– Føles som opprykk

Artikkelen er over 15 år gammel

Thomas Tennebø og Fana jublet vilt da de sikret plassen i 2. divisjon. – Det føles som opprykk, sier Tennebø.

DEL

Fana slo nemlig Skarbøvik 4-2 i gårsdagens avgjørende kamp. Dermed passerte de Nest-Sotra på tabellen.

– Dette betyr enormt mye for klubben. Det er stor forskjell på å spille i 2. i motsetning til 3. divisjon, mener Fana-kaptein Tennebø.

– VIKTIG FOR MEG

Avtroppende Fana-trener Håkon Østevold var mer lettet enn spillerne. Etter 90 nervepirrende minutter på Liland kunne han juble over at laget unngikk nedrykk.

– Det var viktig for meg å levere fra meg et 2. divisjonslag. Det ville vært et stort nederlag om vi hadde rykket ned, sier han.

Gårsdagens kamp var hans siste som Fana-trener. Østevold skal nemlig trene Åsane neste sesong sammen med Trond Bjørndal.

– Det har vært et enormt press på oss de siste ukene, men jeg har hele tiden visst at vi var gode nok til å holde oss i 2. divisjon, sier han.

DÅRLIG START

Men det så ikke slik ut i starten av kampen. Fana-spillerne var tydelig preget av stundens alvor. Klareringene gikk i hytt og pine, og spillerne torde ikke holde på ballen.

Situasjonen ble ikke bedre av at Skarbøvik gikk opp i ledelsen allerede etter 14 minutter.

Men Fana måtte vinne. Det visste Fana-kaptein Thomas Tennebø. Han headet inn et hjørnespark etter syv minutter i 2. omgang. Skarbøvik skrek på frispark, men dommer Asbjørn Olsen dømte mål.

– Jeg er vant til harde tak fra England. Litt albuer og litt knuffing blir det alltid foran mål. Hadde blitt forbannet hvis dommeren hadde annullert målet., flirer den tidligere Hartlepool-spilleren.

– SYND PÅ NEST

Etter snaue timen banket han i mål et frispark fra 16 meter. Det var Fanas tredje mål for dagen og hans andre i kampen. Dermed var kampen punktert.

I garderoben fikk Fanas spillere opplyst stillingen i de andre kampene.

– Meldingen om at Vard-Haugesund ledet mot Nest-Sotra ga oss et løft, innrømmer Fana-kaptein Thomas Tennebø.

Men de første tankene gikk likevel til Ågotnes.

– Jeg synes virkelig synd på Nest-Sotra, sier han.

Artikkeltags