Vil stoppe reklame på Facebook

Forbrukerombudet mener reklame på Facebook må omfattes av samme regelverk som gjelder for reklame formidlet direkte per epost og tekstmeldinger. Det er ikke lovlig med mindre mottakeren har samtykket i det (illustrasjonsfoto).

Forbrukerombudet mener reklame på Facebook må omfattes av samme regelverk som gjelder for reklame formidlet direkte per epost og tekstmeldinger. Det er ikke lovlig med mindre mottakeren har samtykket i det (illustrasjonsfoto). Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Forbukerrådet vil forby reklame i nyhetsstrømmen.

DEL

Forbrukerombudet vil ha slutt på at Facebook poster reklame i din personlige nyhetsstrøm uten at du har sagt ja til det.

  • Forbruker

– Vi mener Facebook skal omfattes av samme regelverk som gjelder for reklame formidlet direkte per epost og tekstmeldinger. Det er ikke lovlig med mindre mottakeren har samtykket i det, sier Petter Ravne Bugten, fagdirektør for IKT hos Forbrukerombudet til Adresseavisen.

Stadig flere annonsører sørger for å få plassert reklamen sin i Facebook-brukernes personlige nyhetsstrøm, i tillegg til annonsene som finnes i spalten til høyre på det sosiale mediet.

Det norske Forbrukerombudet har alliert seg med de andre ombudene i Norden, og har nå sendt brev til EU-kommisjonen med spørsmål om den europeiske spam-lovgivningen.

– Vi ønsker å få klargjort rekkevidden av direktivet, og om nyhetsstrømmen på Facebook er en direkte markedsføringskanal på linje med epost og tekstmeldinger, og om det dermed må kreves samtykke fra mottakeren for hver enkelt reklame som postes, sier Ravne Bugten.

Artikkeltags