De rareste annonsene

Kim Eide fra Sotra kjøpte denne utrustningen i bedugget tilstand på countryfestival i Seljord. Noen år senere fikk han solgt ringbrynjen og hjelmen på nettet.

Kim Eide fra Sotra kjøpte denne utrustningen i bedugget tilstand på countryfestival i Seljord. Noen år senere fikk han solgt ringbrynjen og hjelmen på nettet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Her er noen av de latterligste tingene folk prøver å selge på nett.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

– Annonser som er humoristisk formulert får gjerne mange treff. Noen ganger er jo også det som selges veldig morsomt, men det trenger ikke å være dette som er avgjørende for om annonsen får mange treff eller ikke. Det lønner seg å gjøre seg litt flid med teksten, og gjerne ta noen kule bilder, sier PR- og informasjonssjef Lene Kallum i finn.no til Side2.

På nettsiden er det mulig å kjøpe, selge, eller gi bort brukte og nye ting. Du kan gjøre noen kupp ved å handle på nett, men også få deg en god latter.

Finn.no har nylig gjort et poeng ut av sistnevnte, og hatt en kåring hvor folket har stemt fram de morsomste annonsene.

– BRUKT I FEM MINUTTER

Blant kandidatene var en annonse lagt ut av Kim Eide fra Sotra. I oktober i fjor la han en slags rustning ut for salg. Eide la ikke skjul på at han hadde gjort et bomkjøp, og skrev blant annet:

«Selger en rustning kjøpt i grisefylla på countryfestival, den er brukt i 5 minutter av meg før jeg ikke klarte å stå oppreist pga den var så tung, og i ca 2 timer av en kompis som følte han måtte ha den på seg fordi det var så masse galne folk der...

Den er kjøpt av en indianerfyr som stod langs veien i Seljord sentrum, og solgte overprisede ting til fylliker som meg selv! Det er en rustning i 2 deler, ene delen er på overkroppen til ca halve armen og andre delen er en slags findlandshette til hodet, alt veier dritmye og dette er visstnok skikkelig kvalitet og ikke noe tull! følger også med en vikinghjelm og et smykke som gjør at du ser enda dummere ut!!! rustningen kostet meg 8000 kroner, hjelmen kostet meg 1800 kroner og smykket fikk jeg med fordi jeg var så god kunde. kom med bud folkens, kjempekjøp»

– FIKK VELDIG MYE KJEFT

Teksten ga full klaff for selgeren

– Det gikk voldsomt bra, det. Annonsen ble spredd veldig på Facebook, sist gang jeg sjekket hadde den hatt over 14 000 visninger, sier Eide til BA.no.

Det var imidlertid ikke alle som ringte for å gi bud. Enkelte tok kontakt utelukkende for å kjefte, ifølge Eide.

– Det er jo enkelte sånne vikingfolk som liker å kle seg ut. Og jeg hadde kalt dette for en «rustning», mens det visstnok egentlig er en ringbrynje. Så jeg fikk veldig mye kjeft av folk med sånne rare Odin-navn, sier Eide og ler.

– Fikk du solgt?

– Ja, jeg tror jeg fikk fire tusen for den. Så det var et tapsprosjekt uten like, sier Eide.

– DEN ER TIL SALGS!

Kjøperen var Torgrim Holte, blant annet kjent som tv-hypnositør og selger av røykeslutt-dvder.

– Jepp, det er riktig. Jeg måtte! Kun for å kunne si at jeg hadde kjøpt den, jeg måtte bare ha det på CV-en, sier Holte til BA.no.

– Er du fornøyd med kjøpet?

– Nei, ikke i det hele tatt, den er til salgs! Jeg syntes bare storyen var så bra: Lurt av en liten indianer som sto i grøftekanten, sier Holte og flirer.

Den uformelle annonse-avstemningen ble avsluttet forrige måned, og annonsen som kom på topp var et innstikk om en fryseboks.

– Det kom inn mange artige tips. En intern jury hos oss plukket ut de åtte beste, basert på hundrevis av innspill. Deretter stemte folket frem sin favoritt blant de åtte. Vinneren ble fryseboksen, sier Lene Kallum.

Her er noen av de alternative annonsene (tilfeldig rekkefølge):

FRYSEBOKS

Dette ble folkets favoritt-annonse. Tittel på annonsen er: «Gammel, fæl fryseboks gis bort mot henting». Annonsen er fra april i år.

Kvinnen som ønsker å bli kvitt fryseboksen, skriver ærlig videre:

«Jeg har vært så uheldig å få med en fryseboks da jeg kjøpte ny bolig. Et gammelt spetakkel som står utrolig klønete til, vi må antagelig rive en vegg for å få den ut. Ikke aner jeg om den virker heller, ledningen rekker ikke opp til stikkontakten. (!) Det kommer fram av bildene at det er en hvit guffe oppi selve boksen, det lukter mistenkelig som Jif Skurekrem, den ser tørr ut og jeg vil tro det bare er å vaske av. Det medfølger et glass med mynter i, og noe som kan være en gammel tann. Fy flate, at det går an. Snakker vi frozen assets?»

NABOKRANGEL

Denne mannen deler en nabokrangel på markedsplassen. Han må bli kvitt ett tre, er lei en nabo, og deler det hele på følgende måte:

«Etter 4 1/2 år i krangel med naboen har hun endelig fått rettssystemet med på at treet må fjernes. I prisen følger huset med på kjøpet, for nå orker vi ikke bo her lenger. Desverre følger også naboen med på kjøpet, men hun er 80 år, og ifølge gjennomsnittlig levealder for kvinnfolk i Norge, er hun allerede 2 år på overtid. Ellers er det bare hyggelige naboer rundt her. Finnes det en person med så mye penger som han ikke vet hva han skal gjøre med der ute, så er det bare å ringe. Vær rask for treet skal snart felles.!!!»

