innspurten. Dette poenget kan ha vært det som skiller oss fra Eliteserie og OBOS i 2021.

Og til forveksling kan dette minne om noe som kan «snu det» og gi oss selvtillit videre. Man skulle jo tro det. At slike oppturer hjelper. Men jeg er søren ikke sikker lenger. For med tanke på hvor dårlige Brann er til å prestere i flere kamper på rad, så hjelper det tydeligvis ikke så voldsomt å få én positiv opplevelse. Ja, for jeg vil altså kalle dette «en positiv opplevelse», når kampen strengt tatt så ut til å være tapt og vi redder det ene poenget langt inn i tilleggstiden.

Grunnen til at jeg ikke er helt sikker på hvor mye dette hjelper på selvtilliten - eller kanskje rettere sagt; "poengfangsten videre", er at det var akkurat det samme i 2014. Året vi rykket ned. Også da fikk vi noen fine kamper der vi (eller jeg i hvert fall) tenkte at «dette var vendepunktet - nå går vi videre med bedret selvtillit og da ordner ting seg»:

4-1-seieren på Marienlyst i 23. runde det året ble f.eks. fulgt opp med ett poeng totalt (hjemme mot tabelljumbo Ulf) på de fem neste. Innhentingen fra 1-3 til 3-3 på slutten borte mot Vålerengen to runder tidligere, ble fulgt opp med 0-1 hjemme for Molde i runden etter. (Ja ok, Molde vant serien det året). Et sent reddet poeng på Nadderud etter at Stabæk først hadde gitt oss en på trynet ved å ta ledelsen i siste ordinære spilleminutt, ble fulgt opp med to strake tap.

Derimot ble den grusomme opplevelsen på Åråsen den høsten, der Lillestrøm snudde fra 2-3 til 4-3 på overtid og hvor vi var mange som tenkte at «denne smellen kommer vi aldri til å reise oss fra», fulgt opp med hjemmeseire både over Aalesund og Rosenborg.

Så resultater og positive/negative opplevelser i enkeltkamper er ikke nødvendigvis verken mirakelkur eller dødelig gift for fortsettelsen. Det trenger ikke være tegn på noe som helst. Ja i det hele tatt skulle jo søndagens opphenting i Sandefjord knapt være mulig med den tynnslitte selvtilliten vi har for tiden.

Men i det minste har de to siste kampene vist at vi ikke gir opp. Vi lå under mot Stabæk, det så ikke lovende ut med tanke på å komme tilbake, men vi fikk stjålet med oss et poeng. Og nå lå vi under både 0-1 og 1-3 for Sandefjord. Sandefjords to siste mål kom rett etter at vi hadde utlignet. Et massivt slag i trynet. Men vi reiste oss og kom tilbake. Og med litt flaks fikk vi tatt et poeng på det som nesten var kampens siste spark på ballen. Også borte mot Kristiansund for en drøy måned siden, klarte vi å komme tilbake etter å ha ligget under.

I fjor skjedde det knapt at vi scoret utligningsmål i det hele tatt. Nå ser vi ut til å ha lært oss at det ikke er noe som heter «første målet vinner». Kampen er ikke tapt selv om motstanderen leder.

Men å vinne kamper - det er verre. Vi får med oss et poeng her og et poeng der. Og de kan vise seg å bli meget viktige til slutt. Men å vinne? Å ta et steg vekk fra nervedramaet? Nei, se det…

Nå har Brann spilt åtte seriekamper på rad uten å vinne. Forrige gang det skjedde var i 1998. Vinner vi heller ikke over Haugesund kommende lørdag, er det første gang siden 1981 at vi kun har to seire over en 17 kamper lang periode innenfor en sesong.

Og sammenligner vi fortsatt med fatale 2014, har vi bare tatt tre poeng mer enn vi hadde etter 23 runder det året. Men i år har vi seks poeng ned til kvalik. Det året hadde vi kun ett. Imidlertid havnet vi til slutt seks poeng bak trygg plass. Haugesund, som lå på kvalikplassen med 21 poeng da syv runder gjenstod for seks år siden, fant plutselig ut at de skulle vinne fem av de siste syv kampene. Kan vi frykte noe tilsvarende fra f.eks. Start?Det er lett å si at "de er for dårlige til det", men det var vel ingen som trodde det om Haugesund i 2014 heller?

