Får prøve seg i utlandet

Løv-Ham-spiller Kevin Dure (15) får prøvespille for den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg (3.12.2008).

Løv-Ham-spiller Kevin Dure (15) får prøvespille for den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg (3.12.2008). Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

– Det er moro å få denne muligheten. Jeg vet ikke så mye om hva som venter meg, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier Løv-Ham-spiller Kevin Dure.

DEL

Kevin Dure (15) skal vise seg frem for den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg.

Den 15 år gamle midtstopperen ble oppdaget da han spilte for det norske U15-landslaget mot Sverige og Tyrkia i oktober.

MINNER OM PEDDI: – Salzburg skal starte en storstilt talentsatsing. Nå har de finsiktet hele Skandinavia, og de har invitert de beste 15-åringene fra Norge, Sverige og Danmark til en ukes treningssamling i Salzburg, sier toppspillerutvikler i Løv-Ham, Stein Arve Lone.

– Hvor god er Kevin?

– Han er en god defensiv midtstopper. Sterk i duellspillet, og god på hodet. Han minner kanskje litt om Per-Ove Ludvigsen i spillestilen, mener Lone.

TRADISJON: Den østeriske klubben planlegger ikke å gi bergenseren tilbud om kontrakt med det aller første når 15-åringen ankommer EM-landet.

– Nei, vi ønsker å vise frem hva vi kan tilby med henhold til utdanning og utvikling. Det er viktig at vi kan etablere kontakt med Kevin, sier Red Bull Salzburg-speider Lars Søndergaard til BA.

– Jeg har fått rapporter på at dette er en talentfull ungdom. Norske midtstoppere har jo tidligere vist seg frem i østerisk fotball. Jeg gleder meg til å se nærmere på ham, forteller danske Søndergaard.

TOPPLAG: Dure, som tidligere denne uken ble tatt opp i A-stallen til 1. divisjonsklubben Løv-Ham, har fått prøvespillmuligheten i ungdomsavdelingen til det østerrikske storlaget. Der skal han vise seg frem fra kommende mandag til fredag.

– Det er en drøm å spille i utlandet en gang i fremtiden. Men jeg tror det er best for meg å bli i Bergen en stund til, slik at jeg i alle fall blir ferdig med skolen. Jeg er ikke klar for å flytte vekk helt ennå, innrømmer han.

– Hvilket lag drømmer du om å spille for?

– Det er Arsenal som er favorittklubben, så det må bli dem, sier han.

Red Bull Salzburg topper i øyeblikket den østerrikske Bundesliga, tre poeng foran hovedstadslaget Rapid Wien. Red Bull Salzburg ble seriemester i Østerrike i 2007.

Artikkeltags