METTE-MARITS BRUDEKJOLE

Mange velger å selge brudekjolen sin etter at den er blitt brukt på den store dagen.

Og siden mange vil selge, er det kanskje også vanskelig å bli kvitt den. Det har dette paret funnet en løsning på. De har prøvd å gjøre brudeantrekket mer kreativt ved å fronte den med kronprinsesse Mette-Marits ansikt, og slenger også på Bruce Willis ved hennes side.

«Nydelig brudekjole av merket Cosmobella i størrelse 38/40 til salgs. Kjøpt på Miranda (Kvadrat). Kjolen kan sys inn dersom det er behov for det. Kjolen har et langt, nydelig slep og knytting bak i ryggen. Fremme på bryststykket er det små perler og diamanter», heter det i annonsen.

BITTERT SALG

Noen annonser får oppmerksomhet for teksten sin. Her er eksempel på en mann som ytrer frustrasjon over forholdet på nett. Han gir bort to leksikon - fordi kona kan alt.

Leksikon gis bort: «Komplett leksikon, i utmerket stand gis bort, da behovet for det, ikke lenger er til stede, da kjerringa veit, og kan alt....»

BIL MED MANGE FEIL

Ærlighet lønner seg? En mann fra Sogndal klarte å selge bilen sin, en Volkswagen Caravelle fra 1994, ved å være dønn ærlig på alle feil og mangler. Prisen var 6530 kroner. Her er et utdrag av den utgåtte annonsen:

«Vi selger en strøken Caravelle 94-modell til salgs. Bortsett fra noen små skjønnhetsfeil: Sto et par måneder uten å bli brukt i vinter.. Var tydeligvis litt fuktig: Derfor selges den med mugg på alle setene, setebeltene og dashbordet. Baksete står i kjelleren til noen vi ikke kjenner, litt oppå landet her i Sogndal. Absolutt ingen av dørlåsene fungerer helt som de skal (spesielt ikke på førersiden, der man må operere døra hver gang den skal lukkes ). Ryggelyset lyser kun når man kjører fremover (Aner ikke hvordan det skjedde), glødinga fungerer ikke, stereoen er ganske gåen. En del pærer må byttes ifølge Statens vegvesen, Håndbrekket henger seg opp på vintern, de elektriske speilene fungerer ikke på venstre-sia, og er bytta ut i manuell på høyresia. Bakerste del av eksospotta er knekt av(uten at det har noe å si)..»

Annonsen spes på med ytterligere feil og mangler, og avsluttes med: Vi slenger også med en kasse pils til den lykkelige vinner.

BÅT....ELLER UBÅT

En mann fra Kolltveit kalte sin båt for ubåt da han la den ut for salg tidligere i år. Prislappen var kun 2000 kroner, men kanskje ikke så rart når han prøvde å selge en sunken båt.

Her er også humor og ærlighet tatt i bruk i annonsen:

«Ubåt til salgs. Da Berit sank båten min, ser jeg meg nødt til og selge den... Båten var oppusset i sommer og ble oppgradert med blant annet: Nytt eletrisk annlegg, gassbluss, girsystem, styringskonsoll + Wire... » Videre heter det:

«Det meste av dette er boss og må utbedres på nytt, men noe kan reddes. Motor kan muligens reddes om den blir lagt i dieselbad ved oppheising. Båten selges fortløpende og jeg kan være behjelpelig med oppheising av båten.»

ELEKTRISK LENESTOL

Denne annonsen er flere år gammel, men likevel trukket fram som en favoritt på Finn. Den mannlige selgeren ønsket å selge det som ble beskrevet som en pent brukt, elegant lenestol i middelhavsblå fløyel, med enestående egenskaper.

«Stolen har to elektriske funksjoner, dvs: en opp og ned knapp. Trykker du NED så vil den helautomatisk brette seg ut som en rose i full blomst, og blir omgjort til en euforisk blå fløyelsseng. Trykker du derimot på OPP, da vil du få se hva det virkelig dreier seg om, den løfter seg hele 59,6cm opp i luften. Dette gjør at du som har ryggproblemer o.l kan lett løfte deg ut av stolen. Alt dette takket være en helautomatisk elektrisk og utrolig kraftig motor. »

Det er uvisst om stolen ble solgt, og for hvilken pris.

SKILSMISSESOFA

Side2 omtalte denne annonsen da den ble publisert for kort tid siden. En mann som både var lei av forholdet, og sofaen, la ut møbelet med følgende tekst:

«Sofa til salgs grunnet skilsmisse. Trenger ikke den satans sofaen.»

I april var den kritthvite sofaen den mest sette annonsen på Finn. Og den ble også solgt.

TAR RUMPETRIKSET

Under navnet «Sterk-Peder», prøvde denne mannen, seriøst eller ikke, å selge et par gamle joggebukser. Han var imidlertid ikke helt sikker på om han ville kvitte seg med kosebuksen:

«POCO LOCO joggebukse str L, aldri jogget i ! kun brukt til lettere spaserturer. Ypperlig fritidsbukse, kun brukt i østfold og noe kortere dagsturer til Strømstad. VURDERES SOLGT, til Poco Loco entusiast. NB ! kun seriøse henvendelser».

Artikkeltags