Vi skal prise oss lykkelige over at Start og Mjøndalen holder seg svake enn så lenge. Men de seks poengene ned til sørlendingene på kvalikplass, kan fort være spist opp. Vinner Start over oss og Mjøndalen, så er de seks poengene hentet inn bare der.

Man må heller ikke la seg lure av at vi har syv mål bedre målforskjell. For vinner Start to, mens vi taper to, så er det i beste fall bare tre mål som skiller. Taper vi med flere mål i en kamp - f.eks. på Lerkendal, så har vi gjerne ikke noe å gå på i målforskjellen i det hele tatt. Et tap på flere mål i Kristiansand vil også kunne gjøre store endringer i det styrkeforholdet.

Så her er ingenting avgjort. Men vi trenger ikke spille med skuldrene over ørene ennå. Vi har Start på armlengdes avstand. Enn så lenge «må» vi ikke vinne hver kamp for å holde dem bak oss. Vi har råd til minst én feil, uansett hva Start måtte finne på. Det kan være viktig å ha i bakhodet for å ikke bli for stresset i innspurten.

Skal vi trekke frem noe gledelig utenom poenget og at det for en gang skyld lønnet seg å aldri gi opp, så må det være at vi scoret tre mål. På bortebane hadde ikke det skjedd på nøyaktig fjorten måneder. Jada, keeperen deres hadde en dårlig dag. Men endelig fikk f.eks. Fredrik Haugen årets første nettkjenning. Det er bare å håpe at denne scoringen blir mer forløsende for ham enn Daouda Bambas scoring på Nadderud ble.

-

Kampen:

Siden forrige runde hadde Kristoffer Barmen (karantene) og Ole Martin Kolskogen (skade) blitt byttet ut med Daniel Pedersen og Vegard Forren som begge var tilbake fra skader. Mange var nok spente på hva det ville si at raske og solide Kolskogen ikke skulle spille.

Brann var friskest i starten og etter seks minutter skapte Petter Strand to småfarligheter etter en corner.

Men Sandefjord skulle komme mer med etter hvert og hadde et press etter drøye kvarteret.

Etter 17 minutter kom da også hjemmelagets ledermål da Martin Kreuzriegler vant på hodet etter en corner fra Enric Vallès og stanget inn 1-0 via stolpen.

Dermed var vi på hælene - igjen!

Et drøyt minutt senere fikk vi en bra mulighet til å utligne, men keeper Storevik hindret Fredrik Haugens innlegg i å nå frem til Daouda Bamba som var to meter fra mål.

Etter vel halvspilt omgang var hvalfangerne farlig frempå igjen, men Håkon Opdal og Thomas Grøgaard fikk ordnet opp.

To minutter før halvtimen var spilt, fikk Bamba en kjempesjanse etter forarbeid av Sander Svendsen. Dessverre gikk ivorianerens avslutning fra syv meter via tidligere Brann-spiller Lars Grorud og like utenfor lengste stolpe. Det ville seg tydeligvis ikke verken for Bamba eller Brann. Ikke denne kvelden heller.

Også på den påfølgende corneren fikk vi en sjanse, men heller ikke Mathias Rasmussen klarte å overliste Storevik i SF-målet.

Etter drøye halvtimen hadde Harmeet Singh et godt langskudd som Opdal måtte slå vekk.

Noen minutter senere fikk både Strand og Bamba muligheter, men keeper Storevik tok begge forsøkene.

Det roet seg litt før pause og lagene gikk til hvilen med 1-0 til hjemmelaget.

Andre omgang startet ikke veldig hendelsesrik, men Jón Gudni Fjóluson var nære på å forære en scoring til Sivert Gussiås på en dårlig klarering. Og noen minutter senere skjøt Haugen like over fra 14-15 meter.

Ti minutter etter pause fikk vi dagens første Brann-bytte. Da kom Robert Taylor inn for Mathias Rasmussen.

Fjorten minutter ut i omgangen skulle vi endelig få utligningen. Etter fint forarbeid av Jon-Helge Tveita og Sander Svendsen var det Robert Taylor som avsluttet fra elleve meter, via både bakken og keeper og i mål.

Jadda! Nå skulle vi ta poeng her!

Men neida. Kun 51 sekunder senere var vi på etterskudd igjen da Harmeet Singh uhindret fikk plassere ballen nede i hjørnet fra atten meter.

Den var sur å få i trynet, den! Nå som det så så lyst ut…

Og bare tre minutter og åtte sekunder etter vi hadde utlignet, var hvalfangerne plutselig i en to måls ledelse. Denne gang var det tidligere Brann-spiller Vidar Ari Jonsson som satte inn en retur fra Opdal.

Dette kunne neppe Brann reise seg fra. For det første kommer vi veldig sjelden tilbake når vi ligger under med to mål. Knapt nok med ett. For det andre scorer vi jo nesten aldri mål. Og for det tredje mangler jo dette laget selvtillit. Å få to mål i trynet like etter en utligning måtte være et massivt slag i trynet for denne gjengen.

Og ennå hadde Start uavgjort på Lerkendal. Det var ikke helt etter planen det heller. Nå var det bare fire poeng ned til kvalik. Hvordan skulle dette ende?

Men fem og et halvt minutt senere fikk vi likevel et lite håp tilbake da Jacob Storevik fomlet inn et Petter Strand-skudd fra relativt spiss vinkel.

Jaja? En halv omgang til å få det ene målet som kunne gi ett poeng i det minste? Men akk… hvor mange ganger har vi ikke fått falske forhåpninger av slike reduseringsmål?

Med vel tyve minutter igjen kom det endelig positivt nytt fra Trondheim: Start lå under og vi var igjen fem poeng foran kvaliken - slik som før denne runden.

Sytten minutter før slutt forsøkte Fjóluson seg med en kunstnerisk avslutning på en corner, men denne gang hadde Storevik kontroll.

Like god kontroll hadde han ikke to minutter senere da han sendte ballen rett i Bamba som dessverre ikke fikk kontroll og ballen spratt utenfor målet.

Med elleve minutter igjen kom Gilli Rólantsson inn for Sander Svendsen.

Halvannet minutt på overtid fikk Sandefjord en stor mulighet til å punktere kampen da George Gibson fikk ballen alene med Opdal, men heldigvis mislyktes med mottaket slik at ballen trillet inn til vår sisteskanse.

Mer enn tre og et halvt minutt på overtid fikk vi corner da Storevik hindret en Bamba-avslutning fra spiss vinkel. Dette var nok vår siste sjanse!

Corneren ble først klarert, men ballen havnet ute hos Haugen som skjøt fra atten meter. Skuddet spratt i bakken og inn bak en forvirret Storevik i SF-målet!

JADDAAAAAAAAAA!!!!

Fire minutter og ni sekunder på overtid! Så utrolig viktig!

Mer skjedde i grunn ikke, kampen endte 3-3 og vi hadde klart å ta et viktig og ikke minst overraskende poeng slik kampen utviklet seg. Det var ikke urettferdig at vi fikk et poeng, men det skal likevel innrømmes at vi hadde marginene med oss og var noe heldige med SF-keeperens dagsform...

-

Rim:

*

Vi sliter med å vinne,

det er lenge siden nå

Og fem poeng til kvalik

det var kanskje litt for få

var det på tide

å få seier i bagasjen

Hvis ikke kunne heisen

ta oss ned til U-etasjen.

*

Men før det var spilt nitten

scoret SF via stangen

Da gikk det vel ad undas

for oss også denne gangen?

Det holdt seg slik til timen spilt,

da Taylor ga balanse

Den scoringen var viktig

Vårt poenghåp fikk en sjanse

*

Men knapt minuttet etter

var det ledelse igjen

til Sandefjord ved Harmeet Singh

Ja den var blytung, den!

tung at de fra Sandefjord

fikk enda ett mål til

kunminutter etter

- Vidar Jonsson va’kkje snill

*

Men snill var heller keeperen,

han fomlet inn da Strand

skjøt relativt ufarlig

-skulle knapt kunne gå an

Vi fikk et lite håp:

Ja kanskje ett poeng kan gå?

Og fikk vi beskjeden:

Start er bak mot RBK!

*

Men sanden rant i glasset

Det var kun få korn igjen

Vi gikk mot nok et tap

Men da fikk Haugens siste spenn

et etterlengtet utfall

Det var lenge siden foten

til skyteglade Haugen

fant en ledig vei til noten

*

dermed fikk vi ett poeng

langt inn i overtiden

Om det vil redde plassen

får vi vite sikkert siden

Men har vi fått seks poeng

til «kvalikplass og det»

Vi har en gyllen sjanse

til å ikke rykke ned!

*

-

Slik redder vi plassen:

- med relativt høy poengfangst til Start og Mjøndalen - og Brann-tap mot Start:

Nå ->

Brann

25


Start

19


Mjøn.

17

Run.

motmotmot


24.r.

Hau h

1


S08 h

3


God h

3

25.r.

Ros b

0


Odd b

1


Kri b

1

26.r.

Aal h

3


Vik b

1


Stb h

3

27.r.

Vik b

1


B/G h

0


Hau b

3

28.r.

S08 h

1


Mjø b

3


IKS b

0

29.r.

IKS b

0


Bra h

3


Ros b

1

30.r.

Odd h

1


Vål b

1


Aal h

3

Fra nå:

1-4-2

7


3-3-1

12


4-2-1

14

Slutt:


323131

- med relativt lav poengfangst til Start og Mjøndalen - og uavgjort mot Start:

Nå ->

Brann

25


Start

19


Mjøn.

17

Run.

motmotmot


24.r.

Hau h

0


S08 h

3


God h

3

25.r.

Ros b

0


Odd b

0


Kri b

0

26.r.

Aal h

1


Vik b

0


Stb h

3

27.r.

Vik b

0


B/G h

0


Hau b

0

28.r.

S08 h

0


Mjø b

3


IKS b

0

29.r.

IKS b

1


Bra h

1


Ros b

0

30.r.

Odd h

0


Vål b

0


Aal h

3

Fra nå:

0-2-5

2


2-1-4

7


3-0-4

9

Slutt:


272626

-

Bunnlagenes program:

Lagene i bunnstriden oppført med hver sin kolonne. Nivået på motstanden, rundenummer og om laget i bunnstriden spiller hjemme/borte (H/B) er oppført nedover.

Man ser at Brann, Sandefjord og Mjøndalen er ferdige med topp to, mens Haugesund skal møte begge og Start skal møte Glimt (h). Start har også flere gjenstående bortekamper enn oss. Til gjengjeld skal innbyrdesoppgjøret mot dem gå i Kristiansand. Godset skal møte begge de to dårligste lagene, men på bortebane.

Motstand:

FKH 28

SF 27

Brann 25

Gods 24

Start 19

Mjøn 17

1. Glimt

H 29.r.H 25.r.

H 27.r.


2. MFK

B 26.r.


3. RBK


H 30.r.

B 25.r.B 29.r.

4. VIF

B 30.r.


5. Odd


H 26.r.

H 30.r.

B 27.r.

B 25.r.


6. Kr.su.

B 30.r.B 26.r.


B 25.r.

7. Viking


H 28.r.

B 27.r.


B 26.r.


8. Stabæk


H 24.r.


H 30.r.


H 26.r.

9. S08


B 29.r.

H 28.r.


H 24.r.


10. FKH


B 25.r.

H 24.r.

H 28.r.


B 27.r.

11. SF

H 25.r.


12. Brann

B 24.r.
H 29.r.


13. Godset

B 28.r.

H 24.r.

14. StartB 29.r.H 28.r.

15. Mjønd.

H 27.r.B 24.r.

B 28.r.


16. AaFK


B 27.r.

H 26.r.

B 29.r.


H 30.r.
Topp 6-lag:

3 motst.

2 motst.

2 motst.

3 motst.

3 motst.

2 motst.

H/B

3/4

4/3

4/3

3/4

3/4

4/3

-

Utvikling etter trenerskiftet:

Kåres ti første:

1-4-5

7 p

LANs ti siste:

2-3-5

9 p

11 etter LANs avgang:

2-4-5

10 p

11 før LANs avgang:

3-3-5

12 p

-

Kuriosa:

* Brann har nå spilt åtte seriekamper på rad uten å vinne (0-4-4). Sist vi vant var da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august. Forrige gang Brann spilte åtte seriekamper på rad uten å vinne, var i 1998 da vi hadde elleve uten seier (0-5-6).

