– Jeg driter i tabellen

Kjetil Knutsen blåser en lang mars i hele tabellen.

Kjetil Knutsen blåser en lang mars i hele tabellen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

FK Fyllingsdalen sliter i nedrykksstriden.

DEL

Sammenslåingsklubben av Løv-Ham og Fyllingen har ikke fått en god start på sesongen i 2. divisjon avdeling 2.

I ettermiddag tapte byens nye lillatrøyer 0-2 mot Levanger hjemme på Varden Amfi. Etter sesongens tre første kamper ligger laget fjerde sist, med tre poeng.

– Tabellen driter jeg i. Jeg har sagt vi skal ta kamp for kamp, sier trener Kjetil Knutsen når BA tar opp tabellsituasjonen.

KRITISK TIL MENTALITETEN

At tabellen - i hvert fall ikke utad - er fokus, betyr ikke at FKF-treneren var fornøyd med spillet som ble levert lørdag.

Knutsen måtte se et omstendelig og tafatt hjemmelag bli kontret i senk av langt mer direkte, aggressive og hurtige trøndere. I 2. omgang fikk de full uttelling med to scoringer.

– Det er grunn til å stille spørsmål om de ville mer enn oss. Det kunne se litt slik ut i de avgjørende situasjonene inne i begge 16-metrene, sier Knutsen når han skal forklare den svake forestillingen.

INGEN FORKLARING

Trenerens vurdering støttes av Johan Thorbjørnsen, keeper og kaptein på FK Fyllingsdalen.

– Det virker som vi ikke har nok lyst å vinne. Skuffende å se at vi var så tafatte og hadde så lite glød i laget, kommenterer Thorbjørnsen.

Den rutinerte målvakten sliter med å finne gode forklaringer.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være slik. Det er ingen grunn til det. Vi får spille fotball på en god bane, det bør være motivasjon i seg selv. Vi har mange talentfulle spillere på laget, så vi bør være et godt lag, men det hjelper ikke om du ikke går ut og har lyst å vinne, fastslår han.

COMEBACK AV STORESUND

En mann som kanskje kan gjøre noe med nettopp innstillingen om han fortsetter er Erlend Storesund, mangeårig Løv-Ham-kaptein. Mot Levanger spilte Storesund sin første kamp i lilla, etter å ha vært med laget en tid på trening.

– Saken var at Arve (Walde) og Edu (Moya) var ute. De ringte og spurte om jeg var villig til å stille og bidra med litt alder og rutine. Jeg har hele tiden vært åpen for å bidra når det trengs. I dag var en slik situasjon, sier Storesund til BA.

– Nå spilte han denne kampen i første omgang, så får vi se om det blir flere, sier Kjetil Knutsen.

TRENGER TID

Etter en rekke sesonger i 1. divisjon for Løv-Ham vet 26-åringen godt hva som kreves om den nye fusjonsklubben skal bli en suksess og erobre statusen som nummer to i Bergen. Storesund mener klubben trenger tid til å skape sin egen identitet.

– Hvis folk i Bergen, som har fulgt litt med, forventer at Fyllingsdalen skal rykke opp, ja så har de litt urealistiske forventninger. Alle slike konsept trenger år for å lykkes.

– Man trenger noen år på å få inn klubbfilosofi, og en trener trenger tid til å spre sine ideer. Det er helt naturlig, sier Storesund før han humoristisk legger til:

– Og jeg kan si såpass at 1. divisjon er ingen glamorøs liga å være i det heller.

FANA PÅ NEDRYKK

Rett bak seg på tabellen og under streken har FK Fyllingsdalen i øyeblikket bykollega Fana, som lørdag tapte 1-2 hjemme for Skeid. Rune Vindheims menn hadde ett poeng i lommen, men lot Skeid heade inn 1-2 minuttet før slutt.

– Vi slapp inn et altfor enkelt mål på slutten. Det er skuffende, for vi har sjanser nok til å vinne kampen. Men vi er ikke rutinerte nok på dette nivået, og da blir vi straffet. Jeg har likevel fortsatt troen på at vi er et topplag i denne divisjonen, sier Fana-trener Vindheim.

Artikkeltags