Et litt underlig skue utspilte seg tirsdag på treningsfeltet utenfor Stadion. Der sto nemlig Rikard Norling med en brannslange midt utpå kunstgressbanen.

– Dette gjør vi fordi vi forventer oss at kuntgresset som møter oss i Sarpsborg er blitt vannet. Det gjør at ballen går raskere, og da er det greit å ha øvd litt på dette, forklarer Brann-treneren.

EN NY UTFORDRING

Det har altså dukket opp noen litt uvanlige problemer i forkant av seriepremieren søndag.

– Ja, vi har jo ikke trengt å vanne banen tidligere med alt regnet, men nå er det sol. Å vanne banen er likevel en utfordring vi takler fint, smiler Norling.

Svensken er ikke blitt mindre glad i Bergen etter at solen tittet frem denne uken, selv om det påfører ham og banemannskapene på Stadion en del ekstraarbeid.

ALLE DE VAKRE MENNESKENE

– Jeg syns Bergen er vakker i regn også, men det er noe ekstra med solskinnet. Mest på folkene. En trekker gjerne opp snippen på skjorten når det regner, mens når solen kommer tar man den ned og løser opp noen kanpper. Jeg merker det på spillerne her, og ikke minst på de som går i byen. Folk blir jo vakrere når man åpner seg, sier Norling på sitt sedvanlige filosofiske vis.

Hele Brann-troppen trente for fullt på tirsdagens trening, og samtlige ser ut til å ville spille søndagens seriestart mot Sarpsborg 08.

– En merker at spillerne er klare nå, slår treneren fornøyd fast etter en god treningsøkt med mye fotballspill på en våt kunstgressbane på Nymark.