* Brann har nå tatt fire poeng på åtte kamper. På tabellen over de siste åtte kampene er Brann nr. 14 med bare Aalesund og Mjøndalen bak. Forrige gang vi tok så få poeng over åtte kamper var i 2014 da vi kun tok fire poeng (1-1-8) over hele ti kamper fra 9. til 18. runde.

* Brann står med to seire (2-6-8) over de siste 16 kampene. Forrige gang Brann hadde så få seire over 16 kamper var i de tre siste i 2009 og de 13 første i 2010 da vi fikk 2-5-9 og altså elleve poeng. Vinner vi heller ikke i neste runde, vil det være første gang siden de fem siste i 2002 og tolv første i 2003 (2-5-10) at vi har så få seire over 17 kamper. Innenfor en sesong har vi ikke hatt så få seire over 16 kamper siden 2-7-7 (13 poeng) i 1998. Vinner vi heller ikke til helgen, vil det være første gang siden 1981 (2-5-10) at vi bare har hatt to seire over 17 kamper innenfor en sesong.

* Brann har nå tatt tolv poeng (2-6-8) over de siste 16 kampene. På tabellen over de siste 16 kampene er Brann nr. 14, med kun Mjøndalen og Aalesund bak. Så få poeng over 16 kamper har vi ikke tatt siden 2014 (3-3-10) da vi også tok tolv. Den gang tok vi for sikkerhets skyld kun tolv poeng over hele atten kamper (3-3-12) fra seriestart.

* På bortebane har vi fire uten seier (0-2-2). Forrige borteseier var 2-0-seieren på Nadderud 24. august. Forrige gang vi var uten seier i fire bortekamper var i de fem siste i fjor (0-2-3).

* Brann har scoret i to seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-2 for Mjøndalen borte 17. oktober.

* Dette var første gang siden 24. august da Brann slo Stabæk 2-0, at Brann klarte å score mer enn ett mål i en kamp. I mellomtiden hadde vi scoret null eller ett i syv strake. Det var også første gang siden hjemmekampen mot Sandefjord 12. juli at vi scoret tre. I mellomtiden hadde vi ikke klart det i 15 kamper.

* Dette var første bortekamp siden 1. september i fjor at vi scoret tre mål. Den gang slo vi Lillestrøm 3-1. I mellomtiden klarte vi det ikke i 16 bortekamper.

* Dette var åttende strake og 17. gang siste 18 at Brann slapp inn mål. Unntaket var 2-0-seieren over Stabæk på Nadderud 24. august.

* Dette var vår fjerde strake bortekamp - og åttende gang siste ni borte - med baklengs. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud 24. august.

* Dette var andre gang i år at vi scoret et poengavgjørende mål på overtid. Mot Haugesund i serieåpningen kom seiersmålet ytterligere ett minutt og 23 sekunder senere.

* Vi har 25 poeng. Etter 23 kamper er det ni færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden vi hadde 22 i 2014.

* Vi har 15 bortepoeng. Etter tolv bortekamper er det tre færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden elleve poeng i 2016.

* Vi har 29 scoringer. Etter 23 runder er det ett mer enn i fjor, men seks færre enn i forfjor.

* Vi har 15 bortemål. Etter tolv bortekamper er det to færre enn både 2019, 2018 og 2017, men to flere enn i 2016.

* Vi har 39 baklengs. Etter 23 kamper er det 16 flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 40 i 2014.

* Vi har 24 baklengs borte. Etter tolv bortekamper er det elleve flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 25 i 2014.

* Vi har ti minusmål. Etter 23 kamper er det femten dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt siden minus tretten i 2002.

* Vi har ni minusmål borte. Etter tolv bortekamper er det tretten dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt siden minus femten i 2013.

Brann innbyrdes mot Sandefjord Fotball i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

7

5

1

1


18

8

Sandefjord

7

5

1

1


15

9

Totalt

14

10

2

2


33

17

* Brann har åtte strake seriekamper mot Sandefjord uten tap (6-2-0). Forrige serietap mot dem kom 24. august 2009 da vi tapte 0-1 på Stadion.

