Politiet fant ingen bombe på Flesland, og flyplassen ble åpnet igjen tirsdag kveld. Hendelsen har ført til omdirigerte ankomster, forsinkede avganger. I tillegg har fire av Widerøes fly blitt kansellert.

– Det vil nok ta litt tid før man er oppe og går igjen, og så må vi bruke resten av kvelden på å ta inn denne forsinkelsen som nå har oppstått, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup til BA klokken 22.

De innstilte flyene er Widerøes avganger klokken 2005 Oslo, 2005 Sogndal, Klokken 2020 til Florø, 2035 til Kristiansand og 2215 til Kristiansand.

SAS-avgangen klokken 2045 til Oslo er også innstilt.

Venter kaos i morgen også

Forsinkelsene på Flesland skjer kvelden før Norwegians kansellering av all innenrikstrafikk i Skandinavia. Årsaken til dette er streik.

Ifølge innsatsleder John-Endre Skeie i politiet skal bombetrusselen ikke ha noen forbindelse med den pågående flystreiken.

Flesland flyplass var helt stengt i over en time etter at Widerøe fikk inn en bombetrussel mot et av flyene.

– Klokken 1950 fikk politiet melding om bombetrussel rettet mot Bergen Lufthavn Flesland. Flyplassen er nå gjennomsøkt og klarert, og det er ikke funnet noe unormalt her, sier innsatsleder John-Endre Skeie i politiet klokken 2145.

Rettet mot et fly

Trusselen skal ha kommet inn til Widerøe gjennom et chatteprogram de bruker til å snakke med kunder.

Widerøe jobber nå sammen med politiet for å finne identiteten på personen som kom med trusselen. Klokken 22 tirsdag kveld var det ingen personer som var formelt mistenkt i saken.

Widerøe jobber tirsdag kveld med for å «sy sammen» resten av kvelden for flyselskapets del. På grunn av arbeidstider for personalet, vil innstillinger inntreffe.

Widerøe hadde tirsdag kveld fire innstillinger på grunn av bombetrusselen.

–  Det er en kabal for å få folk avgårde. Akkurat nå er situasjonen slik at fire fly fra Flesland er innstilt, sa informasjonssjef Richard Kongsteien i Widerøe til TV2 i 2145-tiden.