BA skrev i går om unge fotballspillere som liker å være fine på håret, både på trening og kamp. Men Heine har fått merke at skjønnheten kan ha sin pris.

27. august i fjor var han på fotballtrening med Idrettslaget Bjarg. Og som vanlig hadde han hårvoks i håret. Det regnet kraftig, og vann og voks rant.

– Da jeg kom hjem fra trening, var synet mitt litt tåkete, forteller Heine.

LAPP: Dagen etter ble det verre, og øynene begynte å svi kraftig.

– Jeg gikk til farmor og prøvde å skylle øynene, men det hjalp ikke. Så dro vi til legekontoret på Nordås. Jeg måtte ha en genser over hodet, forteller 15-åringen.

Han endte opp med lapp på den ene øyet på Haukeland, og måtte ta øyendråper og salver i en uke.

UVANLIG: – Heine hadde middels store sår på hornhinnene, forårsaket av etsing, forteller assistentlege Henriette Lygren Walther, som behandlet gutten.

Hun har ikke tidligere hatt pasienter som har fått skader av nettopp hårvoks, men helt vanlige husholdningsprodukter kan være skadelig for øynene.

– Skadene er helt avhengig av pH-verdien til stoffene, samt mengde og hvor lenge pasienten har blitt utsatt for stoffet. Skadene blir også større hvis man setter i gang skylling sent, forklarer legen.

ADVARSEL: Hårvoksen Heine brukte er av merket Renati, som markedsføres av frisører. På boksen er det ingen advarsler om at det kan være farlig for øynene.

– Det er nærliggende å tenke at det bør advares mot å få produktene i øynene, synes Walther.

Selv om Heine fikk seg en støkk etter å ha skadet øynene med et produkt han bruker hver dag, har han ikke tatt skrekken.

– Jeg bruker hårvoks fortsatt. Men nå bruker jeg lue hvis det regner.

– Bruker dere hårvoks fordi kjente fotballspillere gjør det?

– Nei, det går sikkert mer på hva jentene synes. Og så slipper du jo å ha hår i øynene.