Johansson kan bli Glimt-trener

Artikkelen er over 13 år gammel

I morgen skal Løv-Hams trener Magnus Johansson i samtaler med Bodø/Glimt. Svensken kan bli eliteserieklubbens nye trener.

DEL

Styret i Bodø-Glimt har vært i samtaler med flere kandidater til å ta over trenerjobben, deriblant tidligere Brann-spilleren Jarle Råum. Når Johansson kommer til klubben i dag, er han én av fem kandidater til å ta over sjefsstolen etter Øystein Gåre.

– Vi har fått tips om at Magnus Johansson er en dyktig trener, og resultatene går ikke imot ham, for å si det slik, sier styreformann Bjørn Tore Hansen til BA.

TAUS JOHANSSON

– Det er viktig å lære ham å kjenne når vi er inne i en sonderingsprosess.

Johansson selv er svært forsiktig med å kommentere interessen fra eliteserieklubben. Han fikk først vite om interessen tirsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal i møte med dem, og at det er hyggelig å være i kikkerten til toppklubber. Men jeg vet ennå ikke nok til å kunne si noe mer, sier Løv-Hams trener.

Tidligere i år var svensken i samtaler med Odd Grenland. Han var aktuell som assistenttrener for bergenseren Arne Sandstø, men etter hvert kjølnet interessen fra Skien.

MUNTLIG AVTALE

Johansson har ingen klausul i sin nye kontrakt med Løv-Ham om at han kan forlate klubben dersom det kommer et tilbud fra et høyere nivå. Men etter det BA erfarer skal det være en muntlig avtale om at Løv-Ham ikke vil være medgjørlig dersom et slikt tilbud skulle dukke opp.

Hovedpersonen selv har aldri lagt skjul på at han ønsker å være trener på et høyest mulig nivå.

– Jeg ønsker å trene et eliteserielag, men jeg vil ikke si noe mer om Glimt-interessen før jeg har snakket med klubben, sier Johansson.

Trond Bjørndal, som nylig ble assistenttrener i Løv-Ham, ble da han signerte lansert som kandidat til jobben som hovedtrener i klubben en gang i fremtiden. Men han nekter å kommentere om det kan bli aktuelt å ta over allerede nå, om Johansson blir ansatt i Bodø-Glimt.

– Det har jeg ikke lyst å si noe om. Jeg ønsker ikke å være en bidragsyter til spekulasjoner, sier han.

Artikkeltags