Årets første Brann-poeng!

Artikkelen er over 3 år gammel

Hassan El Fakiri (36) byttet seg selv inn og var med på å redde ett Brann-poeng i seriekampen mot Sandnes Ulf fredag.

DEL

Sandnes/Bergen (BA): – Det var vel det at jeg kom inn som snudde kampen, spøkte Hassan El Fakiri til TV 2 Davy Wathne på TV 2 Zebra etter kampen.

SLIK VAR KAMPEN MINUTT FOR MINUTT

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at kampen endret karakter da El Fakiri overtok på midtbanen for en skade Fredrik Haugen midt i 2. omgang.

– RIKARDS VERK

– Jeg syns vi avslutter kampen på en veldig bra måte, og det er enormt viktig for oss å ta med oss tre poeng fra denne kampen, sier den spillende assistenttreneren.

El Fakiri ledet laget sammen med Simon Hollyhead, mens en ryggoperert Rikard Norling måtte se kampen på TV. De to vikarene hadde kontakt med den sykemeldte hovedtreneren i timene før kampen, og etterpå var de opptatt av å gi ham mye av æren for poenget.

– Det som skjedde her var en videreføring av det Rikard har gjort. Jeg syns spillerne viser karakter og styrke ved å komme tilbake å ta poeng her. Akkurat nå er de nok skuffet fordi de føler at det kunne blitt tre poeng etter straffemissen og stolpeskuddet vi hadde. Men når ting roer seg tror jeg de vil se at vi hadde en god prestasjon her, og det skal vi ta med oss videre, sier Hollyhead.

Brann har ikke akkurat imponert på bortebane mot vestlandslag i eliteserien. Sist rødtrøyene vant borte mot en motstander fra vest var 25. mai 2008 mot Viking.

Etter ni minutter av kampen fredag viste Sandnes Ulf at de ikke hadde planer om å la Brann bryte den barrieren denne kvelden heller. Marius Helle lekte seg med Branns venstreback Erdin Demir, og fant den chilenske spissen Diego Rubio.

BOMMET PÅ STRAFFE

Han hadde kommet seg inn i feltet helt umarkert, og kunne bare tuppe ballen i mål, og påføre Brann nok et baklengsmål etter slett forsvarsspill.

– Det er naturlig at det stilles spørsmål om forsvarspillet, men samtidig syns jeg Markus Jonsson og Vadim Demidov spilte seg veldig opp. I andre halvedel av kampen hadde de full kontroll. Backene gjorde også en god kamp, mener Hollyhead.

Like etter scoringen fikk Demir en sjanse til å gjøre opp for Helle-missen, men skuddet gikk rett på tidligere Brann-vikar Hannes Halldorsson. Islendingen, som fikk sin ene seriekamp for Brann i 3-1-seieren over nettopp Sandnes Ulf i 2011, skulle stoppe Brann igjen senere i omgangen.

For da Kenneth Sola meide ned Amin Askar innen i feltet etter 22 minutter av kampen, pekter Svein-Erik Edvartsen på straffemerket. Erik Huseklepp tok ansvar. Han hadde scoret på de fire straffene han hadde tatt etter hjemkomsten fra Portsmouth sommeren 2012.

Huseklepp la ballen i hjørnet, men ikke hardt nok til at Halldorsson rakk å komme seg ned. Dermed ble i stedet en reprise fra hans aller første straffe i Brann mot Fredrikstad i 2009: Bom.

REDDET SEG TIL PAUSE

Sandnes Ulf var det beste laget i 1. omgang, og målscorer Rubio skapte problemer for Brann forsvaret. Chileneren hadde og en ball i nettveggen i løpet av de første 45 minuttene. Aller nærmest kom vertenes Malaury Martin på et frispark seks minutter før pause.

Han skjøt langs bakken. Ballen gikk under muren, og bare en god Piotr Leciejewski reddet skuddet. Polakken måtte gi retur, men Brann fikk ballen slått bort til corner. Dermed gikk Sandnes Ulf til pause med en 1-0-ledelse.

Jakob Orlov hadde ikke fått vist seg mye frem før han var sist på ballen etter et frispark fra Demir. Brann-spissen fikk hodet på ballen ved bakerste stolpe, men kom ikke nok over ballen. Dermed endte ballen i nettaket.

Ti minutter senere fikk Stéphane Badji demonstrert hvorfor han ikke har scoret i eliteserien ennå. Senegaleseren sto ved bakerste stolpe, noen meter ut fra mål, da han fikk ballen etter en corner. Helt upresset valgte han å bruke kraft i stedet for list. Skuddet gikk da rett i nærmeste Sandnes-spiller.

HASSAN SNUDDE KAMPEN

Minuttet etter var Erdin Demir nære ved å skape balanse i regnskapet. Han spilte vegg, og fra skrått hold la svensken ballen i hjørnet lengst borte. Ballen traff på innsiden av stolpen, og gikk langs målstreken. Erik Huseklepp rakk nesten frem, men til slutt fikk Halldorsson kastet seg over ballen.

Det var Brann som kjørte nå. Laget hadde en bedre balanse etter at Hassan El Fakiri hadde byttet fra trener til spiller, og byttet seg selv inn etter 61 minutter. Den spillende treneren var svært involvert da Brann utliknet etter 81 minutter. Veteranen fant innbytter Kristoffer Larsen med en klok pasning ut av feltet og ikke inn i feltet. Larsen klinket til på direkten, og skuddet var utagbart for Halldorsson.

Fem minutter før slutt skapte vertene sin første sjanse i omgangen da Kent Håvard Eriksen, som senket Brann på egenhånd i en treningskamp på Varden før sesongstart, ble spilt fri. Denne gangen ble han imidlertid stanset av en god Piotr Leciejewski.

Brann har ett poeng i serie så langt. Det er den svakeste starten siden 2003-sesongen, men fortsatt ett poeng bedre enn Molde som hadde null poeng etter tre serierunder i fjor.

Artikkeltags