– Jeg elsker virkelig å være her

Artikkelen er over 6 år gammel

Rikard Norling angrer ikke på at han forlot Malmö til fordel for Brann og Bergen.

DEL

Det ble nok en dagen derpå for Brann onsdag etter tirsdagens 1-2-tap for Sogndal. Returen til Bergen ble både lang og tung selv om Brann-gjengen reiste i splitter ny buss.

– Vi hadde en «herlig» bussreise hjem og fikk dessuten sitte en time og vente på en tunnel som var stengt, så vi kom frem kvart over tre i natt, sier Rikard Norling til BA etter spillernes restitusjonstrening på Stadion.

  • Se hele intervjuet med Rikard Norling i videoen over.

Brann-treneren har vært i det selvkritiske hjørnet etter Sogndal-tapet. Norling mener forberedelsene ikke var gode nok - noe han selv tok det hele og fulle ansvaret for.

– Vi kom inn i kampen på en måte der jeg ikke hadde gitt spillerne de forutsetningene de trengte. Det satte vel litt nivået på resten av matchen, sier Norling.

– TRAFF IKKE MED NYANSENE

Treneren avviser imidlertid at han stilte uforberedt til møtet med laget som så godt som alltid slår Brann på Fosshaugane.

– Jeg hadde jo forberedt meg, men så handler det om veivalget man gjør er rett eller feil. Jeg kjenner at jeg ikke traff rett med de nyansene man går inn i kampen med, beskriver Norling.

– Kan du være mer konkret?

– Det første kvarteret ble vi nedtrykt. Vi hadde mange faste situasjoner i mot oss. Det er så konkret jeg vil være.

– Men dette bruker jo å skje hver gang mot Sogndal der oppe?

– Ja, det er klart, dette visste vi om. Men hva skal vi gjøre for å håndtere det? Det er der min oppgave ligger, svarer Norling.

DRILLO KRITISK

Tidligere landslagssjef Egil «Dillo» Olsen har vært kommentator for TV 2 på flere Brann-kamper i år. Drillo, som jo har en helt annen fotballfilosofi, har ved flere anledninger stilt seg kritisk til Branns ballbesittende og lite direkte spillestil.

– Det får man ta når man ikke vinner, det er en del av det her. Og så er jo det Egils jobb å påpeke hva det er som gjør at Brann ikke vinner flere kamper, svarer en diplomatisk Norling når han blir konfrontert med kritikken.

Tabellen er dyster lesning for Brann-tilhengerne om dagen. Sogndal-tapet plasserer Brann som nummer 13, ett poeng over kvalifisering og direkte nedrykk når en tredjedel av sesongen er spilt.

– Jeg er fullt bevisst på hvordan saker og ting ligger an, sier Norling.

SNAKKER TAKTISK

– Trenger du forsterkninger?

– Jeg skal passe meg for å prate i de termene. For meg så handler det vel mer akkurat nå om å sette ting. Her finnes mange dyktige fotballspillere, som har et større potensial. Jeg er mer opptatt av det enn å ta den enkle veien og fokusere på det du spør om, svarer Norling.

– Angrer du på at du forlot Malmö og tok denne jobben?

– Om jeg hadde sagt tvert nei, så ville det på en måte vært å vise lite respekt for Malmö. Jeg trivdes veldig bra der, men jeg elsker virkelig å være her og gleder meg til å gå til jobben med mine arbeidskamerater. Det jeg lider av selv, er at vi ikke får ut mer resultat, som alle så gjerne vil, svarer Rikard Norling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken