– Jeg fortjente ikke flere sjanser

Anders Næs driver Øysteses fotball-SFO, trener klubbens juniorlag og er med i både styre og administrasjon ved siden av å spille på 3. divisjonslaget.

Anders Næs driver Øysteses fotball-SFO, trener klubbens juniorlag og er med i både styre og administrasjon ved siden av å spille på 3. divisjonslaget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Anders Næs (20) er åpenhjertig før møtet med Brann.

DEL

Midtbanespilleren Anders Næs ble lenge sett på som et stort talent i Brann, men karrieren til 20-åringen fra Rosendal har ikke utviklet seg slik mange spådde.

De siste årene har han vært innom en rekke lokale klubber. Først på utlån til Løv-Ham da han var under kontrakt med Brann. Da Brann bestemte seg for ikke å satse videre på ham, gikk ferden i fjor først til Fana og deretter Nest-Sotra.

Foran årets sesong skiftet klubbnomaden nok en gang beite, denne gang til Øystese i 3. divisjon - hans tredje klubb på ett år.

– HADDE IKKE TILLIT

Næs trodde han skulle få en ny vår i 2. divisjon med Fana, men oppholdet under trener Rune Vindheim ble ikke som midtbanespilleren trodde.

– Jeg følte treneren ikke hadde troen på meg og at jeg ikke fikk de sjansene jeg fortjente. Da presset jeg på for et klubbskifte, sier Anders Næs til BA før dagens cupmøte med Brann.

Næs fikk lov å forlate Fana og gikk foran høstsesongen til rivalen Nest-Sotra, trent av David Nielsen.

– Jeg har hatt god kontakt med David Nielsen, fra tiden i Brann og i Løv-Ham. Han er kanskje verdens fineste person. Morsom og en fantastisk fyr, beskriver Næs.

OPPTUR UNDER NIELSEN

Under Nielsen fikk karrieren en opptur.

– Jeg tilbrakte et halvt år der. Fikk spille mye og fikk lysten tilbake, sier Næs.

Næs hadde tilbud om å fortsette i Nest-Sotra denne sesongen. Likevel valgte han å gå til Øystese på nivået under.

20-åringen forteller at Nest-Sotra ikke klarte å matche tilbudet fra Øystese. I Hardanger har Næs fotballen som levebrød på heltid.

Næs driver klubbens fotball-SFO, trener klubbens juniorlag og er med i både styre og administrasjon ved siden av å spille på 3. divisjonslaget.

– Nå får jeg drive med det jeg elsker. Det er fotball dag ut og dag inn. Det var totalpakken som gjorde at jeg tok dette valget. Og jeg angrer ikke!

SELVKRITISK

Klubbskiftet til Øystese betyr derimot ikke at Næs har trappet ned. Det tidligere Brann-talentet forsikrer om at han fortsatt har store ambisjoner på fotballbanen.

– Helt klart. Jeg har store ambisjoner. Kampen mot Brann er jo et godt utstillingsvindu, smiler Næs, som nå bærer kapteinsbindet for Øystese.

At han ikke nådde opp i Brann, slik mange av kameratene hans har gjort og er i ferd med å gjøre, er ikke noe som plager ham.

Astma og kyssesyke spolerte inngangen til 2010-sesongen, men Næs er også kritisk til seg selv.

– Jeg tok ikke vare på sjansene mine og presterte ikke godt nok når jeg burde. Jeg kunne selvfølgelig fått flere sjanser, men jeg er ikke bitter. Jeg føler ikke jeg fortjente flere sjanser. Så ærlig skal jeg være, sier Næs.

Øystese-Brann og alle de andre kampene i cupens 2. runde kan du følge live her fra klokken 1800.

Artikkeltags