* Brann har fremdeles kun ett bortetap mot Sandefjord Fotball i serien. Det kom 16. mars 2009 da vi tapte 1-3. Etter det har vi tre seire og nå en uavgjort.

* Brann har scoret i de åtte siste seriekampene mot SF. Eneste gang vi ikke har klart å score mot dem i serien er 24. august 2009 da vi tapte 0-1 på Stadion.

* Brann har scoret i samtlige syv bortekamper mot SF i serien.

* Brann har sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Sandefjord. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 1-0 i Sandefjord 29. april 2018.

* Etter å ha holdt nullen i Sandefjord de to siste gangene, var dette første gang siden 25. juli 2010 at Brann slapp inn mål i Sandefjord. Den gang vant vi 4-1. Dette var første gang siden 1-3-taper i Sandefjord i 2009 at vi slapp inn tre mål mot Sandefjord.

-

Hendelsene:

01:55 - Brann: Hjemmelagets keeper, Jacob Storevik, er langt ute og sparker ballen vekk før Sander Svendsen når den.

02:53 - SF: Deyver Vega kommer til innlegg, men det går via Jón Gudni Fjóluson og til corner.

03:25 - Brann: Vi får en overgangsmulighet som vi roter vekk.

05:59 - Brann: Fredrik Haugen med en corner som Petter Strand flikker videre med hælen og inn i møljen foran mål. Etter hvert får sistnevnte ballen tilbake og skyter fra rett utenfor siden av femmeteren. Det skuddet går via en blåkledd og til ny corner.

08:09 - SF: Forren klarerer et farlig innlegg fra Sivert Gussiås.

10:15 - Brann: Sander Svendsen med et dårlig innlegg fra høyre. Det går bak mål.

14:05 - Brann: Bamba kommer oppover venstresiden, men må gjøre alt selv når ingen røde følger etter. Innlegget blir klarert til corner.

14:55 - Brann: Haugen slår en god corner som Storevik må slå vekk fra streken.

16:17 - SF: Anton Kralj legger inn fra deres venstre side. Vidar Ari Jonsson header over fra syv-åtte meter.

16:43 - SF: Fjóluson med en god takling på Deyver Vega på siden av feltet. Lager corner.

17:21 - 1-0, SCORING SF; MARTIN KREUZRIEGLER: Corner fra Enric Vallès. Kreuzriegler vinner på hodet bak ryggen til Jon-Helge Tveita på åtte meters hold. Headingen går i bakken, via stolpen og inn.

18:32 - Brann: Storevik får akkurat stoppet et innlegg fra Haugen før det når frem til Bamba som står to meter fra mål. Så følger et skuddforsøk fra 14-15 meters skrått hold ved Tveita, men det blokkeres. Til slutt skyter Sander Svendsen høyt over fra like utenfor feltet.

23:08 - SF: Kraij herjer på venstresiden deres og kommer til skudd fra vel tolv meters ganske spiss vinkel. Opdal må bokse vekk og heldigvis går ballen til Thomas Grøgaard som får klarert. Så går ballen til Lars Markmanrud som skyter fra 19 meter. Ballen går via Jonsson som forsøker å styre inn med hælen, men spretter langt til side for mål.

24:27 - Brann: Vi kommer til en småfarlighet i feltet, men SF hindrer oss i å komme til avslutning.

24:56 - Brann: Etter en situasjon med en kort corner skyter Strand fra siden av femmeteren. Det går via en blåkledd og til corner.

27:58 - Brann: Svendsen kommer til et innlegg som han slår på tvers inn til Bamba som skyter via Lars Grorud og like utenfor lengste stolpe fra syv meter. Kjempesjanse!

28:26 - Brann: Mathias Rasmussen får dempet ballen i feltet etter en corner og så skutt fra åtte-ni meters noe skrått hold. Det blokkeres av keeper.

30:45 - SF: Singh skyter fra skrått hold vel fire meter utenfor feltet. Opdal må bokse skuddet vekk.

31:35 - SF: Kralj forsøker et skudd fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeteren, men Opdal plukker det greit.

