For halvannet år siden var det over for fotballgruppen i Løv-Ham. Klubben slo seg sammen med Fyllingen og dannet klubben FK Fyllingsdalen. Det var lenge gnisninger mellom flere grupperinger i de to klubbene om sammenslåingen, men på ekstraordinære årsmøter i Løv-Ham og Fyllingen i september 2011 var sammenslåingen klar.

Etter det ble det en lang diskusjon om alt fra navn, drakter og logo.

Les også: Slår sammen Løv-Ham og Fyllingen

Mange i Fyllingsdalen har savnet klubben i grønt og hvitt. Klubben har fortsatt med sin håndballgruppe gjennom Løv-Ham Håndball, men har ikke hatt fotball på programmet.

Under tirsdagens årsmøte har styret i IL Løv-Ham bestemt å ta fotball inn igjen på programmet fra 1. januar 2014.

– Vi kommer til å ha et ekstraordinært møte for å velge et styre i fotballgruppen til IL Løv-Ham, men vi kommer til å sette fotball på programmet igjen, sier leder i IL Løv-Ham, Morten Davanger.

– VIDUNDERLIG

Davanger har vært aktiv i Løv-Ham i over 30 år. Han har savnet å se de små i Fyllingsdalen i løpe rundt på fotballbanen i grønt og hvitt.

– Det blir vidunderlig å se dem i grønt og hvitt igjen. Nesten hver gang jeg har vært på Oasen eller gått en tur har jeg fått spørsmål om Løv-Ham. Alle spør om vi kan sette fotball på programmet igjen. Nå har noen av de gamle guttene og jeg tatt grep om dette, sier Davanger.

Klubben kommer til å starte fra null. Davanger forteller at klubben skal være en breddeklubb hvor alle er velkomne.

– Det har vært mange som tidligere var i Løv-Ham, som ble med over til FK Fyllingsdalen, som vil spille i grønt og hvitt igjen. Mange har forlatt FK Fyllingsdalen for andre klubber. Vi vil være et alternativ for dem. Vi starter med blanke ark. Alle skal trives og få muligheten hos oss, forteller Davanger.

INGEN ELITESATSNING

I 2010 spilte Løv-Ham kvalifiseringskamper om opprykk til eliteserien. I 2011 endte klubben på nedrykksplass etter en katastrofesesong både sportslig og økonomisk.

Den nye fotballgruppen i Løv-Ham skal ha fokus på de yngste.

– Det skal ikke være en elitesatsing. Vi skal starte opp et lag i 7. divisjon, så får vi se hvor langt det går. Vi skal være et breddelag, sier lederen.

Hva synes du om at IL Løv-Ham starter opp igjen med fotballgruppe? Si din mening i kommentarfeltet under.