Kjemper om Solli

Aleksander Solli (25.06.2007).

Aleksander Solli (25.06.2007). Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Vadmyra-talentet Aleksander Solli (17) er ønsket både av Bryne og Løv-Ham.

DEL

17-åringen setter kursen mot Bryne 11. desember. Da skal han trene med jærbuene i tre dager.

- Det blir spennende. Bryne er en klubb som spiller i 1. divisjon. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på det nivået neste sesong, sier Solli, som var på utlån til Fyllingen i 2. divisjon denne sesongen.

HUSEKLEPP-RÅDGIVER: Stopper-talentet går i andre klasse ved fotballgymnaset på Danielsen videregående skole. Der har han Stein Arve Lone som lærer og rådgiver, samme mann som har hjulpet Erik Huseklepp til ny Brann-kontrakt i høst.

Lone er også assistenttrener i Løv-Ham. 5. desember skal Solli begynne å trene med løvene.

- Nå skal han trene med oss, og så får vi se hvordan han står i forhold til startelleveren vår. Han nærmer seg den, mener Lone.

DRAGKAMP: Med andre ord, kan det bli en vestlandsk dragkamp om et av byens største talenter i vinter. Lone frykter likevel ikke at Bryne skal stikke av med Vadmyra-spilleren. Uansett vil han råde Solli til å bli i byen.

- Han bør være her og fullføre skolen, mener Løv-Ham-treneren.

Hovedpersonen selv, er egentlig ganske enig.

- Får jeg et kontraktforslag fra Bryne, så må jeg selvsagt vurdere det. Men jeg vil fullføre skolen, og her i byen har jeg venner og familie, kommenterer Solli.

Sportssjef i Bryne, Frode Olsen, har selv ikke sett Solli spille. Likevel ser han frem til at bergenseren på besøk. Klubben er på jakt etter en forsvarsspiller.

- Jeg har fått tilbakemeldinger om at han er en talentfull spiller. Vi kommer til å ha noen treninger, samt teste ham i en treningskamp. Han er i en spennende alder, forteller Olsen.

Les flere sportssaker i søndagens papirutgave av BA.

Artikkeltags