Gå til sidens hovedinnhold

Historiske Arna-Bjørnar ute av cupen

Artikkelen er over 8 år gammel

Tapte med minst mulig margin for Hødd.

Arna-Bjørnar sørget for en historisk prestasjon da de slo ut FK Fyllingsdalen i forrige runde av NM.

  • Sport

Aldri før har klubbens herrelag nådd så langt som til 2. runde i cupen. I kveld fikk de utdelt premien, 1. divisjonslaget Hødd hjemme på Arna Idrettspark.

HELT I HJØRNET

3. divisjonslaget holdt lenge godt følge de tradisjonsrike blåtrøyene fra Ulsteinvik, men ni minutter ut i 2. omgang måtte de se Michael Karlsen gjøre 0-1 på et vakkert plassert langskudd.

– Han er skjult og skyter den rundt en spiller, helt ut i hjørnet. Jeg er normalt min største kritiker, men det skuddet kunne jeg ikke gjøre så mye med, sier Tom Larssen til BA.no, keeper og kaptein hos Arna-Bjørnar

– BEDRE ENN OSS

Scoringen ble kampens eneste, og dermed var historiens lengste cupeventyr over for denne gang, noe Arna-Bjørnar-trener Andreas Sundsbø mente var fortjent.

– Ja, de hadde vel de fleste sjansene. Hadde vi vært litt mer heldige hadde vi fått et mål vi også, men jeg satt med følelsen av at Hødd var bedre enn oss i de fleste fasene av spillet, erkjenner Sundsbø overfor BA.no.

Det var Arna-Bjørnar som spilte seg frem til kampens første sjanse. Emil Rieber-Mohn rundet Hødd-keeper Ørjan Nyland, men forsøket på å sette ballen i mål ble avverget på streken av en Hødd-forsvarer.

SJANSESLØSERI AV HØDD

Etter en positiv Arna-Bjørnar start tok sunnmøringene gradvis over mer og mer av banespillet. De første sjansene deres kom likevel på dødballer. Først blåste den tidligere Brann-midtstopperen Fredrik Klock ballen høyt over mål etter at en corner ble headet ut på syv meter.

Åtte minutter senere kjørte Hødd en kort cornervariant fra høyresiden. Ballen ble slått inn igjen i feltet, der Michael Karlsen var på rett plass og nærmest uforståelig headet utenfor lengste stolpe.

Sivert Heltne Nilsen har nok enda dårligere samvittighet. Han ble servert på sølvfat fra venstresiden og hadde bare å bredside i mål. Heltne Nilsen presterte å sette ballen utenfor bare metre fra mållinjen.

GARANTERER OPPRYKKSKAMP

Hødd fortsatte kjøret etter pausen og hadde mer enn nok sjanser til å punktere, deriblant et stolpeskudd. Det ble likevel nerve og spenning helt inn takket være unormalt rause sunnmøringer.

– De siste 25 minuttene føler jeg vi styrer kampen. Med litt mer flaks hadde vi fått et mål, sier trener Sundsbø.

Han retter nå fokuset på seriespillet, der Arna-Bjørnar er med helt i toppen av 3. divisjon avdeling 7.

– Vi skal være med å kjempe om opprykk, fastslår Arna-Bjørnar-treneren.

En målsetting lagets kaptein støtter fullt opp om.

– Ja, så lenge vi klarer å beholde det laget vi har nå. Få vi et par nye spillere inn til sommeren også, så kan det bli bra, mener Tom Larssen.