HamKams Sveinung Fjeldstad (26) dopet

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Sveinung Fjeldstad (26) i HamKam har avlagt positiv prøve på et anabolt stereoid. - Vi er i sjokk, sier klubblederen. Søndag møter HamKam Brann.

DEL

Denne saken er under oppdatering

- Dette er første gang en toppspiller i Norge har avlagt positiv dopingprøve, sier leder Anders Solheim i Antidoping Norge.

AVSLØRT UNDER TRENING

Ifølge Norges Fotballforbund (NFF) har HamKam-spilleren avlagt positiv prøve på metabolitter av et anabolt stereoid i dopingklasse S4. Fjeldstad ble sammen med seks andre spillere testet under trening på Briskeby stadion (Hamar) 21. april i år.

Den 26 år gamle angriperen har ikke spilt en eneste seriekamp fra start i år for HamKam. Tre ganger har han kommet inn som innbytter. Han erkjenner det han har gjort, og overfor klubbledelsen har han forklart at han har tatt cirka 10 tabletter av ukjent merke som han har fått overlevert av en kamerat. Fjeldstad har tidligere spilt for blant annet LSK og Odd.

- Jeg beklager på det sterkeste at jeg har handlet slik at dette går ut over lagkamerater, klubben og dens støttespillere, sier Fjeldstad i en uttalelse.

SOLBAKKEN: - VANTRO OG SKUFFELSE

Nyopprykkede HamKam ledes av Ståle Solbakken og har hatt en meget god åpning på årets serie. Laget ligger på tredjeplass med ni poeng etter to seire og tre uavgjorte kamper. Laget har ikke tapt i serien i år.

Solbakken orienterte de andre spillerne på laget i dag ved 1130-tiden.

- Samtlige reagerte med vantro og dyp skuffelse. Hele spillergruppa tar sterkt avstand fra det han har gjort. Ham-Kam har gjennom alle våre forberedelser til denne sesongen til stadighet gjennomgått klubben strenge retningslinjer i forhold til kosttilskudd. Dette er selvfølgelig en trist dag for Ham-Kam og alle som gjør en kjempejobb for at laget skal prestere på høyt nivå. Men samtidig er dette også en dyp personlig tragedie, og klubben vil derfor mobilisere det vi har av faglig kompetent støtteapparat, sier Solbakken til NFFs nettsider.

- Dette kom som et sjokk på oss. Vi er dypt skuffet over det Sveinung har gjort, og tar samtidig på det sterkeste avstand fra det, sier klubbdirektør Truls Haakonsen i Ham-Kam Fotball.

- DET FINNES INGEN UNNSKYLDNING

Generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund reagerer sterkt på doping-avsløringen. Hun sier at det positive oppi det hele er at saken viser at doping-testene som gjøres fungerer.

- Dette er en trist dag for norsk fotball. Doping er juks, og det må aldri være tvil om at det er utøveren selv som er ansvarlig for hva han inntar av preparater. Norges Fotballforbund slår fast at det ikke finnes unnskyldninger for bruk av doping, sier Espelund ifølge NFFs egne nettsider.

Artikkeltags