Villarreal tuktet Liverpool mot slutten

Liverpools manager Jürgen Klopp var noen ganger oppgitt under kampen mot Villarreal torsdag kveld.

Liverpools manager Jürgen Klopp var noen ganger oppgitt under kampen mot Villarreal torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

90 sekunder på overtid fikk Villarreal sjansen de ventet på og sendte Liverpool hjem fra Spania med 0-1 i sekken.

DEL

Denis Suárez slo til med sin sjette målgivende i årets europaliga, og Adrian Lopez fikk en enkel jobb med å sette den i målet bak Simon Mignolet. Det målet var ferdigservert av supertalentet Suárez, og det er Villarreal som er nærmest å nå finalen i årets europaliga.

Villarreal skapte ikke mange sjanser i løpet av kampen, men hadde en god mulighet tre minutter før full tid også. Da reddet Mignolet mesterlig.

Med 0-0 ville det meste ha vært i Liverpools hender før returmøtet på Anfield, men nå er det helt åpent.

Oppgjøret på El Madrigal ble aldri det helt store. 0-0 ville ha vært et godt resultat for begge lag, og det bar også spillet preg av. Begge lag prioriterte å holde nullen, og begge var både forsiktige og tålmodige. Det ble ikke tatt flere sjanser enn strengt nødvendig.

Liverpool tok igjen og snudde Borussia Dortmunds 1-3-ledelse på Anfield i et eventyr av en kvartfinale og trenger noen brøkdel av den flyten for å slå Villarreal på eget gress.

Først da vil det bli finale på Premier League-klubben.

Defensivt

Liverpool-manager Jürgen Klopp mønstret et lag uten en ren spiss fra start mot Valencia-klubben, og i stedet for Daniel Sturridge og Christian Benteke var det Roberto Firmino som fikk de største offensive oppgavene.

Det ble ikke mange sjanser ut av det eksperimentet. Liverpools klart største mulighet kom allerede før det var spilt fem minutter. Adam Lallana fant en umarkert Joe Allen på løp inne i feltet, men skuddet fra waliseren gikk rett på keeper fra rundt 11-12 meter.

Der burde Liverpool ha tatt ledelsen.

Liverpool har ikke vunnet mer enn én gang borte i årets europaliga, og som før i sesongen er det på Anfield laget har gjort jobben og må gjøre det igjen.

Ufarlig

Villarreal var tilnærmet ufarlig gjennom det meste av kampen, og vertene var nærmest første gang da Bakambu hadde en avslutning i stolpen før det var spilt minuttet av 2. omgang. I 85 minutter var kampen dørgende kjedelig, men det åpnet seg litt opp i sluttminuttene.

Da kom også sjansen som avgjorde kampen.

I den andre semifinalen ble det også uavgjort etter 2-2 mellom Sjakhtar Donetsk og Sevilla i Lviv. Sevilla åpnet best og tok ledelsen etter seks minutters spill. Vitolo var mannen bak målet. Ukrainerne kom sterkt tilbake, og scoringer av Marlos etter 23 minutter og av Taras Stepanenko snudde det hele før pause. Åtte minutter før full tid utlignet Kévin Gameiro for Sevilla på straffespark.

Artikkeltags