Det debatteres heftig i sosiale medier om Rune Skarsfjord er rett trener for Brann etter at rødtrøyene gikk på sesongens tredje strake bortetap mot Azar Karadas & co i Sogndal søndag kveld.

Både på debattforumet til supporterklubben Bataljonen og på den offisielle Facebook-siden til Brann er det mange kritiske røster til narvikingen.

Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen er ikke overrasket over debatten. Han mener likevel at det er feil å gjøre trenerspørsmålet til tema nå.

– Har du noen gang sett en trener i Brann som ikke er omdiskutert? En trener i Brann som taper kamper det blir forventet man skal vinne vil alltid få sparken hos mange folk. Så hvis det er trenerspørsmålet du tar opp er ikke jeg der. Jeg tror den diskusjonen vil være forstyrrende for det arbeidet som skal gøres nå, sier en tydelig Roger Lillebøe-Hansen til BA.

MENTALT PROBLEM

Supporterlederen var ikke selv tilstede på Fosshaugane i går, men fikk selvfølgelig med seg elendigheten.

– Absolutt samtlige er vel enige om at den prestasjonen ikke var god nok. Det er vel nesten slik at vi bør starte bortekamper på kunstgress med en mann mindre - da begynte jo Brann å fungere i hvert fall, sier Lillebøe-Hansen galgenhumoristisk.

Brann har tapt samtlige tre bortekamper denne sesongen. Målforskjellen etter møtene med Rosenborg, Lillestrøm og Sogndal er skremmende 1-9. Lillebøe-Hansen mener problematikken handler om mentale faktorer.

– Nå tror jeg det begynner å nærme seg at det ligger veldig mye i hodet på spillerne. Som Skarsfjord var inne på i pausen, så har spillerne et så defensivt kroppsspråk at det ikke holder mål.

– Om jeg hadde visst hva som feiler dem, så hadde jeg sikkert vært trener i Brann, men jeg tror nok Rune Skarsfjord og hans folk vet utmerket godt hva det er - uten at de helt klarer å få det til, kommenterer Lillebøe-Hansen.

– MÅ KNEKKE KODEN

Hjemme på Stadion har Brann vunnet samtlige fire kamper med imponerende 8-1 i målforskjell. De sterke tallene gjør at rødtrøyene fortsatt er på 4. plass og henger med i medaljestriden.

Likevel er det ikke tvil om at Brann vil ende opp i ingenmannsland om laget ikke snart starter å plukke poeng også utenfor byporten.

– Man kan vinne alle hjemme og likevel bli en middelhavfarer. Man er nødt til å knekke koden borte. Før Sogndal-kampen sa jeg at denne kampen godt kunne definere sesongen. Jeg håper den ikke gjør det, og tror spillerne og trenerapparatet har det som skal til for å snu trenden, men noe må gjøres annerledes, fastslår Lillebøe-Hansen.

OG NÅ KOMMER MONS...

Allerede torsdag, på Kristi himmelfartsdag, har Brann muligheten til å rette opp igjen noe av inntrykket fra den miserable forestillingen på Fosshaugane, når Mons Ivar Mjelde returnerer til Bergen med sitt nyopprykkede Start-lag.

Kampen blir første gjensyn med gulltreneren på Stadion etter at han fikk sparken høsten 2008. Mange frykter at han skal bli et nytt spøkelse slik de tidligere Brann-heltene Petter Vaagan Moen, Thorstein Helstad og Azar Karadas har vært for Brann mot Lillestrøm og Sogndal.

– Heldigvis spilles den kampen på hjemmebane! Det blir hyggelig å se Mons Ivar (Mjelde) og Håkon (Opdal) igjen, men jeg håper de er blidere når de kommer enn når de går.

– Og så er det jo ikke lenge til helgen, og en ny sjanse mot Strømsgodset borte. Nå klarte vi det ikke borte mot Sogndal, ingenting er vel bedre da enn å bryte trenden mot solide Godset.

– Det er i hvert fall ikke en kamp det blir forventet vi skal vinne. Jeg håper i det minste det kan virke positivt inn, sier Roger Lillebøe-Hansen, i tilsynelatende godt humør på nok en blåmandag i Bergen by.