Sunderland reddet plassen

Sunderland jubler for at plassen er reddet.

Sunderland jubler for at plassen er reddet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Newcastle og Norwich rykker ned fra Premier League sammen med Aston Villa. Det ble klart da Sunderland slo et tannløst Everton 3-0 onsdag kveld.

DEL

Norwich vant også sin kamp mot Watford 4-2, men har ikke mulighet til å ta igjen Sunderland, som ligger på trygg grunn 38 poeng. Både Newcastle og Norwich står på 34 poeng når én runde gjenstår. Jumbolaget Aston Villa er det tredje laget som må ta den tunge veien ned til den engelske mesterskapsserien.

Dette er tredje sesongen på rad Sunderland redder plassen i løpet av de siste rundene. I år sender laget i tillegg erkerivalen ned.

Forrige gang Newcastle var på nivå to i England var i 2009/10-sesongen. Den gangen rykket laget rett opp til Premier League igjen på første forsøk. Manager Rafael Benitez har tidligere bekreftet at han kan forlate klubben ved nedrykk.

Norwich rykket opp som vinner av playoff i fjor, men rykker altså rett ned igjen.

To dødballmål

Mot Everton viste Sunderland seg like desperat og farlig som laget har vært de siste ukene. Laget tok en sterk seier mot Chelsea sist og er nå ubeseiret de siste fem kampene.

Venstreback Patrick van Aanholt sendte publikum på Stadium of Light til himmels etter 38 minutter med et frispark Everton-keeper Joel Robles burde hatt kontroll på.

– Rystende keeperspill. Det er nesten midt i mål, sa en lettere sjokkert Simen Stamsø Møller i TV 2-studioet.

Tre minutter senere doblet Lamine Koné. Et hjørnespark ble headet inn i målgården igjen, hvor Koné ventet og banket ballen knallhardt i nettaket.

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen, og Sunderland skapte det som var av sjanser.

En lobb av Jermain Defoe ble feid av gårde rett foran målstreken av en Everton-forsvarer, før Koné var på rett sted til rett tid igjen på det påfølgende hjørnesparket. 27-åringen la på til 3-0 fra kloss hold på en retur fra Robles.

Redmond i fyr og flamme

Lenger sør gjorde Norwich jobben mot Watford, til ingen nytte.

Troy Deeney sendte bortelaget i ledelsen på åpent mål, men kvelden skulle tilhøre Nathan Redmond.

Først utlignet vingen fra spiss vinkel mellom beina på keeper Heurelho Gomes, før Dieumerci Mbokani satte inn 2-1 på en retur etter et Redmond-skudd som gikk i stolpen. Åtte minutter før hvilen skled Craig Cathcart ballen inn i eget nett til 3-1.

Watfords Odion Ighalo reduserte i annen omgang, hans første mål i Premier League siden 23. januar. Deretter var Redmond på farten igjen og spilte fri Mbokani som ikke gjorde noen feil alene med Gomes

Artikkeltags