IKEA tilbakekaller farlige sengehimler

Sengehimlene LEGENDARISK, MINNEN sengehimmelsett, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA og KLÄMMIG trekkes tilbake fra IKEA fordi det har skjedd ulykker med flere av disse

Sengehimlene LEGENDARISK, MINNEN sengehimmelsett, BARNSLIG BOLL, MINNEN Brodyr, HIMMEL, FABLER, TISSLA og KLÄMMIG trekkes tilbake fra IKEA fordi det har skjedd ulykker med flere av disse Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

IKEA tilbakekaller sengehimler for barnesenger på grunn av kvelningsfare.

DEL

IKEA opplyser i en pressemelding at de har mottatt rapporter om at nettet på de aktuelle produktene har blitt trukket inn i sengen og viklet seg rundt barnets hals. Det er ikke blitt meldt om noen varige skader.

Kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger i IKEA opplyser til VG at de totalt har mottatt elleve rapporter om ting som har skjedd med sengehimlene, og at tre av disse rapportene kommer fra norske kunder.

De åtte aktuelle sengehimlene som blir tilbakekalt er Barnslig Boll, Minnen sengehimmelsett, Legendarisk, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler, Tissla og Klämmig.

Sengehimlene har vært i salg på alle IKEA-markeder siden 1996.

IKEA ber kunder som har kjøpt en IKEA-sengehimmel til bruk rundt en barneseng eller sprinkelseng for barn, om å slutte å bruke den på senger til spedbarn og små barn – og levere den tilbake til et IKEA-varehus for å få refundert hele beløpet.

Artikkeltags