Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt kokevarsel på Askøy

Artikkelen er over 2 år gammel

Prøvene er fremdels fine, men kommunen avventer til tirsdag ettermiddag med å ta avgjørelsen om kokevarselet skal oppheves.

Det var fredag 2. august at knappe 5500 personer fikk kokevarsel i Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen i Askøy kommune.

Det ble funnet E. coli i vannprøvene, noe vannsjef Anton Bøe tror henger sammen med et kraftig regnvær over området 31. juli.

– Den første prøven viste tre E. coli per hundre millimeter. Den andre prøven viste én per hundre. Alle prøvene deretter har vært uten funn, sier Bøe til BA.

«Selv om vi har fått gode prøveresultater, opprettholder vi anbefalingen om å koke drikkevannet. Dette gjør vi for å følge situasjonen over litt lengre tid,» skriver Askøy kommune i en pressemelding.

Ingen prøver etter 2. august har vist spor av bakterier i vannet fra fjellbassenget som heter 125 og ligger på Øvre Kleppe.

Mandag ble det kjent at prøvene som ble tatt ut torsdag i forrige uke er analysert på E.coli og koliforme bakterier. Alle svar er ok.

– Vi velger likevel å ta en ny runde, og prøvene vi tar i dag, får vi svar på i tirsdag ettermiddag. Da vil vi ta en avgjørelse på om kokevarselet kan oppheves, sier Bøe til BA.

Det var basseng 168 Øvre Kleppe som var årsaken til vannskandalen tidligere i sommer hvor over 2000 mennesker ble syke. Dette bassenget er tømt, og vil aldri komme i drift igjen.

Øvre Kleppe basseng 125 skal etter planen settes ut av drift 2019/2020.

Kommentarer til denne saken