Er dette bra nok, Solskjær?

Ole Gunnar Solskjær og Molde sliter på bortebane i år.

Ole Gunnar Solskjær og Molde sliter på bortebane i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Molde bak både Sogndal og Hønefoss.

DEL

Sogndal-Molde 2-1: Før lørdagens bortekamp mot Sogndal hadde Ole Gunnar Solskjærs Molde kapret ni poeng på fem kamper i årets tippeligasesong.

Alle poengene hadde blitt plukket på hjemmebane, skriver Nettavisen. Romsdalingene hadde slått Strømsgodset, Brann og Lillestrøm på eget gress, mens det hadde blitt tap borte for Haugesund og Viking.

Guttene fra saftbygden har på sin side vist seg bunnsolide denne sesongen. Før møtet med Molde hadde de kun ett baklengsmål i ligaen.

De blå skulle imidlertid finne veien til Sogndals nettmasker.

VÅKNET ETTER PAUSE

Mathias Moström sendte Molde i føringen i første omgang, men etter hvilen våknet hjemmelaget, og i løpet av tre minutter sørget Jonas Olsons gutter for snu det hele.

Alle tre poengene ble dermed igjen i saftbygden, og Molde står fortsatt uten poeng på bortebane i Tippeligaen 2012.

ANGAN OG MOSTRÖM

Det var spilt 20 minutter av første omgang da Mathias Moström doblet antall baklengsmål for Sogndal i år. Davy Claude Angan lekte seg med Erik Bergum Skaasheim og slo inn.

Pasningen var av den flotte typen, og på bakerste stolpe var Moström påpasselig frampå og bredsidet ballen inn i målet bak Sogndal-keeper Kenneth Udjus.

Scoringen var høydepunktet i en første omgang der ingen av lagene imponerte stort. Molde fikk uttelling på den store sjansen de hadde, mens verten ikke tok vare på sine sjanser.

Malick Mane og Tonny Brockmann var blant de som var aktive for Sogndal i løpet av første omgang, men Espen Bugge Pettersen kunne glise over rent bur da han gikk i garderoben for pause.

TO MÅL PÅ TRE

Det samme gliset kunne imidlertid ikke landslagskeeperen dra på seg i andre omgang. Malick Mane hadde sett farlig ut lenge, og i det 73. minutt skulle han endelig få til noe.

En herlig tunnel på Vegard Forren på høyrekanten ble fulgt opp med et godt innlegg.

Ballen fant veien til Tonny Brochmann som via Martin Linnes satte ballen i Molde-målet.

Og nå var Sogndal i dytten. Bare tre minutter senere var kampen snudd.

Ulrik Flo raget høyest på et innlegg fra unge Bergum Skaasheim og dermed var hjemmelaget i føringen.

Meget sterkt av et Sogndal-lag som av mange ble dømt nord og ned før sesongen.

Moralen i laget ser imidlertid ut til å være strålende, og slik gir ofte uttelling.

Molde satte på turboen i jakten på en utligning, men vertene holdt hodet kaldt i forsvar og gjorde det vanskelig for Ole Gunnar Solskjærs disipler.

Da dommer Trond Ivar Døvle blåste av for nitti minutter, sto det fortsatt 2-1. Det betyr at Molde ligger bak lag som Sogndal og Hønefoss etter at seks runder er unnagjort.

Artikkeltags