Kevin Dure (15) skal vise seg frem for den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg.

Den 15 år gamle midtstopperen ble oppdaget da han spilte for det norske U15-landslaget mot Sverige og Tyrkia i oktober.

MINNER OM PEDDI: – Salzburg skal starte en storstilt talentsatsing. Nå har de finsiktet hele Skandinavia, og de har invitert de beste 15-åringene fra Norge, Sverige og Danmark til en ukes treningssamling i Salzburg, sier toppspillerutvikler i Løv-Ham, Stein Arve Lone.

– Hvor god er Kevin?

– Han er en god defensiv midtstopper. Sterk i duellspillet, og god på hodet. Han minner kanskje litt om Per-Ove Ludvigsen i spillestilen, mener Lone.

TRADISJON: Den østeriske klubben planlegger ikke å gi bergenseren tilbud om kontrakt med det aller første når 15-åringen ankommer EM-landet.

– Nei, vi ønsker å vise frem hva vi kan tilby med henhold til utdanning og utvikling. Det er viktig at vi kan etablere kontakt med Kevin, sier Red Bull Salzburg-speider Lars Søndergaard til BA.

– Jeg har fått rapporter på at dette er en talentfull ungdom. Norske midtstoppere har jo tidligere vist seg frem i østerisk fotball. Jeg gleder meg til å se nærmere på ham, forteller danske Søndergaard.

TOPPLAG: Dure, som tidligere denne uken ble tatt opp i A-stallen til 1. divisjonsklubben Løv-Ham, har fått prøvespillmuligheten i ungdomsavdelingen til det østerrikske storlaget. Der skal han vise seg frem fra kommende mandag til fredag.

– Det er en drøm å spille i utlandet en gang i fremtiden. Men jeg tror det er best for meg å bli i Bergen en stund til, slik at jeg i alle fall blir ferdig med skolen. Jeg er ikke klar for å flytte vekk helt ennå, innrømmer han.

– Hvilket lag drømmer du om å spille for?

– Det er Arsenal som er favorittklubben, så det må bli dem, sier han.

Red Bull Salzburg topper i øyeblikket den østerrikske Bundesliga, tre poeng foran hovedstadslaget Rapid Wien. Red Bull Salzburg ble seriemester i Østerrike i 2007.