Nå er både Messi og Ronaldo ute av VM

Lionel Messi og Argentina ble slått ut av VM lørdag.

Lionel Messi og Argentina ble slått ut av VM lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Heller ikke på fjerde forsøk klarte Lionel Messi å realisere drømmen om en VM-tittel. Lørdag falt 31-åringen og hans Argentina tungt mot Frankrike.

DEL

Åttedelsfinalen i Kazan ble et festfyrverkeri. Etter at 3-4-tapet var et faktum sto Messi og Argentina utslåtte tilbake, mens franskmennene kunne juble. Manchester United-stjernen Paul Pogba la turen bortom en uttrykksløs Messi og ga Barcelona-stjernen et trøstende skulderklapp.

Messi har båret den tyngste børen på det argentinske laget. Inn mot VM dukket sammenligningene med Diego Maradona ubønnhørlig opp på nytt. Messi mangler VM-tittelen landsmannen sikret seg og langt på vei var hjernen bak i 1986.

Det påminnes Barcelona-stjernen om gang etter gang.

– Messi spiller som han har en pistol mot tinningen hele tiden. Den pistolen kalles VM, sa Argentina-trener Jorge Sampaoli før sluttspillet i Russland startet.

Siste gang?

Heller ikke denne gangen lyktes Messi med å tette det mange anser som et hull i hans særdeles innholdsrik merittliste. Kanskje var det også siste forsøk.

Når Qatar-VM sparkes i gang om fire år, vil Messi ha rundet 35 år.

Han lyktes nesten i Brasil for fire år siden. Tyskland vant finalen mot Argentina 1–0 etter ekstraomganger. Også i 2006 og 2010 ble tyskerne for gode. For åtte år siden røk Messi og Argentina 0–4 i kvartfinalen, mens det i 2006 ble tap etter straffesparkkonkurranse i samme cuprunde.

Messi rakk samtidig å vise sin klasse i Russland-VM. Scoringen i den avgjørende gruppekampen mot Nigeria var det høy klasse over. Den gjorde opp for straffemissen mot Island og den litt anonyme innsatsen i 0-3-tapet for Kroatia.

Tøff kritikk

Inn i lørdagens kvartfinale fikk samtidig Barcelona-stjernen følgende verbale svingslag av Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps:

– Messi er et rent Barcelona-produkt. Akkurat nå blir det bare rot for Messi i Argentina-laget.

I dagene som kommer skal VM-sluttspillet oppsummeres for Messi og Argentina. Tiden vil vise om fotballspilleren mange mener er klodens beste, dukker opp i Qatar om fire år.

Ronaldo også ute

Uruguay skapte ikke mye, men Edinson Cavani hogg til med to mål og senket Portugal med 2-1-seier i lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM.

Vinnermålet kom etter 62 minutters spill. Rodrigo Bentancur spilte perfekt ut til Cavani, som fikk stjernetreff da han sendte ballen i lengste hjørne. Portugal-keeper Rui Patrício kastet seg forgjeves ut i full strekk.

Det var en skikkelig kalddusj for et portugisisk lag som syv minutter tidligere hadde utlignet til 1–1 etter et hodemål signert Pepe. Europamesterne styrte banespillet og jaktet et ledermål, men Uruguay har evnen til å bite fra seg når som helst.

Det så man tydelig på 2-1-scoringen. I lange trekk hadde søramerikanerne nesten ikke vært borti ballen.

Portugal burde hatt nok en utligning 20 minutter før slutt, men Bernardo Silva presterte å bomme på åpent mål. Skuddet gikk den ene meteren over tverrliggeren. Han prøvde å utnytte et balltap fra Uruguay-keeper Fernando Muslera.

Crossball

Uruguay fikk en pangstart i OL-byen Sotsji. Etter bare syv minutter stanget Cavani inn 1–0 med deler av ansiktet. Scoringen kom etter et perfekt samspill med spisskamerat Luis Suárez. Portugal-forsvaret hang ikke med på et angrep som inneholdt to herlige crossballer.

Først slo Cavani presist en over 50 meter lang tversoverpasning til Suárez. Sistnevnte trakk seg litt inn i banen og slo inn mot bakerste stolpe. Cavani løp seg fri fra Raphaël Guerreiro og headet inn ledermålet.

Ifølge statistikerne i Opta har Suárez hatt den målgivende pasningen på 12 av Cavanis 44 mål for Uruguay.

Utover i første omgang hadde uruguayanerne nærmest full kontroll. De forsvarte seg resolutt og lot Portugal trille mye ball. Cristiano Ronaldo og co. hadde ofte mange trekk, men det ble aldri farlig.

Nullen sprakk

Opta-tall før pause viste at Ronaldo hadde 24 ballberøringer, men ingen av dem var i boksen til Uruguay. Real Madrids superstjerne er for øvrig fortsatt uten scoringer i utslagskamper i VM.

I det 55. minutt sprakk nullen for Uruguay. Pepe sto helt umarkert da han stanget inn Guerreiros corner. Etter 597 minutter uten å slippe inn mål sa det stopp lørdag. Uruguays forrige baklengsmål kom mot Østerrike i november i fjor.

Med 1–1 følte Portugal at de hadde noe på gang mot et dyptliggende Uruguay-lag, men Cavani ville det annerledes. Tomålsscoreren måtte for øvrig ut med en skade kvarteret før slutt.

Nå venter det kvartfinale mot Frankrike for Cavani og hans lagkamerater. Den spilles i Nizjnij Novgorod fredag. Tidligere på dagen vant franskmennene 4–3 over Argentina.

Artikkeltags