Torsdag var det klart for TV 2s høstlansering i Grieghallen i Bergen.

– TV 2 skal by på et innholdsunivers som har noe for alle. Fra de kjente og kjære favorittene som har en spesiell plass i seernes hjerter, til spennende og nyskapende satsinger, uttalte TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

I forrige uke varslet mediehuset om at de må kutte 400 millioner kroner, og utelukket ikke nedbemanning.

– Det blir tøffe prioriteringer

Det ble også klart at mediehuset leverte en ny søknad til Kultur- og likestillingsdepartementet om en ny periode som kommersiell allmenn kringkaster.

Ledelsen har ikke bestemt hvordan kuttene skal gjennomføres, men har vanskelig for å se for seg at det ikke medfører nedbemanning, og at det vil gå utover produksjon og innhold, meldte Medier 24.

– Internt tror jeg at det er mange som skulle ønske at vi ikke skulle tråkke inn i dette. Vi ønsker å sikre at vi står her om tre år, og om fem år. Det blir tøffe prioriteringer. Noe som vi deler med resten av Norge nå. Vi må sette tæring etter næring og vi har kjempeambisjoner. Vi skal ikke legge oss ned og gi opp, vi skal bite fra oss i år! sier konsernsjef Olav. T Sandnes til BA.

– Viktig å treffe

Medieforsker Tellef Raabe ved SNF/NHH sier at det vil være viktig for TV 2 at de nå holder på abonnentene sine fremover.

– Konkurransen i TV-markedet er internasjonal og knallhard, det er viktig at de holder på dem og treffer nye. Da må de tilby godt og originalt innhold, sier Raabe.

Han mener også det vil være viktig for TV 2 å fortsette som kommersiell allmennkringkaster.

– Det gjelder ikke bare 150 millioner kroner i konsesjon, men også prestisje og privilegier, sier Raabe.

Lite tilsier at TV 2 ikke skal få fornyet konsesjonen, men medieforskeren mener det er pressende at formatene TV, radio og nettavis glir inn i hverandre.

– På 90-tallet ga det mening å tildele statsstøtte til en kanal som konkurrere mot NRKs monopol. Når terskelen for å lage TV er som nå, blir det i fremtiden vanskeligere å forsvare ordningen, og det blir mindre selvsagt hvem som skal ha rollen.


Ylvis har et forslag ...

Høstlanseringen inneholdt selvfølgelig noen smakebiter av de 30 programmene seere kan vente til høsten.

I tillegg til kjente program som «Farmen», «Skal vi danse», «God morgen Norge», «Jakten på kjærligheten»- med Jan Thomas som ny programleder, «Kompani Lauritzen» og «Forræder», finner vi noen helt nye satsinger.

Det ble i vår kjent at Vegard og Bård Ylvisåker gikk over fra Discovery til TV 2. Noe som har resultert i brødrenes aller første TV 2- program «Ylvis mot Ylvis».

Det omtales som et humoristisk musikkprogram der Ylvis-brødrene skal lede hver sitt kjendislag i elleville konkurranser der ingenting er øvd inn på forhånd, men blir improvisert i studio. Programleder blir artist Emilie Nicolas.

Brødrene mener fremtiden til TV 2 ikke er mørk.

Not on my watch, sier Vegard.

– Så lenge de ikke tar penger fra vårt program. Jeg tenker at kontorstolene de bruker er veldig dyre, og at de kan selge alle sammen, så er mye løst. De må tenke kreativt, sier Bård.

– Og nå har de jo oss!


– Legger oss ikke ned

Nyhetsanker Sturla Dyregrov sier at situasjonen TV 2 står i, foreløpig ikke påvirker hans arbeidshverdag.

– Vi snakker om det, vi har møter, men det er ennå ikke noe mer å si. Jeg tror ingen går og er bekymret for det, og vi må rett og slett bare vente og se. Det er lett å tenke at 400 millioner går ut over ansatte, men jeg håper de klarere å kutte andre steder.

Dyregrov trekker frem hvor kjekt det var å se hva som presenteres på skjerm denne høsten.

– Det er greit at vi kan vise litt muskler. Vi legger oss ikke ned for å dø. Vi skal ikke gå på sparebluss men lage vårt innhold.

– Jobber for piperensere

Espen Eckbo er på plass i Bergen for å fortelle at han skal lage julekalender og «Asbjørn Brekke show».

Innsparingen tenker han ikke på.

– Jeg er kanskje hentet inn for å spare penger? Jeg skal lage Asbjørn Brekke-show og han jobber for glansbilder, filt og piperensere, han er ikke dyr i drift, spøker Eckbo.

– Lært fra sist

Jan-Henrik Børslid har vært ansatt i TV 2 Sporten i 17 år. Han sier at de har stått i denne situasjonen før og er mer rustet enn forrige gang.

I 2016 ble det varslet store kutt og 166 ansatte måtte gå.

– Vi forstår situasjonen. Forrige gang var det helt nytt, nå har både ansatte og ledelse lært fra sist, og vi er utrustet til å takle det bedre.

Børslid sier at de er flinke til å ta vare på hverandre.

– Nå får vi bare sitte stille i båten. Jeg har stor tillit til ledelsen, og jeg tror vi kommer til å bli loset og ledet gjennom dette på en god måte. Vi får bare håpe at det blir minst mulig konsekvenser, mener Børslid.