35:43 - Brann: Strand skyter fra 21 meter. Storevik klarer ikke å holde skuddet og Bamba kommer til skudd fra siden av femmeteren. Det går rett på Storevik.

39:05 - gult kort, Brann: Daniel Pedersen for en sen takling på Enric Vallès.

42:03 - Brann: Svendsen skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Det går høyt over.

43:37 - SF: Fjóluson header vekk et innlegg før Vegard Forren får blokkert et skuddforsøk fra tyve meter.

45:00 + 0:03: Pause. 1-0 til SF etter 6-4 til oss i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

49:31 - SF: Vallès med et skummelt innlegg som Forren klarerer. Så forsøker Fjóluson å måke ballen vekk, men er uhyre nære på å gå rett til Gussiås som står alene på ti meters hold.

50:15 - SF: Vega skyter fra like innenfor sekstenmeterhjørnet, men halvannen meter utenfor lengste kryss.

53:46 - Brann: Haugen skyter halvannen meter over fra 14-15 meters noe skrått hold.

55:21 -> bytte Brann: Robert Taylor inn for Mathias Rasmussen.

59:08 - 1-1, SCORING BRANN; ROBERT TAYLOR: Svendsen og Tveita samarbeider fint på høyresiden. Svendsen kommer til innlegg fra høyre ved dødlinjen. Han legger 45 grader ut til Taylor som avslutter på direkten fra elleve meter. Ballen går i bakken og via Storeviks arm og inn i venstre hjørne.

Dette var vårt åttende avslutningsforsøk i feltet. SF hadde hatt fem.

59:59 - 2-1, SCORING SF: HARMEET SINGH: Sivert Gussiås gir kort til Singh som uhindret får skyte fra atten meter. Han plasserer ballen nede i høyre hjørnet.

62:00 - SF: Kralj skyter fra 21 meter. Skyter rett i Gussiås på eget lag.

62:16 - 3-1, SCORING SF; VIDAR ARI JONSSON: Vi får ikke klarert skikkelig etter et innlegg fra Kralj. Singh skyter fra sekstenmeteren, Opdal klarer ikke å holde skuddet, Grøgaard kommer for sent og returen setter Jonsson i tomt mål fra tre-fire meter.

Nå hadde SF hatt seks avslutninger i feltet. Vi hadde hatt åtte.

66:22 -> bytte SF: Emil Palsson inn for Lars Markmanrud.

66:22 -> bytte SF: Sander Moen Foss inn for Martin Kreuzriegler.

67:47 - 3-2, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Haugen vinner ballen noen meter inne på egen halvdel. Vi angriper med Bamba og Taylor på venstresiden før vi får ballen inn sentralt. Haugen gir ballen ut til Strand som skyter fra 12-13 meters relativt spiss vinkel. Skuddet ser ufarlig ut, men keeper Storevik fomler ballen inn i mål.

68:00 - gult kort, SF: Emil Palsson for å holde Haugen i angrepet som endte med mål. Heldigvis lot dommeren spillet gå.

72:29 - Brann: Pedersen skyter fra 26-27 meter. Det blokkeres.

73:01 - Brann: Fjóluson forsøker seg med hælen fra åtte-ni meters hold på en corner fra Taylor. Storevik har kontroll.

75:04 - Brann: Storevik holder på å gjøre det helt store når han sender ballen rett i Bamba utenfor egen femmeter. Ballen spretter noen meter utenfor mål.

76:23 - SF: Vega skyter fra vel 22 meters noe skrått hold, men rett i Tveita.

77:53 - Brann: Svendsen kommer til avslutning fra åtte-ni meters spiss vinkel etter en dødballsituasjon, men Gussiås blokkerer.

78:19 - Brann: Daniel Pedersen header over fra ti meter.

78:37 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Sander Svendsen.

80:40 -> bytte SF: Erik Brenden inn for Vidar Ari Jonsson.

84:44 - Brann: Tveita legger inn fra høyre, men det heades vekk.

87:56 -> bytte SF: Kristoffer Normann Hansen inn for Deyver Vega.

88:21 -> bytte SF: George Gibson inn for Sivert Gussiås.

