Advarer mot lokketilbud i romjulssalget

Dette er prisutviklingen til en av salgsvarene i disse dager. Hva som er den reelle førprisen er litt uklart. Skremdump: Prisjakt.no

Dette er prisutviklingen til en av salgsvarene i disse dager. Hva som er den reelle førprisen er litt uklart. Skremdump: Prisjakt.no

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Prisavslaget trenger ikke å være så stort som du tror.

DEL

Fredag startet romjulssalget i mange av de store kjedene, og salget blir trolig ikke mindre når januarsalget kommer.

Men nå går Forbrukerombudet ut og advarer mot å tro for mye på reklamen fra butikkene, skriver Nettavisen.

– Forbrukerombudet ber forbrukere utvise sunn skepsis overfor markedsføringen, melder Forbrukerombudet i en pressemelding.

Forbrukerombudet melder at en vare som er på «salg» tidligere skal ha blitt solgt til en oppgitt førpris i et visst volum. Enkelte aktører forsøker å komme seg rundt dette ved å for eksempel omtale en kampanje som «slaget», fremfor «salget».

ANGIR HVERANDRE

– Det er selvsagt vanskelig for den enkelte forbruker å vite om førprisene er reelle. Derfor klager få forbrukere til Forbrukerombudet. Men konkurrentene har ofte god greie på hverandres priser, og tipser oss ofte om feil, sier fagdirektør hos Forbrukerombudet Jo Gjedrem.

Ifølge ombudet tas det stikkprøver i utvalgte bransjer, og spesielt har møbel- og sportsbransjen vært i søkelyset i det siste. Ifølge ombudet er ikke alle like flinke til å følge loven.

Ombudet oppfordrer forbrukerne til å følge med på priser over tid før en gjør et kjøp, og ikke minst sjekke prisene på tilsvarende produkter hos konkurrentene. Tjenester som Prisjakt.no, Prisguide.no og Kelkoo.no kan ofte være en god hjelp.

MÅ VÆRE MULIG Å FÅ TAK I

Vær klar over at mange kjeder får spesialtilpassede produkter med egne serienummer, for å gjøre prissammenligning umulig.

Forbrukerombudet påpeker også at en salgsvare faktisk skal være mulig å få tak i.

– Det holder ikke å annonsere med en salgsvare som butikken bare har ett eksemplar av, påpeker Gjedrem.

Artikkeltags