På mandag kunne BA melde om at den tidligere La Liga-spilleren Edu Moya (31) skal spille for FK Fyllingsdalen i år.

  • Fotball

Nå har klubben signert ytterligere to spillere. Fra Mjøndalen kommer Viktor Larsson (26). Svensken har en fortid i Djurgården, Hammarby og Malmö, før han ble hentet til Manglerud/Star i 2009. I fjor var han i den gamle storheten Mjøndalen, før han nå altså flytter til Bergen.

ETTERLYSTE ERFARING

Aleksander Andersen (24) trenger ikke flyttebil når han nå bytter klubb. Han er fra Loddefjord, var flere år i Brann og på aldersbestemte landslag, spilte i sin tid i Fyllingen og har de siste to årene spilt for Åsane. Nå flytter han vestover til FK Fyllingsdalen, som altså er klubben som oppsto da Løv-Ham og Fyllingen slo seg sammen.

– Edu vil vi bruke sentralt, trolig som ballsentral på midten. Larsson er en rask kantspiller som også kan spille spiss, forklarer FKF-trener Kjetil Knutsen, som i tillegg altså har hentet en midtstopper fra Åsane.

– Ikke hentet på den måten, det var Aleksander som ville til oss. Og det passer utmerket, for vi har vært litt tynne i dekningen på stopperplass, sier Knutsen, som med de tre nykommerne har fått det han har etterlyst i hele vinter: Erfaring.

– Vi er en ny klubb med en flott gjeng ungdommer. Men en tar ikke stegene som lag eller klubb med talent alene. Vi trenger rett sammensetning av gruppen, ungguttene trenger noen «bjellesauer» å se opp til og lære av. Uten dem, er det lett å ryke - for eksempel mot fysisk sterk motstand. Og det møter en i norsk 2. divisjon, påpeker han.

– Du henter en svenske og en spanjol, er du redd for kritikk fra «hjemmekjære» bergensere?

– Den vil nok komme. Men jeg tror de fleste forstår det jeg prøver å si, at vi er nødt til å ha noe erfaring i en spillergruppe. FK Fyllingsdalen er en klubb for lokale talenter og definitivt en klubb for Dalen og Bergen, ingen må tvile på det. Men det er ikke gøy å stå alene som talentfull unggutt, du trenger noen å støtte deg på, understreker Knutsen.

VALGTE FKF

– Hvorfor vil en spanjol og en svenske til Bergen og FKF i 2. divisjon?

– For Edus del er det sammensatt. Han vil prøve noe nytt, men det er heller ikke grunn til å legge skjul på at det er beintøft å være fotballspiller i Spania om dagen. En ser det ikke på de aller beste lagene, men finanskrisen har rasert mange av klubbene litt lenger ned, sier Knutsen, som nå altså får en spiller som har hatt sin siste arbeidsgiver i Xerez på nivå to i Spania.

Viktor Larsson var ønsket både i Follo (2. divisjon) og Tromsdalen (1. divisjon), men sa ja til FKF.

– Vi er en ny klubb, og det var forlokkende. Han er fristet av muligheten til å være med og bygge opp noe nytt, sier Knutsen.

FK Fyllingsdalen har havnet i pulje med lag fra nordvestlandet, Trøndelag og Oslo, blant dem Skeid.

– Skeid blir garantert bra, men Kristiansund er i utgangspunktet den største opprykksfavoritten, sier Kjetil Knutsen til BA.