89:12 - SF: Fjóluson hindrer Brenden i å få lagt inn til Normann Hansen som er alene i feltet.

90:00 + 0:21 - SF: Vallès skyter fra sekstenmeteren, nesten ute ved hjørnet av den. Opdal redder.

90:00 + 0:52 - Brann: Fjóluson skyter fra 16 meter, men det blokkeres.

90:00 + 1:30 - SF: Sander Moen Foss fosser oppover deres høyreside og legger inn til George Gibson som er helt alene, men heldigvis mislykkes han med mottaket. Ballen triller inn til Opdal.

90:00 + 3:38 - Brann: Bamba blir spilt igjennom, men får veldig spiss vinkel. Hans avslutning fra ni-ti meters hold avverges av Storevik som gir corner.

90:00 + 4:09 - 3-3, SCORING BRANN; FREDRIK HAUGEN: Corneren klareres først og havner hos Haugen som skyter fra atten meter. Ballen spretter i bakken og inn bak en forvirret Storevik!

JADDAAAAA!!!! I SISTE LITEN!!!!

90:00 + 5:04: Kampen er over. 3-3 etter 15-7 til oss i avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Sandefjord – Brann 3-3 (1-0)

Eliteserien fotball, menn. Sandefjord Arena. 600 tilskuere. Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL. Gult kort: Emil Palsson, Sandefjord, Daniel Pedersen, Brann.

Mål: 1-0 Martin Kreuzriegler (17:21), 1-1 Robert Taylor (59:08), 2-1 Harmeet Singh (59:59), 3-1 Vidar Ari Jonsson (62:16), 3-2 Petter Strand (67:47), 3-3 Fredrik Haugen (90:00 + 4:10).

Sandefjord (4-2-3-1): Jacob Storevik – Mats Haakenstad, Lars Grorud, Martin Kreuzriegler (Sander Moen Foss fra 67.), Anton Kralj – Lars Markmanrud (Emil Palsson fra 67.), Enric Vallès – Vidar Ari Jonsson (Erik Brenden fra 81.), Harmeet Singh, Deyver Vega (Kristoffer Normann Hansen fra 88.) – Sivert Gussiås (George Gibson fra 89.).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Jon-Helge Tveita, Jón Gudni Fjóluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard – Fredrik Haugen, Daniel Pedersen, Petter Strand – Sander Svendsen (Gilli Rólantsson fra 79.), Daouda Bamba, Mathias Rasmussen (Robert Taylor fra 56.).

-

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 53 % til SF (VG Live og NTB)

Sjanser: 8-7 til Brann (VG Live)

Avslutninger: 17-12 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 8-8 (VG Live og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 15-7 til Brann (mine tall). 1. omg.: 6-4 til Brann. 2. omg.: 9-3 til Brann.

xG-statistikk: ( forklaring ) 1,78-1,68 til SF (Wyscout). 1,74-1,58 til Brann (Instastats).

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt. Fyldige tall = startet kamp. Total = minutter totalt. Kamp = kamper spilt. Start = kamper startet.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

90
810

9

9


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90


1900

23

23

6

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

901314

19

14

2

4

Barmen

Blomberg
30

45
75

2

1Blomberg

Eide

12
12

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90


450

5

5Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90


1375

18

18


3

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1197

17

12

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90


1090

18

11

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


27
304

16


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

901532

19

18


2

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

31
1401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45
1255

16

15


2

Kristiansen

Kvinge
21

78
99

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2

31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90


990

11

11


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90

820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90


1502

18

18

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90
270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

55


207

3

3Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39


288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12


150

7
Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1833

23

20

3

2

Strand

Svendsen

45

62

78


185

3

2Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35


1635

23

18

4

2

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4


526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90


1027

16

11

1

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3
-

Målstatistikken:

Tallene for hver kamp er antall scoringer.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-
Bamba


1

2
1
1

1

6

Bamba

Barmen
1


12

Barmen

Grøgaard


11

Grøgaard

Haugen1


1

Haugen

Hustad


11

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

1


8

Koomson

Pedersen

1
1
2

Pedersen

Strand
1

1


1


3

Strand

Taylor

1


1
1
1


4

Taylor

Tveita

1
1

Tveita

-

Mediene om kampen:

BA

BA-børsen

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken