Liverpool rett ned på jorden igjen

En skuffet Jürgen Klopp måtte se laget sitt tape 0-2 for Burnley.

En skuffet Jürgen Klopp måtte se laget sitt tape 0-2 for Burnley. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Liverpool var ikke lenge i lykkeland. Borte mot Burnley falt Jürgen Klopps menn tidlig bakpå og tapte 0-2.

DEL

Tendensen er dermed fortsatt den samme for Liverpool. Som forrige sesong varierer Anfield-laget voldsomt i prestasjonene. Sist helg innledet Liverpool sesongen med festfotball i 4-3-seieren borte mot Arsenal, mens det i møtet med nyopprykkede Burnley var rett tilbake til hverdagen.

Problemene startet tidlig for gjestene. Allerede etter 98 sekunder lå ballen bak Liverpools målvakt Simon Mignolet. Burnley hogg til da Nathaniel Clyne slurvet i oppspillsfasen, og til slutt fikk Sam Vokes ballen like utenfor 16-meteren. På én berøring vendte den walisiske EM-helten om og hamret inn 1-0.

Det var Burnleys første seriemål mot Liverpool siden februar 1983. Ikke rart det var elleville scener på Turf Moor.

Effektivt

Andre Gray la vakkert på til 2-0 åtte minutter før pause. Nysigneringen Steven Defour snappet ballen fra Liverpools stjernespiss Daniel Sturridge og sprang på løp. Til slutt serverte han ballen til Gray, som passerte to Liverpool-spillere før han pent satte den i lengste hjørne.

Burnley spilte ingen kremkamp, men var utrolig effektive. Sean Dyches mannskap scoret på begge sine to skudd på mål. Liverpool noterte på sin side fem avslutninger mellom stengene, men scoringer ble det aldri ut av det.

Ikke overraskende holdt også gjestene ballen mye i laget (75 prosent), men det hjalp dem lite.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var nær en redusering tidlig i annen omgang, men Tom Heaton fikk en hånd på ballen og slo ut til corner.

Ingen Ulvestad

Burnley fikk dermed en rask opptur etter det vonde 0-1-tapet hjemme mot Swansea i Premier League-comebacket.

For Liverpool må trenden med ustabile resultater brytes om laget skal kunne hevde seg i toppen igjen. Det hjelper ikke stort å vinne toppkampene, om ikke hverdagskamper som dem mot Burnley vinnes.

Fredrik Ulvestad var på benken for Burnley sist helg, men lørdag fikk han ikke plass i kamptroppen

Artikkeltags