Mistet et helt lag

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Hovding har mistet begge trenerne pluss et solid 2. divisjonslag siden i fjor.

DEL

– Vi kunne ikke gått på en ny sesong med de samme spillerne. Mange av dem var mette som fotballspillere, det viste også tydelig ved at vi slet i fjor, sier leder av i Hovding Helge Raknes.

Hovding har mistet elleve spillere, en spillende assistenttrener og en hovedtrener siden sesongen 2004.

Kjetil Knutsen som ledet A-laget gjennom syv år, er byttet ut med Morten Kalvenes og assistent Trond Egil Soltvedt er byttet ut med Paul Tengs. De tolv utgående spillerne er erstattet med unge og sultne, men uferdige spillere.

– Det er ikke bare å knipse med fingrene og få disse spillerne erstattet, innrømmer Raknes.

LITEN ERFARING

Flere av spillerne som har forlatt Hovding var sentrale da klubben tok steget opp i 2. divisjon i 2003. De var også viktige i fjor da laget tok seg velberget gjennom den vanskelige andre sesongen i divisjonen.

– Før eller senere ville generasjonsskiftet komme. Kanskje er det ikke så dumt å ta det akkurat nå, mener Hovding-lederen, i og med at Åsane og Fana er inne en lignende fase.

– Generasjonsskiftet har ikke preget oss i forberedelsene, men vi forsøker å bygge nye Hovding, forteller trener Morten Kalvenes, som mener nye menn på blokken gjør sesongen ekstra spennende.

– Konsekvensen er blitt at vi har et lag med liten erfaring fra 2. divisjon. Styrken vil være galskapen som preger ungdommene våre, mener den nye treneren.

– MÅ GÅ FORAN

Hovding har blant andre sikret seg tidligere Brann-spiller Torbjørn Kjerrgård, og Christoffer Eliassen fra Løv-Ham. I tillegg sikret klubben seg fjorårets toppscorer i 4. divisjon, Torgeir Johannesen fra Skjergard.

Kalvenes forteller om baktanke med hver eneste nykommer.

– Vi mener samtlige nye har et potensial. De er motiverte og full av vilje. Men de som har vært med, Henrik Salveson, Einar Jacobsen og Aleksander Orvedal, skal være dem som går foran, mener Hovding-treneren, som ikke har forventninger om et stabilt lag allerede i år. Leder Helge Raknes mener nye Hovding på langt nær er ferdigbygget.

– Vi trenger kanskje både dette året og neste før stallen er satt. Da blir det nok naturlig at Hovding vil svinge i år, innser Helge Raknes.

Artikkeltags