Gå til sidens hovedinnhold

Demidov er Brann-klar

Artikkelen er over 7 år gammel

Vadim Demidov (27) skriver treårskontrakt med Brann.

GRAN CANARIA/BERGEN (BA): Onsdag landet Demidov på Gran Canaria, og ble møtt av Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

  • Start video i toppen av saken

– Nå skal vi på hotellet og gjøre klar de siste detaljene før han skriver under for oss, sa Bruun-Hanssen til BA da vi traff ham og Demidov på flyplassen.

Klubben har vært enig med Demidov om de personlige betingelsene en stund, og forrige fredag var spilleren på medisinsk test i Bergen. Han skriver en treårskontrakt med Brann.

– Planen er å dra på hotellet for å skrive under på kontrakten nå. Så får vi heller komme tilbake til dere etter det, smiler Demidov til BAs utsendte.

FØLES BRA

TIlbake på hotellet møtte BA en strålende fornøyd Demidov som nå er klar for Brann.

– Det føles veldig bra og riktig. Det var deilig å få dette unnagjort, forteller Demidov til BA.

Han forteller at det var Branns vilje til å hente ham til Bergen og Rikard Norlings overbevisning som gjorde at han til slutt signerte for Brann.

– De viste en voldsom interesse. Jeg fikk høre om interessen i slutten av desember, og jeg fikk en prat med Roald (Bruun-Hanssen) og Rikard (Norling). Han overbeviste meg som trener og som person. Jeg er sikker på at Rikard er rett trener til å få ut potensialet mitt, forteller Demidov.

– IKKE NOE FOR MEG

Demidov fikk aldri dreisen på karrieren sin i Russland. Til slutt ba han klubben om å frigi ham.

– Jeg ville til Russland da jeg signerte med Anzji, men det gikk ikke som jeg hadde tenkt. Jeg ville prøve det, men det var ikke noe for meg. Noen ganger passer det bare ikke. Når jeg ikke trives, så får jeg ikke vist hva jeg er god for heller, sier han.

Nå er han klar for Brann og kan endelig spille kamp igjen. Forrige gang han spilte en obligatorisk kamp var mot Tromsø i Europaligaen i høst.

– Det er lenge siden, men det er ikke så farlig. Jeg har holdt meg i form, sier han.

DEBUT PÅ MANDAG?

Det eneste som har gjort at Brann ikke har gått ut med overgangen er at de manglet den siste bekreftelsen fra Demidovs russiske klubb, Anzji Makhatsjkala, om at forsvarsspilleren var frigitt fra klubben.

Dermed kan 27-åringen endelig slutte seg til rødtrøyene uten en overgangssum mellom klubbene. Demidov får trolig sin debut i treningskampen mot Vecindario på mandag.

– Vi er veldig godt fornøyd med at Vadim nå kommer til klubben, sier Bruun-Hanssen, som bekrefter at investorer har vært med på den økonomiske for å få spilleren til Brann.

Demidov ble født i Latvia, men da han var tre år flyttet hele familien til Norge der faren, Sergej skulle spille håndball for Sandefjord.

KLUBBSKIFTENE

Sønnen startet fotballkarrieren i Runar og gikk siden til Sandefjord. I 2006 meldte han overgang til Hønefoss, der han spilte i to sesongen før turen gikk videre til Rosenborg før 2008-sesongen. Da hadde han allerede rukket å bli en av dem mest markante spillerne på U21-landslaget, og samme år som han kom til trønderklubben fikk Demidov sin debut for det norske landslaget.

Fra Rosenborg ble han solgt til spanske Real Socidad der han fikk 36 kamper. Turen gikk videre til tyske Eintracht Frankfurt sommeren 2012. Det ble ingen suksess. Han fikk fem kamper for klubben, og halvveis i sesongen ble han utleid til Celta Vigo

FORANDRET SEG FORT

Fremtiden fantes ikke i Frankfurt, og da Anzji kom på banen sist høst skrev han under.

– Jeg avslo tilbud fra flere andre klubber, men når jeg fikk tilbudet fra Anzji svarte jeg ja med en gang. Jeg tror på denne klubben, og jeg tror på dette prosjektet, sa han til klubbens egne hjemmesider da han signerte.

Mindre enn et halvår senere er 27-åringens russiske eventyr over.

Demidov flytter fra hjemlandet til foreldrene, tar med seg forloveden Christina Vukiecevic og flytter til Bergen.

Kommentarer til denne saken