Nederlandsk politi opplyser mandag ettermiddag at de kommer til å fortsette søket etter Lars Haukeland (58) og sønnen Filip (15).

Før helgen ble det klart at politiet i dag ville ta en vurdering på om det ville være hensiktsmessig å søke etter de to, etter å ha vært savnet siden forrige søndag.

De har vært savnet etter en flytur over Rotterdam i Nederland, og har i en uke vært antatt omkommet av nederlandsk politi.

Nå har de bestemt seg for å ta opp søket i dag, og vil fortsette med det samme de neste dagene.

De kommer til å søke med sonar etter både de savnede, og etter småflyet de kjørte i.

Vurderte å avslutte

Fredag forrige uke bestemte det nederlandske politiet seg for å pause søket for helgen.

– Mandag skal vi sjekke de resterende delene av søksområdet, og vi vil så avgjøre om det er hensiktsmessig å fortsette leteaksjonen, sa talsperson Thérèse Ariaans til BA den gang.

Søksområdet er beskrevet som vanskelig, med strømmer og ellers krevende leteforhold. De har tatt i bruk både undervannsdrone og sonar, og har så langt funnet mindre deler av et lite fly, klær, et pass, toalettsaker, en redningsvest, en loggbok og deler av to flyseter.

Fremdeles ukjent årsak

Åtte dager etter ulykken er det ennå ikke klart hva som førte til ulykken.

– Det er ikke klart når eller hvor styrten skjedde, og nå etterforsker vi hva som skjedde før selve ulykken. Det var ingen vitner og vi følger opp alt vi får. Men det er på et avsidesliggende område, og været var dårlig på søndag, så det er vanskelig å si, sa Ariaans onsdag formiddag.

Ennå er det ikke kommet noen oppdatering.

Småflyet tok av fra Flesland søndag formiddag, med kursen mot Frankrike. Etter en mellomlanding i Tyskland kjørte flyet over Nederland.