Her er reisene vi ønsker oss i 2014

Sensatori Palacio de Isora er et luksushotell på Tenerife.

Sensatori Palacio de Isora er et luksushotell på Tenerife. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekk trendene i det bergenske reisemarkedet for neste år.

DEL

Vi har bedt noen av de største reiseselskapene om å ta på bergenske briller og se inn i det nye året.

Trendene er ganske klare. Bergenserne ønsker seg luksus, opplevelser og skreddersydde hoteller.

– Fremover blir det mer fokus på hva man gjør i ferien enn hvor man reiser, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby, til BA.

– Å kunne trene på ferien er noe av det vi merker som en tydelig trend. Vi satser på flere nye hoteller med gode treningsfasilteter, sier Begby.

* Les også: Bergenserne tar med norsk julemat til Syden

2014: BRASIL OG SKOTTLAND

Hun tror sommerens store hit fra Bergen blir Hellas, og Apollo vurderer stadig om det er marked for å utvide Hellas-tilbudet fra Bergen.

Neste vinter vil bergenserne legge turen til Kanariøyene, tror informasjonssjefen. Mange har vinterhjemmet her, så Kanariøyene holder seg også neste år.

– I 2014 blir også Brasil et hot reisemål, på grunn av fotball-VM (13. juni til 13. juli, red. anm.), sier Begby.

Hun har også tror på Skottland.

– Det kommer flere nye direkteruter til Skottland fra Norge. Neste år skal skottene stemme over om de vil skille lag med UK, så det er absolutt et aktuelt sted å legge en weekend, sier Begby, som også nevner USA som en trendklatrer.

Metropolen New York er blitt hyperaktuell etter at det ble klart at Norwegian åpner direkterute fra Bergen til våren. Første fly fra Bergen til New York går 3. mai.

– En piknik på en fjelltopp i Montenegro eller en seiltur i Kroatia er absolutt noe å fortelle om på nyttårsaften neste år. Dessuten er det aldri flaut å reise til New York, sier hun.

NORDISK STORBYFERIE

Direkterutene fra Flesland er populære blant bergenserne. Mange vil helst slippe å reise om Oslo eller en av de store flyplassene på kontinentet.

* Les også: Intervju med den nye flyplassjefen i Bergen

– Slipper man en mellomlandig eller to sparer man litt tid og stress på flyplassene. Det setter bergenserne pris på, sier reiseselger på Ticket Lagunen, Therese Øvrevik.

Hun trekker frem to nordiske hovedsteder som klatrer på vinterens liste over bergensernes favorittreisemål i vinter.

Både København og Stockholm er blitt mer populære sammenlignet med i fjor.

– Reiser du til en storby får du mye for pengene, fra alle mulige severdigheter til kulinariske opplevelser. Dessuten er det enkelt med direktefly til alle de mest populære byene, sier Øvrevik.

London er alltid populær blant bergenserne. Manchester og Bangkok er også med på listen. Ellers er det de tre Kanariøyene Las Palmas, Tenerife og Lanzarote som preger Ticket sin toppliste.

ETTERSPØR TRYGGHET

Hos Ving er det stadig økende etterspørsel etter konsepthoteller.

– Vi tror dette står i nær sammenheng med et økt behov for trygghetsfølelse, særlig hos barnefamilier, sier pr-ansvarlig i Ving, Sophie Frisholm, til BA.

– Vi har utvidet med tre nye konsepter, slik at alle kan finne det som passer dem, enten det er å bo nærme stranden eller å ha gratis wifi på hele hotellområdet, sier Frisholm.

Til sommeren regner hun med følgende topp tre-liste fra Bergen: 1) Tyrkia 2) Mallorca 3) Bulgaria.

Hun nevner ellers at Ving nettopp har lansert ruteflypakker til Zanzibar i Indiahavet, og at flere av hotellene deres peker seg ut på Tripadvisor.com.

HOTELL SOM KAFFE

– Nå spør kundene etter feriehotellet som er tilpasset «mine behov». Akkurat som jeg vil ha kaffe (for eksempel cappucino eller cortado) som passer meg, vil vi ha hoteller som passer akkurat for oss, sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås, til BA.

Hun spar sadig mer spesialisering av hotellene.

– Det kommer til å bli stadig flere hoteller som er spisset mer og mer mot målgrupper: helsehoteller, spahoteller, treningshoteller, sykkelhoteller, skihoteller og babyhoteller, for å nevne noen, sier Ertsås.

Hun sier at vi blir stadig mer kvalitetsbevisste som reisekunder, og at hotellet er viktig.

– VI VIL PÅ UNIKE REISER

Ulike aldersgrupper reiser dessuten oftere sammen enn før.

– Vi reiser gjerne flere generasjoner sammen. Det er ikke uvanlig at besteforeldrene tar på seg spanderbuksene og inviterer hele storfamilien på tur. Stadig flere flere reiser utenlands for å feire runde dager, sier Ertsås.

Også hun trekker frem at det blir stadig viktigere hva du har gjort i ferien, i stedet for hvor du har vært.

– Opplevelser er i høysetet. Vi vil på unike reiser og gjerne lære noe nytt. Det kan være safari, sykkeltur eller helseturer. Disse reisene sees på som investeringer, sier hun.

En del av opplevelsene vil føre til at vi må være borte fra Norge en lengre periode.

– Ett eksempel kan være pilgrimsvandringer, som Santiago de Compostela i Spania, sier hun.

Artikkeltags