Lundekvam ristet på hodet da BA skrev at han risikerte å bli vraket til møtet med Romania. Han følte selv det hadde gått fint i det norske forsvaret mot Danmark sist lørdag, og så ingen grunn til at Nils Johan Semb skulle droppe ham.

Da laget ble offentliggjort en time før kampstart i går, var det likevel Henning Bergs navn som sto på oppstillingen.

I sin 95. landskamp gikk han rett inn som Ronny Johnsens makker, med kapteinsbindet på armen, mens en overrasket Claus ble henvist til benken.

- VILLE HA EN SJEF

- Nils Johan sa han trengte en som kunne være sjef i forsvaret. Noen bedre forklaring ga han ikke, sier Lundekvam til BA.

Han legger ikke skjul på at han ble svært skuffet. Ikke minst fordi han tidligere har opplevd å bli satt ut, uten det han selv vurderer som god grunn.

Men når høstens kamper mot Bosnia og Luxembourg skal spilles, kan vi likevel regne med å se ham i troppen. Han har i hvert fall ingen umiddelbare planer om å takke nei til videre landslagsspill.

- Det er lenge til høsten. Vi får se, vi får se, sier han først.

Så blir han mer konkret:

- Jeg har vel ingen andre planer enn å være med.

INN PÅ SLITENT LAG

I går måtte han nøye seg med de siste ni minuttene, fem ordinære og fire tilleggsminutter. Da var Lundekvam den eneste med friske bein i det norske forsvaret. Det som burde vært en sluttspurt med Norge på jakt etter alle poengene, ble i stedet en intens kamp for å sikre ett poeng.

Henning Berg, som stjal Lundekvams plass, slet med krampe i leggen etter pause. Etterpå ble det spekulert i om det var det var årsaken til at han ble overspilt på Romanias scoring.

Det avviser Nils Johan Semb:

- Henning ga beskjed om at vi måtte ha en innbytter klar fordi han hadde krampe. Men det var ikke problemet akkurat da Romania scoret, ifølge det Henning selv sier, forklarer landslagssjefen.

For enkelte var det pussig å observere et norsk lag som ikke hadde krefter til å stå distansen på hjemmebane. Landslagssjefen forklarer det med at to kamper har kommet tett på tampen av det som for mange av spillerne har vært en lang sesong.

FERIE ETTER KAMPEN

Semb tror også sirkuset i København tappet enkelte for mer krefter enn de var forberedt på:

- Det var et enormt kjør før kampen i Parken, verre enn det vi har opplevd før mesterskap. Slikt er slitsomt, legger landslagssjefen til.

For Claus Lundekvam var oppgjøret hans siste på en stund. I går kveld tok han full ferie og markerte det på skikkelig vis¿

PS! Også Tore Andre Flo ble droppet i går. Nils Johan Semb lyttet ikke til sin forgjenger Drillo sitt råd om å gi ham sjansen fra start. Flo utrettet dessuten lite de 20 minuttene han fikk spille.