Mer moden nå

Artikkelen er over 12 år gammel

Marcus Bakke (25) er så godt som klar for Molde. Denne gangen skal den tidligere Brann-spilleren bli mer kjent for det som skjer på enn det som skjer utenfor banen.

DEL

Bakke var knapt ferdig med russefeiringen da Teitur Thordarson hentet ham til Brann i 2000-sesongen.

Den første sesongen fikk han syv kamper for rødtrøyene. Året etter ble det to kamper, og midt i 2002-sesongen ble forsvarsspilleren løst fra kontrakten med Brann.

Men det var utenfor banen karen fra Bærum gjorde seg mest bemerket. Den 26. november i 2000 smalt det.

Bakke og Azar Karadas ble kastet i fyllearresten etter at de hadde blandet seg inn da en kamerat laget bråk. Da politiet kom for å hente mannen, blandet de to spillerne seg inn, og fikk en natt i arresten.

Etter denne episoden ble Bakke en helt annen. Unggutten kom seg aldri tilbake til det han hadde vist i starten av Brann-karrieren, og i 2002 var det altså over.

– Jeg er definitivt mer moden nå enn jeg var den gang. Jeg var 19 år og hadde ikke en gang hår på brystet, forteller Bakke til BA.

Nå er han tilbake i eliteserien, med Molde som sin nye arbeidsgiver. Men returen til eliteserien var alt annet enn planlagt.

For i 2004 la spilleren opp. Han var lei av fotball, og reiste til Spania for å jobbe. I 2005 opplevde hans tidligere klubb Bærum et dødsfall. Bakke reiste tilbake for å delta i begravelsen.

– Mens jeg var hjemme bestemte jeg meg for å trene med Bærum. Siden jeg la opp hadde de fått ny trener, Arild Stravrum, og jeg fikk lysten tilbake. Så jeg ble med, forteller han.

Da Stavrum ble ansatt i Molde, ble Bakke fort hentet på prøvespill, og nå er altså 25-åringen klar for eliteserien igjen.

– Han er en meget god spiller, og er altfor god til å spille i 2. divisjon, sier Stavrum.

Artikkeltags